Sanne is met haar gezin op wereldreis: “Het bleek dat we een fout hadden gemaakt in onze visumaanvraag”

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

Lees eerst deel 1: Wat begon als een droom in een pierenbadje, veranderde ons leven voor altijd

Het leven zonder agenda beviel ontzettend goed

Toen we in Bali aankwamen, besefte ik: dit is écht ons leven nu. We verbleven de hele maand september in een groot familiehuis, met een vaste oppas en een ritme in het lesgeven. Het leven zonder agenda, in onze eigen bubbel, beviel ons uitstekend. We voelden ons zo thuis dat we tradities begonnen te ontwikkelen, zoals twee keer per week de was wegbrengen en steeds weer terugkeren naar onze favoriete restaurantjes. Het idee dat we ergens anders ter wereld zouden kunnen wonen, smaakte naar meer.

Processed with Rookie Cam

We werden geconfronteerd met Riff zijn ontwikkelingsachterstand

Tegen het einde van onze Bali-maand begon ik toch weer wat onrust te voelen. Ik was klaar voor een nieuwe plek. Maar onrust vonden we allesbehalve op de paradijselijke Gili-eilanden, waar het leven een tandje langzamer gaat en er geen gemotoriseerde voertuigen zijn. Hier werden we voor het eerst weer geconfronteerd met Riff’s ontwikkelingsachterstand. Hij was inmiddels 2,5 en kon nog niet lopen, en in het mulle zand van de Gili-eilanden bleek een buggy geen optie. Zo liepen we dag in dag uit met Riff op onze arm, en hoewel we ons op een van de mooiste eilanden ter wereld bevonden, voelden we toch de pijn van de onzekerheid over zijn toekomst.

Onze kinderen profiteerden van het onderwijs op maat

Gelukkig genoten de kinderen vooral enorm, en wij genoten van hen. Lesgeven in het zand, twee tot drie keer per week, was een droom. Ik merkte hoe efficiënt kinderen kunnen leren als je les op maat geeft, iets wat in een klas vol kinderen moeilijk haalbaar is.

Mijn moeder reisde met ons mee

Na Indonesië reisden we door naar Thailand, waar mijn moeder twee weken met ons meereisde. Helaas kon mijn vader vanwege zijn gezondheid niet mee, maar het was fijn om mijn moeder te zien en te merken hoe zij onze reis door Azië ervaarde.

Helaas gingen we een onrustige periode tegemoet

Na Thailand zouden we naar Vietnam reizen, maar bij de incheckbalie bleek dat we een fout hadden gemaakt met de visumaanvraag en het vliegtuig niet in mochten. Uiteindelijk zaten we wekenlang vast in een middelmatig hotel in Bangkok, wachtend op toestemming om naar Vietnam te mogen. Het gevoel van controle verliezen en de heimwee naar Nederland maakten die periode lastig.

We beleefden het hoogtepunt van onze reis

Toen we eindelijk groen licht kregen, bleek Vietnam het wachten meer dan waard. De cruise door Halong Bay raakte me diep, en het reizen voelde precies zoals we het ons hadden voorgesteld. Ondanks dat we in Vietnam ziek werden, blijft het een hoogtepunt van onze reis.

Onze nieuwe plek was wennen na 5 maanden Azië

Toen we in Australië aankwamen, voelde het alsof we weer terug in de westerse wereld waren. Na vijf maanden in Azië was dat even wennen. De feestdagen brachten we door in Sydney, waar we een kerstboom kochten en kerst op het strand vierden. Na de spectaculaire oudejaarsviering in Sydney, waar we het vuurwerk achter het Opera House zagen, zetten we onze reis voort naar Hawaii en later naar de Verenigde Staten.

In verband met de gezondheid van mijn vader gingen we terug naar Nederland

In Las Vegas werden we verrast door de komst van mijn beste vriendin en haar verloofde, die spontaan besloten daar te trouwen. Het werd een week om nooit te vergeten, waarna wij verder reisden naar Costa Rica en later Brazilië. Daar moesten we een moeilijke beslissing nemen: doorreizen of terug naar Nederland vanwege mijn vaders verslechterende gezondheid. Uiteindelijk kozen we ervoor om tijdelijk naar Nederland terug te keren.

Ik voelde me vervreemd van het leven daar

Na een drukke week in Nederland voelde ik me vervreemd van het leven daar. De haast, het gemopper, de negatieve blikken; het voelde niet meer als mijn thuis. Terugkeren naar onze reis was een opluchting, en we bereidden ons voor op het meest avontuurlijke deel: met een 4×4 door Afrika trekken.

De laatste fase van onze reis brak aan

Afrika was avontuurlijker dan we ooit hadden durven dromen, vooral toen onze auto strandde in het zachte zand van Chobe National Park in Botswana. Uiteindelijk wisten we met veel moeite de auto weer op gang te krijgen en bereikten we hulp. Het avontuur in Afrika was onvergetelijk, en het gevoel dat de laatste fase van onze reis was aangebroken, gaf ons extra motivatie om volop te genieten van elk moment.

Zo eindigde ons jaar van reizen, vol avontuur, nieuwe inzichten en diepe verbindingen met elkaar. Wat begon als een droom in een pierenbadje, veranderde ons leven voor altijd.

SANNE

Insta: Travellinghighlanders

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

Plaats een reactie