Bo: “Mensen zullen me helemaal voor gek verklaren, maar hierdoor sliepen mijn baby’s helemaal door…” 

| , ,

Vroeger toen ik nog geen kinderen had dacht ik altijd: “Als een baby eenmaal door slaapt, dan slaapt hij of zij tot een uur of zeven”

Nu ik moeder ben, weet ik dat dit wel anders is. Goh, wat een baby wel niet allemaal kan doormaken: Slaapregressie (hier had ik echt nog nooit van gehoord), sprongetjes, doorkomende tandjes en noem het allemaal maar op! Twee baby’s in één slaapkamer, zo hadden wij het ingericht, totdat wij merkten dat de dames slechter sliepen. Puck en Sam werden ‘s avonds wakker van elkaars geluidjes. De één begon dan te huilen waardoor de ander weer wakker werd en ook begon te huilen. Dit herhaalde zich ook weer in de ochtend, waardoor de dames vroeg en overstuur wakker waren.

“Dit werkt niet meer, het is tijd voor wat anders”, dacht ik

Het moment was perfect, twee dagen later vertrokken wij namelijk naar Zeeland. Een huisje met drie slaapkamers. Bij aankomst hebben wij de dames meteen apart gelegd én ze sliepen vrijwel meteen in. Onvoorstelbaar: een nieuwe omgeving én ieder apart. Wauw! Trots! De dames sliepen iedere ochtend tot 7:30 uur. “Goh, dit hadden wij eerder moeten weten”, zeiden we tegen elkaar. Totdat wij thuis ons plan voortzetten…

We zijn één dag eerder naar huis gegaan om hun kamers aan te pakken

We hebben van één slaapkamer twee slaapkamers gemaakt. Dat hield in dat het bedje op hun oude kamer werd verzet en het tweede bedje werd verplaatst naar de nieuwe kamer. Maar wie liet ik op die nieuwe kamer slapen? Ik vond dat wel een dingetje. Het is daar vreemd en toch een hele verandering. Sam sliep op dat moment het ‘makkelijkste’, dus hebben wij voor haar gekozen. We hebben Puck en Sam die avond verteld dat Sam op haar nieuwe kamer gaat slapen (niet dat zij er überhaupt iets van snapte), maar toch wel zo vriendelijk om dit met haar te bespreken, toch?! De dames hebben we naar bed gebracht en ze sliepen vrijwel meteen.

Die ochtend werd Sam om 4:00 uur huilend wakker

Jorn is er gelijk naar toe gegaan en heeft haar bij ons in bed genomen. Zij sliep bij ons vrijwel meteen in. Zowel het ochtend- als het middagslaapje verliepen die dag ronduit ruk,l. Ze huilden een half uur, voordat zij insliepen en uiteindelijk hebben ze maar een half uur slapen. Daar was het dan weer: schuldgevoel en een enorme buikpijn. “Oké, relativeren”, dacht ik gauw. “Sam moet gewoon wennen aan haar nieuwe kamer. Dit heeft even tijd nodig”. Ik heb samen met Puck en Sam in de nieuwe kamer gespeeld. We hebben samen de gordijnen dicht gedaan. Ik vertelde dat alles goed is.

De dagen en weken daarop waren niet anders

Iedere ochtend begon Sam haar dag tussen 4 a 5 uur. Vrijwel meteen als zij wakker werd, hebben wij haar telkens bij ons gelegd, zodat zij verder sliep. Iedere dag dat ik met de meiden thuis was, zag ik op tegen de slaapjes, vooral bij die van Sam. In de middag gingen de meiden om 13:00 uur naar bed, iedere middag sprong om 13:45 uur de babyfoon aan. Wat ik dan deed? Ik pakte haar uit haar bed en legde haar bij mij in bed, wiegde haar in slaap en legde haar weer terug in haar bed. Als ik geluk had sliep zij dan nog tot 15:00 uur. Dit was voor mij zo vermoeiend en stressvol. Ik zag Sam veranderen van een vrolijke baby naar een gefrustreerde en vermoeide baby, die snel begon te huilen en veel mopperde, maar ook ik veranderde langzaam in een chagrijnige, vermoeide en vooral onzekere moeder.

Waarom hebben wij ze apart gelegd?

Waarom slaapt zij daar niet? Wat doen wij fout? Na anderhalve week nam ik contact op met zowel het consultatiebureau als de fysio en zij gaven het advies: “Laten liggen en laten huilen. Zij valt vanzelf wel in slaap”. Oké, dat had ik gedaan, eenmalig en nooit meer, pedagogisch verantwoord of niet, maar dit nooit meer! Ik had Puck en Sam om 13:00 uur naar bed gebracht. Om 13:45 uur begon Sam te huilen en ik heb haar laten huilen. Het was echter geen huil om in slaap te vallen, want ze had al 45 minuten geslapen, het was een hysterische huil die ik zelfs zonder babyfoon goed hoorde! Na 45 minuten volle bak huilen, en ook haar zus Puck wakker, ben ik naar haar toe gegaan. Sam was helemaal over haar toeren. Zij heeft nog 10 minuten gehuild, terwijl ik haar troostte. Oke, dit dus nooit meer! Dit heb ik direct teruggekoppeld naar het consultatiebureau en de fysio. Wij hadden te maken met twee baby’s als ik de één liet huilen, werd de ander dus wakker en wij hadden geen behoefte aan twee wakkere en oververmoeide baby’s. Wat ik al vaker opmerkte is dat de meeste (goedbedoelde) adviezen gericht zijn op een eenling en niet geschikt zijn voor tweelingen.

Die avond hebben wij Puck op de ‘nieuwe’ kamer gelegd

Ik had weer buikpijn. Sam moest even bij komen en wij ook. Je zult het niet geloven, maar Puck had precies hetzelfde slaappatroon als Sam en Sam sliep weer goed in haar oude vertrouwde kamer. “Goh, wat is dit frustrerend zeg. Waarom slapen zij niet in die nieuwe kamer en wat is er toch met ze aan de hand? “, dacht ik wanhopig. Wat was het fijn dat Sam weer dat vrolijke meisje werd en wat vond ik het rot dat Puck steeds vermoeider werd. “Oké, wij gaan ze weer samen leggen, want dit werkt zo niet”, besloot ik. Ook dat was geen goed alternatief. Ze hadden onrustige avonden, sliepen slecht in en waren vroeg wakker. De één maakte een geluidje en de ander begon daardoor te huilen. En nu? Sam hebben wij uiteindelijk bij ons op de kamer gelegd, omdat die nieuwe kamer niet werkte. Het is zelfs zo erg geweest dat wij één nacht op die kamer hebben (geprobeerd) te slapen. Raad eens, wij konden daar ook niet slapen….

Over het algemeen ben ik niet bijgelovig

Ik geloof er wel in dat er meer tussen hemel en aarde is, maar ben daar nooit mee bezig. Ik denk dat ik daar te nuchter voor ben. Totdat deze situatie zich voor deed. Dit was toch wel heel erg vreemd. Ik zie dat de afgelopen zes weken, want zo lang heeft deze ‘’ellende’’ geduurd, niemand in de nieuwe en vreemde kamer kon slapen. Slapen mét één baby op de kamer, dat wilde ik absoluut niet. Via via kreeg ik een tip om naar een persoon te gaan die op afstand wateraderen en entiteiten kan opzoeken.

Twee weken later hadden wij een afspraak bij A.

Hij vertelde ons dat er op beide kamers wateraderen zaten, en laat daar nou net een bedje staan. Die man wist niet waar de bedjes stonden, maar kon dit zo vertellen. Ook kon hij vertellen hoe de karakters van onze dames zijn, bizar toch?! Eenmaal thuis zijn wij gelijk het bedje gaan verzetten. En hoe is de situatie nu? Sinds het bedje is verzet slaapt Sam tot 7:00 uur, slaapt ze in de ochtend één uur en in de middag ruim twee uur! Wij geloven er heilig in dat dit het probleem is geweest, no way dat wij dat bedje weer op die plek gaan zetten! Er zullen nu mensen zijn die mij voor gek verklaren, die mij zweverig vinden of wat dan ook. Wat het ook is geweest, wij zijn blij dat de dames (voor nu) goed slapen. Totdat natuurlijk de volgende fase of whatever om de hoek komt kijken…

BO

23 gedachten over “Bo: “Mensen zullen me helemaal voor gek verklaren, maar hierdoor sliepen mijn baby’s helemaal door…” ”

  1. Is er ook gekeken naar dingen waar kinderen bang voor zijn? Me oudste zoon werd bang voor alles wat aan de muur hangen . En de anderen zijn bang voor een ouderwetse radio met tandjes en knoppen als grote ogen. Zo zijn er kleine kinderen die zelfs bang zijn in het donker en een nacht lampje aan willen. Dat kan je proberen. Probeer vooral je kind niet in je bed mee te nemen. Want zo kom je er niet van af

    Beantwoorden
  2. Ons zoontje nog een baby sliep goed totdat we langere tijd de weekenden met onze toercaravan op 1 plaats stonden. Iemand bood aan om met zijn wichelroede door onze caravan te lopen, deze gaf aan dat er een waterader onder het bed van ons zoontje liep. Caravan een paar meter verplaatst en het slaapprobleem was opgelost.

    Beantwoorden
  3. heel herkenbaar tot onze verhuizing , dochter was ondertussen 3 jaar! sliep ze slecht wij noemde het flatneurose.
    we zijn verhuisd en probleem was weg !
    ik denk dus inderdaad iets van aardstralen of zo 🤷

    Beantwoorden
  4. wat ik niet snap is dat je een baby laat huilen..soms 45 min lang…schaam je!!!en dat ze dat bij het cb zeggen al helemaal!een baby kan zichzelf niet troosten en is afhankelijk van een volwassenen. wat is het toch dat mensen dat doen? 3 min oke maar langer? nee…als je collega of beste vriend tegenover je zit en begint te huilen, wat doe je dan?? loop je weg? negeer je het en kom je na 45 min terug? of biedt je diegene een schouder om op te huilen, bekertje water etc..echter is hij volwassen en in staat om zichzelf te troosten..maar nee we laten onze babies huilen..weet je wat je alleen leert aan je kind? als ik verdrietig bent is er niemand die mij komt troosten. was laatst een docu op tv over een Russisch weeshuis..die eigenaresse vertelde doodleuk dat er geen baby huilt daar ..het was er ook muisstil, wat bleek ze hebben die babies een week lang laten huilen totdat ze erachter kwam er komt niemand om mij te troosten dus huilen heeft geen zin.

    Beantwoorden
    • als je goed leest lees je dat ze dit een keer heeft gedaan omdat een ‘deskundige’ dit zei. En nee ze vond het neit oké dus heeft dit meteen tegen bureau gezegd. daarnaast heeft ze alles geprobeerd dat ze kin bedenken. Ik lees alleen maar li3fde en bezorgdheid voor haar kinderen en totaal niet wat jij hier omschrijft.

      Beantwoorden
    • wat een drammerig reactie.
      je gaat er vanuit dat wanneer je bij het consultatiebureau een vraag stelt dat je dan een goed advies krijgt. en je probeert het uit. goed dat mevrouw het snel naast zich neer heeft gelegd.
      maar uw reactie is wel erg betweterig. en om de Russen er bij te halen…….

      Beantwoorden
  5. wij hebben ook een tweeling, twee jongens, die beiden heel slechte slapers waren. Ze zijn inmiddels allang volwassen maar ik weet nog heel goed hoe zwaar of dat was. Tot…ik van iemand de verlossende tip kreeg om lavendel essence bij de drogist te kopen en daar een paar druppels van voor hun bedjes te sprenkelen (op een oude handdoek deed ik dat). De kinderen sliepen daarna veel en veel beter. Ineens zomaar nachten zelf door kunnen slapen. We wisten niet wat ons overkwam! De hele bovenverdieping stonk wel naar lavendel maar het hielp als een malle. Hopelijk kan ik met deze tip ouders helpen die hier nog middenin zitten!

    Beantwoorden
  6. Dag Bo.

    Nee, dit heeft niets met bijgeloof te maken.
    Mijn man en ik hebben het als volwassene zelfs meegemaakt na de verhuizing in ons nieuwe huis.
    Fijn dat het nu goed gaat met jullie tweeling.

    Beantwoorden
  7. wat vervelend dat het plekje in de kamer zo zijn weerstand heeft. hebben jullie toevallig een dromenvanger hangen? of een budda beeldje of iets in die trant?
    haal het weg! ik denk voor 100% zeker dat dat een groot verschil gaat maken!

    Beantwoorden
  8. Een waterader is een ondergronds riviertje, geen bijgeloof dus maar gewoon een feit.
    Onze dochter was ook gevoelig voor het magnetisch veld wat een waterader veroorzaakt.

    Beantwoorden
  9. Bste Bo

    Wat een verhaal en wat moet deze zoektocht zwaar voor jullie 2-ling en voor jullie als ouders zijn geweest!
    Dit verhaal lijkt op het verhaal van mijn lieve kleindochter van amper 2 jaar (alleen zij is enig kind). Zij lijdt tevens aan een dergelijke verstoord slaapgedrag. Zij kan slecht in slaap komen, wordt meerdere keren gedurende de rest van de nacht (vaak)gillend wakker en meld zich vervolgens ook alweer s’morgens vroeg! Van nature is zij een vrolijk en blij kindje, maar begint nu inmiddels erg vermoeid te ogen, net als haar ouders (zijn zowat de inzinking nabij). Beide ouders hebben namelijk ook een zware full-time baan.
    Er is al van alles onderzocht (zij is volledig gezond) en ook is er van alles geprobeerd op therapeutisch gebied. Niets helpt.
    Ik ben voor jullie en jullie 2-ling heel erg blij, dat het probleem gevonden is. Wat een geschenk! Dit fenomeen van waterradarren is ons echter onbekend en hebben wij dan ook nog niet laten onderzoeken.
    ik gun mijn kleindochter en haar ouders eveneens dit geluk van een gezonde en broodnodige nachtrust en zou dit dus ook eens willen laten onderzoeken.
    Kun/wil jij mij dus ajb de naam en de contactgegevens van deze meneer (die bij jou die waterradarren heeft gedetecteerd) toesturen ???

    Bij voorbaat mijn hartelijke dank voor je welwillende medewerking,

    m.vr.gr.
    Wilma Snoeij

    Beantwoorden
    • Pff, ik heb een dochter van bijna 9 die werkelijk in dr hele leven ooit een nacht heeft doorgeslapen.. Ergens tegen 23.00 wordt ze wakker en komt in mijn bed. Het huilen en paniek is ze wel kwijt maar het lukt maar niet om d’r in d’r eigen bed te laten doorslapen..
      Ik zou ook wel willen weten waar ik informatie kan vinden. Heb al 100en euro’s uitgegeven aan slaaptunnels, verzwaringsdekens en ander ‘speciaal’ beddengoed.. Om moedeloos van te worden soms

      Beantwoorden
      • Hai Line, mijn zoon sliep ook altijd moeilijk. Heb je ook weleens slaapmeditaties geprobeerd?

        Op youtube staan hele fijne. Bij ons is al jaren ‘Geleide kindermeditatie om heerlijk te slapen’ van Suuz favoriet. en ook de ‘Maak een film van je dag’ meditatie.

        Luister er vooral fijn samen naar 💖

        Beantwoorden
    • Hallo Wilma, hebben de ouders hun dochter ook al bij hen op de kamer of zelfs in bed laten slapen? Evolutionair gezien, is het nog maar relatief kort dat kinderen een eigen kamer hebben. Vroeger, laten we zeggen 200 jaar geleden bijvoorbeeld, was er meestal geen geld voor een eigen kamer, en het was ook te koud.

      Het idee om een kind alleen te laten slapen, is dan ook eigenlijk heel vreemd. De warmte van het lichaam van een ouder en ook de hartslag, werken op zeer natuurlijke wijze geruststellend: die hartslag en warmte hoorde en voelde het kindje ook toen ze nog in de buik zat.

      Verder kunnen ze slaapmeditaties proberen, zoals de ‘geleide slaapmeditatie om heerlijk te slapen’ van ‘Suuz’ op youtube.

      Veel succes voor de jonge ouders. 💖

      Beantwoorden
    • Hoi,
      Mocht jij de contactgegevens hebben ontvangen kan je die dan naar mij doorsturen.
      Zou diegene graag willen consulteren voor mijn huis. En altijd fijn als je iemand hoort met positieve ervaringen.
      vr gr
      S. van Paridon

      Beantwoorden

Plaats een reactie