Het Gezinsbudget van Tifany: “Mensen verbazen zich als ze horen hoeveel wij uitgeven aan al onze dieren”

| ,

Vandaag krijg jij inzage in het huishoudboekje van een gezin ergens in Nederland

Wil jij ook je gezinsbudget delen: stuur ons een mailtje naar [email protected]

Hoe is jouw gezin­ssamenstelling?

Mijn gezin bestaat uit 4 personen. Ik ben een moeder van 30 jaar en ik heb 1 zoon van 6 jaar en een dochter van 4 jaar. Ze heten Ingrid en Heiko. Ze gaan beiden lekker naar de basisschool. Dat geeft wat meer vrijheid. Mijn man is 43 jaar en werkt op de middelbare school. We hebben 2 raspoedels in huis, Pook en Mimi.

Welk werk doe jij?

Ik ben een fulltime verpleegkundige. Mijn man is een Engelse docent bij een middelbare school bij ons om de hoek. Hij werkt parttime. Onze kinderen willen we graag genoeg meemaken en aandacht geven. Daarom is papa meer thuis. Meer werken kan altijd nog. Dat zien we later wel.

Wat is jullie net­to inkomen per maand?

Ik verdien 2900 euro per maand. Mijn man krijgt 1550 euro netto. Ik krijg aan toeslagen: ongeveer 400 kindgebonden budget en 200 euro voor mijn zorgverzekering, deze bedragen zijn afgerond. Kinderbijslag krijgt iedereen en is omgerekend 188 per maand. Mijn totale inkomsten komen op 5238 euro per maand.

Wat staat er nu op de spaarrekening?

Wij hebben een fijne buffer op de spaarrekening staan. Er staat 6557 euro op deze rekening. Stel dat er geen iets kapot gaat in huis of we moeten iets kopen voor onze poedels, dan kan dat.

Hebben je schulden?

Als de hypotheek niet meetelt, dan hebben we geen schulden.

De maandelijkse vaste lasten

Wonen: Ik woon in een koopwoning die 1050 euro per maand kost. Onze koopwoning heeft 3 best grote slaapkamers. Ik ben blij dat Ingrid en Heiko een eigen kamer hebben. Ze hebben er allebei een hele toffe kamer van gemaakt. Ik wil ze de vrijheid geven om zelf kamerspullen, verf, behang en meubels uit te zoeken. Ze genieten van hun kamer. We wonen daar nu ongeveer 4 jaar. Onze poedels hebben een grote tuin achter. Heerlijk, ik zou er niet meer weg willen.

Gas/water/elektriciteit: 260 euro en gemeentelijke belastingen.

Boodschappen: We doen voor 700 euro boodschappen. Dit is los van de verzorgingsproducten. We letten eigenlijk nergens op. we kopen veel verse groente en fruit. We zijn zelf best lui, dus we kopen vaak gesneden groente en fruit. De kinderen geven we nog steeds knijpfruit. Ze zijn hier dol op en het is een relatief gezonde snack! Verder eten we ook vaak vis. Dit is relatief ook duur.

Verzekeringen: Onze zorgverzekering kost 300 euro per maand. We hebben besloten om onze raspoedels niet te verzekeren. Dat gaat namelijk in de papieren lopen. We letten goed op onze hondjes. En we besteden veel tijd aan de verzorging. Mocht ze onverhoopt letsel of ziekte op lopen, dan betalen we dat van onze buffer op de spaarrekening.

Internet/tv/telefoon: Ik heb een internet en tv-pakket van 60 euro per maand. Mijn man en ik hebben beiden een Sim Only voor 10 euro p.p. Het toestel kopen we altijd los, want dan ben je relatief goedkoper uit.

Abonnementen: Ik heb Netflix voor 19 euro per maand. Daarnaast hebben we Videoland voor 11 euro. We vinden het heerlijk om met de kinderen een film te kijken. Of juist samen tegen elkaar aan te kruipen tijdens een enge film. Ik vind dit geld meer dan waard.

Sport: Ik zit op Zumbales. Dit doe ik iedere week. Dit kost me zo’n 30 euro. Mijn man fiets in de bossen. Kost niets en het geeft hem een vrij gevoel. De oudste van ons zit op zwemles voor 52 euro per maand. Met de jongste weten we nog niet wat we gaan doen. Ze heeft een aantal keer proeflessen gehad. Bijvoorbeeld bij Judo en Hiphop dansen. Ze heeft echter nog geen sport gevonden dat ze leuk vindt.

Kleding: Hier een bedrag aan hangen, vind ik lastig. Ik koop eigenlijk ieder seizoen wat nieuwe kledingstukken voor mezelf en ook zeker voor de kinderen. We hebben een jongen en een meisje, dus ze kunnen geen kleding aan elkaar doorgeven. Waar ik shop is verschillend. Soms shop ik goedkoop bij Primark en H&M, maar ik kan ook ineens een item kopen bij Calvin Klein. Mijn man koopt alleen maar merkkleding zoals Hugo Boss en Levi’s.

Uitjes: We doen regelmatig uitjes. Ik vind vooral educatieve uitjes fijn. Vorige week zijn we bijvoorbeeld bij Nemo (het proefjesmuseum) geweest. Ook de dierentuin vinden we leuk. Je leert daar veel van! Ook van een goede film in de bioscoop kunnen we genieten. Je zal ons minder snel in een Monkey Town of pretpark vinden. Ik denk dat we hier ongeveer 100 euro per maand aan uitgeven.

Vakantie: Op vakantie gaan is voor ons wat lastig, omdat we onderdak moeten vinden voor onze poedels. We gaan meestal een weekje weg in Europa. Meestal komt dit neer op Spanje of Italie. We zijn dan een totaalbedrag kwijt van 3000 euro. Hier zit accommodatie, eten en uitjes bij in. De honden brengen we weg naar een hondenhotel. Dit kost 20 euro per hond, per dag. Dit kost ons dus nog 320 euro in totaal.

Sparen: We proberen 500 tot 750 euro per maand te sparen. Meer als het uitkomt. We willen dit als buffer hebben, zeker met onze honden. Stel dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld een aanrijding of ziekte, dan kunnen we dat snel betalen.

Kapper: Mijn kinderen knip ik zelf bij. Ik vind het niet nodig dat ze naar de kapper gaan. Ik zelf ga 1x in de 6 weken naar een speciale krullenkapper. De hele behandeling kost dan 80 euro. Mijn man wordt eveneens eenmaal oer 6 weken geknipt, maar dan voor 25 euro.

Verzorging: Alle producten zoals tandpasta, shampoo, en cremespoeling en dergelijke kopen we in de aanbieding bij Etos of Kruidvat. Per maand zijn we hier 20 euro aan kwijt.

Hondenkosten: Onze honden krijgen een hoge kwaliteit voer. Dit kost 7,50 euro per dag, per hond. Dan kom je op 450 euro per maand. Dit is een fors bedrag. Ook gaan de honden één keer per maand in bad bij de hondenkapper. Ze worden daar ook bijgeknipt. Dit kost 70 euro per hond, maakt 140 euro voor de honden. Het totaalbedrag voor de honden is zeker 700 a 800 euro, inclusief snacks en extra’s.

Geldvragen

Kun je ons meenemen in je levensstijl?

Onze kinderen, maar ook honden staan voorop. Daar gaat het meeste geld en aandacht naartoe. We willen met onze poedels misschien gaan fokken. Als we nestjes krijgen, kunnen we deze mooie dieren gaan verkopen.

Wat vind je van het bedrag wat je uitgeeft aan boodschappen?

Ik weet dat dit erg ruim is. Ik vind dat wel fijn. Ik weet dat we gezond eten en ik hoef op niets te letten. Eigenlijk kijk ik nooit naar prijzen. Ik weet dat aan de onderkant van de schappen het goedkoopste product ligt, maar eigenlijk shop ik alles op ooghoogte.

Waarop kan je bezuinigen?

We zouden kunnen proberen om de honden in de zomer bij vrienden of familie te brengen. Maar dat geeft een bepaalde stress. Ik vind het zo fijn dat ze welkom zijn in het hondenhotel. Daarnaast kunnen we zeker bezuinigen op de boodschappen. Bijvoorbeeld huismerk kopen in plaats van A-merk. Verder hoeft mijn man niet zoveel kledingmerken te kopen. Maar ja, zeg dat hem maar eens…

Heb je een spaardoel voor je gezin?

Nou, we willen altijd een buffer hebben. Als er 5000 tot 8000 euro op staat, is het goed. We willen straks ook voor de kinderen sparen. We beginnen daarmee als ze naar de middenbouw van de basisschool gaan. We willen dan 20 euro per kind, per maand sparen.

Wat is je beste en slechtste aankoop ooit?

Mijn zwarte leerlook jasje, op een of andere manier blijft dit in mode waardoor ik hem al jaren draag.

Wat is je duurste aankoop ooit?

Onze honden zijn relatief de duurste aankoop. Per pup was het 2500 euro. Bizar, dat je daar bijna een tweedehandsauto voor zou kunnen kopen. We krijgen er veel liefde en plezier voor terug. Ik zou niet zonder de honden kunnen. En de kinderen al helemaal niet!

Maakt geld gelukkig?

Het geeft je veel vrijheid. En vrijheid geeft een geluksgevoel.

TIFANY

Wil jij ook je gezinsbudget delen: stuur ons een mailtje naar [email protected]

Wil je niets missen, klik HIER en volg KidsenKurken op Instagram

3 gedachten over “Het Gezinsbudget van Tifany: “Mensen verbazen zich als ze horen hoeveel wij uitgeven aan al onze dieren””

  1. “Ik verdien 2900 euro per maand. Mijn man krijgt 1550 euro netto. ”

    ik neem aan dat je man het ook verdient,?

    net als:”ik woon in een koophuis” de rest van het gezin?waar wonen die ?

    Beantwoorden
  2. Ik vind het opvallend dat ze zoveel geld uitgeven aan honden (€5000 aanschaf, €9600 aan eten/snacks/kapper per jaar, €320 aan opvang) en voor hun kinderen €20 per maand gaan sparen… Daar kunnen ze t.z.t. hopelijk net een paar rijlessen van nemen.

    Verdre verbaas ik me erover dat ze (zoveel) zorgtoeslag krijgen. Haar 2900 netto zal ongeveer 3500 bruto zijn. Zijn parttime-percentage is niet te bekend, maar zelfs haar bruto-bedrag en zijn netto-bedrag zit op jaarbasis al op 60k en daarmee ruim boven de zorgtoeslag-grens. Hoe dan?

    Beantwoorden

Plaats een reactie