Stijlvolle en trendy jassen voor de herfst en winter

| ,

De herfst is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om ons voor te bereiden op de winter. En wat is er nou fijner dan de koude maanden stijlvol tegemoet te gaan? Dit jaar draait het bij de herfst- en winterjassen om comfort, tijdloze klassiekers en een speelse twist op moderne trends. Voor alle hippe moeders die zowel stijlvol als praktisch door het seizoen willen gaan, zet ik de belangrijkste trends op een rij. En omdat we weten dat het stylen van zo’n jas minstens zo belangrijk is als de jas zelf, geven wij je 5 uitgebreide styling-tips!

Kleurentrends voor jassen in herfst en winter 2024

Dit seizoen gaan we wat kleur betreft terug naar de basis, maar wel met een vleugje luxe en warmte. Denk aan diepe, rijke tinten die warmte en diepte brengen in je wintergarderobe. De populairste kleuren voor winterjassen dit jaar zijn:

  • Bourgogne rood: Deze intense kleur is supervrouwelijk en straalt luxe uit. Perfect voor de donkere winterdagen.
  • Bosgroen: Een rijke, natuurlijke tint die fantastisch staat bij de herfstbladeren, maar ook prachtig werkt in de winter.
  • Zand en camel: Neutrale tinten blijven populair. Deze kleuren stralen elegantie en tijdloosheid uit en zijn eenvoudig te combineren.
  • Koninklijk blauw: Voor wie wat meer lef heeft, is dit een knaller van een kleur. Het is fris, opvallend en staat prachtig tegen de winterse grijstinten.
  • Zwart met textuur: Zwart is altijd een veilige keuze, maar dit seizoen gaan we voor zwart met een twist, zoals ruitpatronen, teddy-achtige stoffen of details in leer.

Modellen en stoffen

Dit jaar zien we veel variatie in de modellen van winterjassen. Oversized blijft een grote trend, maar ook getailleerde en vrouwelijke vormen komen terug. Hier zijn enkele opvallende modellen die je deze winter veel zult zien:

  • De oversized mantel: Comfortabel, warm en perfect voor het gelaagd dragen van kleding.
  • De gewatteerde jas (puffer coat): Deze klassieker blijft terugkomen. Van korte, pittige modellen tot lange gewatteerde mantels die je tot de knieën warm houden.
  • De teddy of harige jas: Lekker knuffelbaar en warm. Deze jas is al een paar seizoenen geliefd en blijft ook dit jaar populair.
  • Leren trenchcoat: Een klassieke trenchcoat, maar dan in luxe leer. Deze geeft elke outfit een stoere, edgy uitstraling.
  • De coconjas: Dit model is wat meer oversized, heeft een bolvormige structuur en is ideaal voor een casual maar stijlvolle look.

Online kun je heerlijk vergelijken en shoppen en vind je nu al een prachtige selectie jassen, die helemaal in trend zijn voor de herfst en de winter. Laten we eens kijken hoe je jouw jas deze winter helemaal tot zijn recht laat komen, met 5 stylingtips.

1. Accessoire-trend: Het perfecte accent

Een goede jas is natuurlijk een statement op zich, maar het zijn de accessoires die de look compleet maken. Dit seizoen zien we een aantal opvallende trends:

  • Grote, wollen sjaals: Niets is zo fijn als jezelf in een grote, warme sjaal wikkelen. Ga voor contrasterende kleuren om wat leven in je outfit te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een oranje sjaal bij een bourgondische jas, of een zandkleurige sjaal bij een diepblauwe mantel.
  • Statement tassen: Dit jaar draait het niet om subtiele schoudertasjes. We zien grote, opvallende tassen in bijzondere vormen en texturen. Een gewatteerde shopper of een leren crossbody in een felle kleur voegt direct wat flair toe.
  • Riemen over de jas: Wil je jouw oversized jas wat meer vorm geven? Draag dan een brede riem in je taille. Een leren riem met gouden details staat prachtig over een camelkleurige trenchcoat en geeft je silhouet meer structuur. Dit trucje werkt fantastisch bij oversized jassen zoals de puffer coat of coconjas.

2. Trendy schoenen: Comfort en stijl

Schoenen kunnen je outfit maken of breken, en dit seizoen gaan we voor comfortabel, zonder in te boeten op stijl. Wat zijn de must-have schoenen voor bij je winterjas?

  • Combat boots: Stoere leren laarzen blijven ook dit jaar onmisbaar. Perfect te combineren met een lange puffer coat of een coconjas voor een edgy look. Combat boots geven een stoer randje aan een wat meer casual winterjas.
  • Lange laarzen: Hoge leren laarzen in cognac, zwart of zelfs wit zijn dit seizoen een grote hit. Draag ze onder een klassieke trenchcoat of een teddyjas voor een vrouwelijk en elegant effect. Vooral bij een camelkleurige jas zijn hoge laarzen de perfecte match.
  • Witte sneakers: Ja, ook in de winter kun je witte sneakers dragen! Ze geven een frisse, moderne look aan een wat zwaardere jas, zoals een oversized coconjas. Perfect voor een casual dag met de kinderen.
  • Chelsea boots: Deze klassieker blijft altijd goed, vooral in suède of met een chunky zool. Combineer ze met een wat langere jas zoals de leren trenchcoat voor een eigentijdse look die comfortabel is én stijlvol.
  • Laarzen met platformzolen: Voor moeders die graag wat extra lengte willen, zijn platformlaarzen dé trend. Ze geven elke jas een coole, eigentijdse uitstraling en zijn ideaal voor diegene die geen hakken wil dragen, maar toch wat extra hoogte zoekt.

3. Hippe lippenstift: Geef je look kleur

De juiste kleur lippenstift kan je winteroutfit direct naar een hoger niveau tillen. Dit jaar gaan we voor krachtige kleuren en zachte neutrale tinten die je look compleet maken.

  • Diep bordeaux: Deze kleur sluit perfect aan bij de warme tinten van de herfst en winter. Het staat prachtig bij een bourgondische jas en geeft je hele look een chique, luxe uitstraling.
  • Rode lippenstift: Een klassieker die altijd werkt, vooral bij een zwarte teddyjas of een trenchcoat. Rood geeft je een krachtige, zelfverzekerde uitstraling en voegt een vleugje glamour toe.
  • Nude tinten: Voor wie het wat subtieler wil houden, zijn nude tinten een uitstekende keuze. Perfect voor een rustige, natuurlijke look die niet teveel aandacht vraagt. Combineer een zachte nude kleur met een camel trenchcoat of een oversized groene mantel voor een verfijnde uitstraling.
  • Koel roze: Roze blijft altijd een speelse optie. Deze winter gaan we voor koelere tinten, zoals babyroze of lichtroze, die prachtig staan bij een koningsblauwe jas. Het geeft een frisse, jonge uitstraling die perfect past bij moeders die graag wat kleur willen zonder al te heftig te zijn.
  • Bruine tinten: Bij een wat stoerdere look, zoals een leren trenchcoat, werkt een matte, bruine lippenstift heel goed. Het voegt diepte toe aan je gezicht en past geweldig bij warme herfsttinten.

4. Een trendy haarlook: Makkelijk en stijlvol

Als moeder wil je waarschijnlijk een haarstijl die zowel trendy als praktisch is. Dit seizoen zijn de haartrends gelukkig gemakkelijk te bereiken en superstijlvol.

  • De rommelige knot: Deze casual, maar toch trendy look is ideaal voor drukke ochtenden. Trek een paar losse plukjes naar voren om het geheel wat zachter en speelser te maken. Dit kapsel werkt goed bij oversized jassen en coconmodellen, waarbij je een wat nonchalante uitstraling wilt creëren.
  • De lage paardenstaart: Chic, strak en makkelijk. Met een lage paardenstaart zit je altijd goed. Voeg een zijden scrunchie toe voor wat extra flair, vooral bij een klassieke trenchcoat of een strakke leren jas.
  • Strakke, glanzende bob: Heb je een korter kapsel? Dan is de strakke bob dit seizoen een grote trend. Het ziet er gepolijst uit en past perfect bij een lange mantel of puffer coat.
  • De losse beach waves: Zelfs in de winter zijn zachte golven een trend. Deze look geeft een casual vibe en werkt vooral goed bij teddyjassen en oversized modellen. Het ziet er moeiteloos uit, maar toch heel stijlvol.
  • Haaraccessoires: Haarclips en haarbanden zijn dit seizoen een speelse toevoeging aan je look. Kies voor metallics zoals goud of zilver, of ga voor fluweel in diepe kleuren zoals smaragdgroen of bordeaux.

5. De finishing touch: Het juiste parfum

Naast kleding en make-up maakt een goede geur je look helemaal af. Dit seizoen draait het om warme, rijke geuren die je meteen een cosy gevoel geven. Denk aan geuren met noten van sandelhout, vanille en amber. Deze diepe, sensuele geuren passen perfect bij de warmte en luxe van je winterjas.

  • Sandelhout en amber: Dit zijn perfecte wintergeuren die een gevoel van warmte en luxe oproepen. Combineer dit met een camelkleurige trenchcoat of een oversized teddyjas.
  • Vanille en musk: Deze zachte, sensuele geuren zorgen voor een vrouwelijke touch en passen goed bij elegante jassen zoals de coconjas of een leren trenchcoat.
  • Kaneel en cederhout: Voor moeders die van een wat stoerdere look houden, zijn geuren met kaneel en cederhout ideaal. Ze geven een kruidige en krachtige indruk, perfect passend bij een zwarte jas of een gewatteerde puffer coat.

Deze winter draait het om het combineren van tijdloze klassiekers met een moderne twist. Of je nu kiest voor een oversized puffer, een klassieke trench of een luxe coconjas, er is voor iedere moeder wat wils. Met deze 5 styling-tips ben je gegarandeerd klaar om het koude seizoen stijlvol en vol zelfvertrouwen tegemoet te gaan.

Plaats een reactie