Patricia: “Ik had een uitkering en wilde die graag voortzetten, daarom overwoog ik om nog een kind te nemen”

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

De meeste vrouwen willen voordat ze zwanger raken een stabiele basis hebben. Huisje, boompje, beestje. En ja, daar hoort het hebben van een (het liefst vaste) baan ook bij. Toch kan het natuurlijk gebeuren dat je door onvoorziene omstandigheden je baan verliest. Of dat je partner werkt en jij ervoor kiest thuisblijfmoeder te zijn. Bij Patricia (28) ligt dat iets anders. Zij was al werkloos toen ze gepland zwanger raakte. Toen de relatie met haar vriend stukliep, vroeg ze een uitkering aan. “Ik vind het wel best zo, als ik heel eerlijk ben. Als ik ga werken ga ik daar geen cent op vooruit.”

Geen flitsende carrière

“Ik wist al op jonge leeftijd dat ik moeder wilde worden. Dat is eigenlijk altijd mijn grootste levensdoel geweest. Echt ambities op werkgebied had ik niet, en heb ik nog steeds niet. Ik heb een tijdje in een kledingzaak gewerkt. Dat vond ik toen heel leuk. Ik hoef geen flitsende carrière. Het grote geld trekt mij niet.

Toen ik Marcel drie jaar geleden ontmoette wist ik het al: dit wordt de vader van mijn kindjes

Het klikte erg goed tussen ons en ook hij had een kinderwens. We waren nog jong, maar er in onze beleving wel klaar voor. Een jaar later woonden we samen in een leuk huurhuis met drie slaapkamers en een redelijk grote tuin. Marcel werkte fulltime als heftruckchauffeur en ik genoot van mijn vrijheid. Want zo ervaar ik het om niet te werken. Af en toe maakte ik bij iemand thuis schoon. Zwart. Dat was leuk werk en dan hadden we weer een paar tientjes extra om bijvoorbeeld van uit eten te gaan.”

Hij ging ervandoor met de buurvrouw

“Een halfjaar geleden was het eindelijk zo ver: ik was in verwachting. Het viel me gelijk op dat Marcel eigenlijk niet zo blij leek. Dat vermoeden bleek later terecht: hij ging ervandoor met de vrijgezelle buurvrouw en liet mij achter in ons huurhuisje. Zwanger en werkloos. Achteraf bleek dat hij al ruim een jaar stiekem een affaire had met de buurvrouw. Het kwam erop neer dat iedereen in onze buurt ervan wist, behalve ik.

Omdat ik werkloos was vroeg ik bij de gemeente in mijn woonplaats een uitkering aan

Ook kwam ik in aanmerking voor huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebonden budget. Dat zijn toeslagen die je van de Belastingdienst krijgt als je van je eigen inkomen de huur, je zorgverzekering of het onderhoud van je kind niet kunt betalen.”

Vrijstelling van sollicitatieplicht

“Een paar weken later werd ik opgeroepen bij de Dienst Werk en Inkomen van de gemeente, voor een gesprek met een bijstandsconsulente. Daaruit zou blijken of ik recht had op een bijstandsuitkering. Ze vragen je echt van alles: of je ooit gewerkt hebt, waar en hoe lang. Welke opleiding je afgerond hebt, wat je maandelijkse vaste lasten zijn. Ik legde uit dat ik zwanger was. Daardoor kreeg ik vrijstelling van de sollicitatieplicht, wie neemt er immers een zwangere vrouw aan?

De bijstandsconsulente legde uit dat ik na de geboorte van mijn kindje in principe de eerste vijf jaar recht heb op vrijstelling van de sollicitatieplicht

Toch raadde ze mij aan om na de bevalling zo snel mogelijk weer op zoek te gaan naar een baan. “Anders wordt het gat in je CV wel heel groot,” zei ze. Met een opgelucht gevoel verliet ik het gebouw van de Dienst Werk en Inkomen. Ik hoefde me de eerste vijf jaar niet druk te maken.”

Misschien neem ik dan gewoon nog een kindje

“Wat ik ga doen als mijn kindje geboren is? Vijf jaar genieten van het moederschap natuurlijk, haha. Ik denk er absoluut niet aan om aan het werk te gaan na de bevalling. Waarom zou ik? De babytijd is juist zo’n bijzondere tijd, die zou ik voor geen goud willen missen.

Daarnaast heeft werkloos zijn nog veel meer voordeeltjes

Zo krijgt ieder kind tot 18 jaar zwemlessen en het behalen van een zwemdiploma A volledig vergoed van de gemeente. Daar hoef ik dus niet zelf voor te sparen. Ook zijn er vanuit de gemeente allerlei andere extraatjes voor alleenstaande ouders die het financieel niet breed hebben.”

Misschien dat ik wel een baan zoek als mijn kind vijf jaar is en naar de basisschool gaat

Dan heb ik wat meer tijd. Aan de andere kant denk ik dat ik het juist zo leuk vind om er dan te zijn voor de kleine. ‘s Middags lekker wachten met een pot thee en de koektrommel tot hij thuis is klinkt voor mij veel aantrekkelijker dan werken. Misschien neem ik dan gewoon nog een kindje. Dan krijg ik weer vijf jaar vrijstelling van de sollicitatieplicht.”

Ruim 2000 euro per maand

“Wat ik aan inkomen binnenkrijg? Nou, dat zal je verbazen. Mijn bijstandsuitkering bedraagt ongeveer 1200 euro per maand. Daarnaast krijg ik van de Belastingdienst nog iets van 123 euro zorgtoeslag, ruim 323 euro huurtoeslag en 493 euro aan kindgebonden budget omdat ik alleenstaande ouder ben. Ik kom aan ruim 2182 euro per maand.

Ik heb alleen mijn MAVO diploma behaald

Daarna ben ik gestopt met school en heb ik verschillende baantjes gehad. Als ik dus aan het werk zou gaan, zou ik moeten werken tegen het minimumloon. Dan kom ik met een fulltime baan misschien pas aan het bedrag wat ik nu ontvang terwijl ik heerlijk thuis van mijn zwangerschap geniet. Waarom zou ik dan gaan werken? Ik ga er toch geen cent op vooruit. En als ik een parttime baan zou accepteren, zou mijn inkomen net als nu aangevuld moeten worden met toeslagen van de Belastingdienst. Dan kom ik dus op precies hetzelfde bedrag als wat ik nu al maandelijks ontvang.”

Andere thuisblijfmoeders houden ook hun handje op

“Ik vind het prima als vrouwen met jonge kinderen carrière willen maken. Maar laat mij dan ook in mijn waarde wanneer ik kies voor dit bestaan. Als ik een partner had die werkte, zou niemand wat te zeuren hebben over mijn keuze voor een leven als thuisblijfmoeder. Maar nu ik alleenstaande moeder ben is het ineens vreemd. Soms zeggen mensen dat ik lui of dom ben. Of zeggen ze dat ik mijn handje ophoud. Nou, dat doen die andere thuisblijfmoeders toch evengoed? Alleen houden die hun handje op bij hun partner, en ik bij de gemeente.”

PATRICIA

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

127 gedachten over “Patricia: “Ik had een uitkering en wilde die graag voortzetten, daarom overwoog ik om nog een kind te nemen””

  1. Er zijn ook mensen die in de bijstand zitten en wel echt iets mankeren. Ik ben zeer dankbaar dat ik genoeg krijg om mijn kinderen op een normale manier groot te brengen het is jammer dat zulke luie vrouwen het verpesten voor de gene die het echt nodig heeft. Ik krijg genoeg om rond te komen maar mag dat ook!! Ik heb zovaak geprobeerd om mee te komen met deze maatschappij en elke keer als ze achter mijn mankementen kwamen zetten de zelfde maatschappij die nu klacht dat ik thuis zit mij aan de kant. Dus hou op met oordelen dat hebben jullie al genoeg gedaan. Elke keer dat ik opnieuw mijn best deed voor een baan werd ik na enige tijd weer ontslagen en zat ik weer 2 maanden zonder geld. het proberen te werken werd een financiële ondergang voor mijn gezin. Dat er een uitkering bestaat is goed!! moet ik anders onder een brug slapen omdat ik niet meekom met dezelfde maatschappelij die mij nu beoordeeld. Jullie keuren mensen die wat mankeren allemaal de rug toe om zelf beter te lijken en later als ze weg zijn nog zeuren over ons om dat we thuis zitten zijn jullie dan alleen blij als ik helemaal kapot onder een brug leg of zijn jullie dan blij omdat jullie dan net kunnen doen of je barmhartige zijn en engeltjes om de helpende hand uittesteken . OORDEEL NIET!!! ER ZIJN OOK MENSEN DIE ECHT DE BIJSTAND NODIG HEBBEN!!. BEDANKT DAT IK OOK NORMAAL MAG LEVEN . alleen jammer van die profiteurs zoals hierboven die het verpesten voor de gene die het echt nodig heeft.

    Beantwoorden
  2. Wat een negatieve reacties. Omtzigt vraagt om meer baby’s en dan is dit dus een manier. Geen werkende moeder, maar een zorgzame tradwife. Dit is toch precies wat er van vrouwen wordt verlangd door alle rechtse partijen? Deze mevrouw heeft alleen geen man wat de kans op kindermishandeling en femicide tot 0 reduceert.

    Beantwoorden
  3. Het is helaas nog veel erger, ik doe de uitkering sadministratie bij een gemeente en deze personen krijgen jaarlijks ook nog €600 netto aan IIT( individuele inkomenstoeslag) ook eens in de 5 jaar een laptop, schoolreisjes worden jaarlijks vergoed( want alle kinderen moeten mee kunnen doen toch?) sportkleding en sportverenigingen voor zowel mama als kinderen in de bijstand worden vergoed. En wat betreft de nieuwkomers 70-80% blijft de rest van zijn leven in de bijstand hangen.
    Een grote groep zijn ook de nakomelingen van onze hardwerkende gastarbeiders, hiervan werkt een deel zwart wat door de privacywetgeving bijna niet aan te tonen is en die zo meer inkomen hebben als de meeste werkende.
    En bij het gezwam over die zogenaamde armoede wordt alleen naar iemands basisinkomen gekeken en dat is alleen bijstand zonder de extra’s, want daar de hoeveelheid hiervan is niet zichtbaar hoeveel ze nu daadwerkelijk netto te besteden hebben. Maar reken maar dat als je alleenstaande moeder met 2 kinderen bent en je gaat werken voor €3500 bruto of minder je beter af bent in de bijstand. Dit allemaal mede mogelijk gemaakt door de jarenlange linkse armoedebestrijding.
    Hoe durven ze überhaupt dit woord in dit land te gebruiken.

    Beantwoorden
    • de nakomelingen van de gastarbeiders uit bijvoorbeeld Turkije zijn bijna altijd op z’n minst succesvolle zzp’er waardoor ze in de meest luxe auto’s rijden en mooiste koophuizen hebben. Beetje jaloers?

      Beantwoorden
  4. Het is toch godgeklaagd dat iemand door iedere vijf jaar een kind te fokken haar hele leven in principe van mijn duur betaalde belastinggeld mag leven!! Kindgebonden budget, kinderbijslag, zorgtoeslag, huurtoeslag, rugzakjesgeld…. Een schop onder haar komt moest deze tante krijgen in plaats van gratis geld!

    Beantwoorden
  5. dat ligt toch aan onze achterlijke regering, en daardoor komen al die mensen die hier niks te zoeken hebben ook naar Nederland zoals Afrikanen Oekraïners, Syriërs en ga zo maar door. En wij de helft van ons salaris inleveren. zo was het nooit bedoeld hoor de verzorgingsstaat, dat was voor mensen die het echt nodig hadden, niet voor profiteurs! afschaffing die regelingen! Het gaat naar allemaal mensen die er geen recht op hebben!

    Beantwoorden
    • Sorry dat ik je ga corrigeren, maar niet alle Afrikanen, Syriërs, Afghanen, buitenlandse mensen zijn zo! Misschien moet ik jou in een land zetten waar de politiek zo corrupt is als de neten en waar ze niks krijgen omdat de regering alles afpakt.
      Ga eerst maar is onderzoek doen voordat je zulke uitspraken doet. Als je nog nooit in zo een land bent geweest mag je geen oordeel vellen.
      ik heb ruim anderhalf jaar in Zuid Afrika gewoond! vd beesten af hoe mensen daar leven en moeten overleven.
      Patricia, of hoe ze ook heet is een lui varken, want werkt willens en wetens niet!
      Schop onder haar reet, want zij is degene waar ik mijn zuur verdiende centen aan uitgeef!

      Beantwoorden
  6. Helaas, is dit wel de realiteit. Jammergenoeg. Of dit geschreven verhaal hierboven nu echt is of niet.

    Mijn vriend heeft een ex en zij werkte eerst ook niet. Kreeg een beetje alle vergelijkbare toeslagen dat hier omschreven staat, toen ze die leeftijd hadden. En jawel ook nog kindalimentatie 1000 euro en dat was veel. Of hij veel over hield, nee. Hij moest echt tering naar de nering zetten. Haar advocaat was een vechter dat heeft hij geweten.

    Zijn ex kwam zelfs telkens niet eens rond gaf ze aan…En rond september stuurde ze de kinderen bewust met vertrapte schoenen naar hun vader. Een schuldgevoel aanpraten. Kon hij weer nieuwe kopen. Ja, en ging hij weer voor de bijl. Inderdaad, denk het uwe ervan. Hoe dan…? ik keihard fulltime werken net zoals hij. Ze leek wel hypergonde had van alles, net een soapserie. Voor mijn gevoel slaapt ze met de medische encyclopedie onder haar kussen. Wonderlijk elke keer. Daarom kon ze niet werken. Later met pijn en moeite 16 uur. Haar was geleerd dat vrouwen thuis moesten blijven voor de kinderen. En de man moest werken. Hoe traditioneel. Pas toen de oudste 16 jaar werd, toen wilde ze werken.

    Voordat het laatste kind 18 jaar werd, was ze poeslief, vooral naar mij. Omdat ik zo mijn vriend kon beïnvloeden, dacht ze. Heel voorspelbaar en had dit al lang voorzien. De kinderen werden ineens ook vaker naar ons toegestuurd, maar daarvoor altijd gedoe.

    Ik noem dit dus manipuleren en voorsorteren. Ze had een advocaat die hem bijna helemaal had kaal geplukt. Zij werkte niet, toen ze samen waren. Dat was haar geluk. Hij heeft wel een goede baan, maar door de kindalimentatie dat hij moest betalen kon hij nauwelijks rondkomen.

    Haar gejammer dat ze in een diep gat viel en geld tekort kwam en ze moest ook ineens werken. Alles stopte voor haar behalve haar zorgtoeslag. Mevrouw wilde in haar mooie vrijstaande woning blijven wonen, want er zat nog een kleine hypotheek op de woning. (Dat kan ik mij enigszins nog indenken ), en ze wilde niet in een huurwoning, maar verder is ze niet in staat om haar vaste lasten te betalen. Dat krijg je met zo’n systeem. Zodra de kinderen 18 worden, vallen velen in een diep gat. Te afhankelijk van de toeslagen. Schulden etc. Ga zo maar door.

    Mijn vriend heeft 1 keer bewust een maand niet betaald. Nou dat hebben we geweten, toen was het huis te klein. Krijsend, gillend. De tirades die we over ons heen kregen. Wow, rupsjenooitgenoeg.

    Vooral de motivatie van de dochter: Maar ik moet ook elke maand kleren kopen en waarom krijg ik een Samsung iedereen heeft een IPhone in mijn klas, waarom krijg ik een Samsung”. Geloof me ik kookte van binnen vond er op mijn beurt al iets van dat ze dit kreeg, maar goed ben derde wiel aan de wagen. Vooral de gedachte die bij mij opkwam: “Heb je niet de piramide van Maslow geleerd op het VWO? ” Je telefoon is je eerste levensbehoefte?

    Ik ben dus nu hoofdzakelijk kostwinner, maar heb nog steeds geen woorden voor haar gedrag. Zelf kom ik uit een familie waarbij wij van aanpakken houden. Mijn familie denkt er zeker wat van, ze laten iets los, maar houden zich verder wijselijk stil.

    Er zijn zeker veel woorden gevallen en tussen hem, ook mij en zijn ex stond de boel ook op scherp hierdoor. Het verwijt van mijn kant naar hun dat hun kinderen destijds niet wilden werken heeft er toen wel voor gezorgd dat ze heel snel aan het werk gingen. Maar constant het excuus,:” maar ze moeten leren”. Ja, sorry, maar die vlieger gaat bij mij niet op. Ik had al een bijbaantje vanaf mijn 14e net als elk kind in mijn omgeving.

    In ieder geval vind ik dit scenario geen goed beeld naar de toekomst.

    Waarom ik dit verhaal deel? Misschien herkent u er iets van of niet. Uiteindelijk zul je zien dat als je zo riant leeft op een gegeven moment ook de prijs moet betalen. En dat het ontvangen van toeslagen echt niet oneindig is.

    Uiteindelijk heb je sier- en werkpaarden.

    My 2 cents.

    Beantwoorden
  7. Om je te schamen.
    De luiheid en de profiteurshouding van jou is duidelijk op te merken bij het lezen van dit artikel.
    Er is niks van je terecht gekomen en dat zal ook niet meer wat worden. Er zit niks bij.
    Dit is nou onze toekomst….
    Hallo Nederland!

    Beantwoorden
  8. Nu is het gewoon ontzettend naar dat je ex er zomaar met de buurvrouw vandoor gaat, en dat terwijl jullie probeerden een kind te krijgen samen. We mogen blij zijn met de vangnetten die er zijn, Tegelijkertijd zie je het wel een beetje verkeerd dat ‘ de gemeente ‘ het wel betaald. Het is namelijk de GEMEENSCHAP die het betaald. Je moet je afvragen of je voor jouw situatie bij je buren met de collectebus langs zou moeten gaan. Want dat is het wat je doet. Dat is heel wat anders dan een getrouwd stel, die hebben samen inkomen en daar is geen sprake van hand ophouden. en ik andere gevallen doe je dat tenminste bij degene die het kind op de wereld heeft gezet. Dat je 5 jaar vrijstelling hebt van het solliciteren is nu eenmaal afgesproken, al mag dat wat mij betreft wel teruggezet worden naar 1 jaar. (niemand heeft zo lang verlof), maar dat je nu bewust jezelf door iemand zwanger zou laten maken zodat je nog 5 jaar kan moederen op kosten van de gemeenschap, dan denk ik: zoek een man, of zoek werk.

    Beantwoorden
  9. ik begrijp haar helemaal. ik krijg
    1200 uitkering
    980 euro kinderbijslag,
    890 euro kindgebondenbudget,
    286 euro huurtoeslag en
    110 euro zorgtoeslag.
    sporten en sportkleding voor de sport waar ze op zitten voor mijn kinderen is gratis, zwemles is gratis. ze krijgen eind september passen met 150 euro voor winterkleding en in de zomer idem dito.

    Toen ik werkte kreeg ik al die toeslagen niet, hield ik eind van de streep bijna niets over voor kleding enz voor mijn kinderen of voor sport of uitjes. geld ging naar opvang en kinderen zag ik bijna nooit.

    zolang k niet aan het werk word gezet blijf ik lekker thuis.

    Beantwoorden
    • Jij en de vrouw uit dit verhaal en elk ander die het op deze manier doet moeten hun ogen uit hun hoofd schamen. Je krijgt het geld niet van de gemeente of van het rijk maar van iedereen die werkt! Al die toeslagen zouden alleen voor mensen moeten zijn die full-time werken en dan door een te laag loon niet rond kunnnen komen. Mensen die geen geld hebben om kinderen groot te brengen zouden geen kinderen moeten krijgen. Ik hoop dat jullie binnenkort geen cent meer krijgen! En dat zal ook binnenkort gebeuren want de pot raakt leeg door mensen zoals jullie. Goed voorbeeld ook voor je kind. Hand op houden, te lui om uit je ogen te kijken en profiteren van mensen die wel 40 uur per week hard werken.

      Beantwoorden
    • Profiteur. Je zal toch zo’n instelling hebben zeg. Helaas geef je dat ook aan je kind door, waardoor het cirkeltje van deze nutteloze mensen nooit wordt onderbroken, gesteund door de zwakke Nederlandse regering.

      Beantwoorden
  10. ik kan er met mijn verstand niet bij, dat dit zo gaat, de laatste tijd worden er veel van deze verhalen geplaatst.Misselijkmakend en ik word er erg boos van.Wij werken onze kinderen werken , we betalen veel belasting, geen wonder , als al deze toeslagen ervan betaald moeten worden.Daar moet echt iets aan gedaan worden, werken met je luie ………Als je niet kan werken door een ziekte , vind ik het anders, maar ook dan moet er iets veranderen.

    Beantwoorden
  11. Ik zou me kapot schamen als mijn dochter zo zou reageren. Kwestie van opvoeding dit. Niks geen bijna 500 euro per kind voor kindgebonden budget. En die smerige opmerkingen van… dan neem ik er over 5 jaar gewoon nog een kindje bij. Om kotsmisselijk van te worden. Daar gaat ins belastinggeld naar die uitbuiters. Moet stoppen dit.

    Beantwoorden
  12. groot gelijk mama haha , dit is een optie dus neem die aan.. jou wil ik wel leren kennen dus hopelijk lees je dit haha . ben precies het zelfde :p keep going

    Beantwoorden
  13. Deze situatie kan ik begrijpen. Echter heb je ëén keer recht op die 5 jaar.
    Daarbij lees ik veel negatieve reacties. stel deze vrouw gaat werken. Dan moet het kindje of kinderen naar de opvang. wat kost dat? waarschijnlijk het bedrag dat ze gaat verdienen. dus dan krijgt ze daar een vergoeding voor. is dat het dan waard om je jonge kinderen weg te brengen? dan kun je beter bij je kinderen zijn. ze gaan naar groep 1 en je gaat werken. Dan kost het geen gemeente/ belasting geld.

    Beantwoorden
  14. Jeetje, en ik werk me in een burnout voor hetzelfde geld. Ik.vind het echt erg dat gezonde mensen zolang in de uitkering kunnen blijven zonder sollicitatieplicht. En vind haar een paria van de maatschappij en de plek innemen voor mensen die het wel echt hard nodig hebben.

    Beantwoorden
  15. Ik ben het met zoveel dingen niet eens waar ons belastinggeld heengaat voor zover we dat weten. De pensioenleeftijd die steeds wordt verhoogd, steeds hogere levensonderhoudkosten, de pensioenwet. Voor velen blijft er toch niets meer over. Dan kan ik niet anders dan deze vrouw gelijk geven en is dat echt wel het allerlaatste waar ik me druk om zou maken.

    Beantwoorden
  16. gestopt met lezen! om misselijk van te worden. lekker je hand ophouden op kosten van de gemeenschap. waar anderen keihard werken om hun kinderen een zwemdiploma te laten halen. krijgt de minima alles maar cadeau. u passen, gratis zwemles, gratis sportclubs en voedselpakketten. maar de mensen die keihard werken kunnen alleen maar betalen. en vallen overal buiten! daar word je toch echt niet goed van
    en maar janken over de vluchtelingen maar dit zijn gewoon ” Nederlanders” hoor. schaamteloos

    Beantwoorden
  17. gadverdamme, door jou gedrag en dat van nog vele andere moeten wij als zzp-er 30k per jaar ophoesten, krijg je geen enkele toeslag of vergoeding voor je kinderen, heb je soms geen gevulde boodschappenkar omdat je 200 aan zwemles moet betalen uit eigen zak en kom je nog onder de bestedingsruimte van een bijstandgerechtigte. te bizar voor woorden dit schaaam je! lekker voorbeeld voor je kind ook!

    Beantwoorden
  18. Ojee, wat een uitspraken allemaal! Het is gewoon zoals het is. Belasting betalen moeten we allemaal. Ik begrijp dat het voor heel veel mensen een doorn in het oog is. En over profiteren van de maatschappij vind ik dat die grote groepen vluchtelingen dat véél meer doen dan wie dan ook!! Die krijgen nog veel meer vergoed en komen met grote families en heel veel kinderen naar Nederland!

    Beantwoorden
    • De meeste vluchtelingen komen hier niet vrijwilliger naartoe, maar omdat hun leven in gevaar is. Economische vluchtelingen hebben de kansen niet gehad, die wij in Nederland wel hebben (recht op onderwijs, studeren, studiefinanciering, etc.). Als je te lui bent die kansen te pakken en ervoor kiest te profiteren van de maatschappij, vind ik 1000x erger.

      Beantwoorden
    • Mee eens maar deze vrouw doet precies hetzelfde en dan is het wel ok? Mensen die 50 jaar hard gewerkt hebben krijgen steeds minder na hun pensionering door uitvreters en goedpraters zoals hierboven.

      Beantwoorden
    • Fijn dat de overheid inziet dat kinderen recht hebben op aandacht en liefde van de ouder.Liever geld naar de toekomst van onze kinderen, dan naar de oorlog

      Beantwoorden
    • hellas Nederland is de land van de loosers aan het worden. harde werkers worden gestraft, verder ze moeten te eten geven aan zulke hypocrieten, handjes ophouders. mensen zonder zelfrespect en eergevoel. Bah bah bah. Als ik kijk naar mijn kinderen voel ik mij trots., dankzij mijn hard werken ze hebben alles wat ze nodig hebben. Ik zou mij doodschamen. Vooral de opmerking dan neem ik over 5 jaar nog een kind. Bah vieze profiteur

      Beantwoorden
  19. ja , stem links en da gaan we nog jaren zo doorrrrrr…..T,is een schande , grote ergenis over asielzoekers die alles krijgen, ze is net zo’n profiteur.

    Beantwoorden
    • eens ik snap nu dat het systeem totaal niet deugt en maar klagen over armoede in Nederland terwijl er zoveel profiteurs rondlopen ,maar de overheid houd het zelf in stand ,aan het werk meisje ,dan zal je weer trots op jezelf kunnen zijn ga iets nuttigs doen of doe in de tijd dat je thuis bent een studie zodat je straks een leuke baan kan krijgen ,op deze manier verkoop en verlies je je mooiste jaren !!!

      Beantwoorden
  20. de reacties hier spreken boekdelen.
    De instelling van haar typeert hoe ze is, te lui om te werken en geen zin in gedoe om wat te regelen om wel te werken of om zelf de broek op te houden. zo iemand wil je ook niet als werkgever, die meldt zich bij elke scheet en hoofdpijn ziek.
    en daar zijn wij als werkende mensen voor aan het werk, om haar uitkering mee te betalen! daar mag ik dus wel iets negatiefs van vinden.

    daarbij komt dat de regels het dus ook maakt dat zulke mensen het zo doen. werken loont niet, het gat tussen minimum loon en uitkering met alle toeslagen erbij is te smal.
    ga daar eens wat aan doen overheid!!

    Beantwoorden
    • helemaal mee eens,
      heb zelf 4 kinderenen opgevoed,Altijd gewerkt als verzorgende ig vooral in de avonden,zodat ik overdag bij mijn kinderen kon zijn.
      mes sneed aan 2 kanten,leuk werk,fijne collega’s
      en zelf de kinderen zien opgroeien.
      en mijn eigen kostje verdiend.

      Beantwoorden
  21. ze houdt niet van haar kinderen. Ze gebruikt ze om de bijstand te blijven ontvangen. Als ze 18 zijn gaan ze vast richting begeleid wonen omdat de subsidies voor kinderen afgelopen zijn.
    In feite spreidt ze haar benen om bijstand blijven te ontvangen. Dat is haar betaalde baan. Net een sl*t.

    Beantwoorden
  22. Don’t hate the player, hate the game. Om alleen een kind te nemen om je uitkering en toeslagen te behouden is wel erg onethisch maar tegelijkertijd heb ik nog nooit iemand een niet egoïstische reden horen geven om een kind op deze verrotte wereld willen zetten. Iedereen doet het uit eigen belang, niet in het belang van dat kind. Ik wou ook dat ik nooit geboren was en nu ik in de ziektewet zit, ga ik er ook alles aan doen om zo lang mogelijk niet te hoeven werken. Wat andere mensen daar van vinden kan mij niks schelen.

    Beantwoorden
  23. helaas bestaan dit soort mensen echt, ooit iemand ontmoet die heel bewust om de 5 haar zwangerschap plande zodat zij niet hoefde te werken en vrijstelling kreeg.Ik vond dit zo bizar en best oneerlijk want ik werkte verdiende met werk minder dan haar inkomen,zij kreeg alles vergoed van gemeente: zwemles, schooltas,kamp voor kinderen,winterkleding,overblijf en ik moest alles zelf betalen

    Beantwoorden
    • ja Jeanette zo werkt het helaas in dit land. ze krijgt trouwens ook nog kinderbijslag, dat zag ik er niet bij staan. De overheid creeert zelf deze situaties. Aan de ene kant kun je ze t niet kwalijk nemen aan de andere kant is het natuurlijk zwaar asociaal. De werkende medemens betaald dit voor jou Patricia. Ik zou me doodschamen. Doe iig iets van vrijwilligerswerk voor je gemeente ofzo. Ikzelf heb altijd gewerkt en nog. Toen mij kindjes klein waren was het buffelen. Kinderopvangtoeslag bestond nog niet en andere toeslagen. Mijn salaris ging bijna volledig op aan opvang. Na 4 jaar 1 kind naar school toen werd de 2e geboren. Dat is zo gelopen je kunt niet alles plannen, maar daarom wel 8 jaar kinderopvang en bso en overblijf. Stress en geregel dagelijks voor die paar centen. Maar mn hand ophouden nooit.

      Beantwoorden
  24. Dit verhaal is bijna te zot voor woorden, als het al waar is dan zou ik
    deze ” dame” zo willen inruilen voor een werkende nieuwelander.
    Hebben dit soort nitwits en gemeenteambtenaren wel door dat dit luilekkerleven alleen maar mogelijk is doordat anderen wel werken?
    En nee, een moeder die thuisbijft omdat haar
    man werkt is een totaal ander verhaal.
    Van dat ene salaris moeten er dan meerdere mensen leven. En…voor dat ene salaris wordt gewerkt! Daarnaast: met zo’n moeder als voorbeeld mag je je afvragen met wat voor instellig haar kind de wereld tegemoet treedt.

    Beantwoorden
  25. ik vraag me af of dit soort verhalen niet gepubliceerd zijn om te trollen. En dat ene Levina ook gewoon een internet troll is die wil provoceren. Maar oke, I’ll bite: Hoewel dit soort verhalen inderdaad bevestigen hoe krom bepaalde dingen in Nederland geregeld zijn, vind ik de lakse houding van velen die hier (mis-/)gebruik van maken moreel verwerpelijk. De boodschap die je je kind alleen al meegeeft…….”Ik heb altijd kinderen gewild”. Fijn, good for you. Zorg je er dan wel voor dat je het ook zelf kunt onderhouden? Lijkt me wel fair, ipv anderen daarvoor op te laten draaien. Zo krijgen anderen een gerechtvaardigde hekel aan je en ik hoop dan ook heel diep dat mensen met dezelfde attitude als jij, ook flink genaaid gaan worden en teruggepakt worden door aangescherpte regeltjes.

    Beantwoorden
    • nee hoor. ik weet nog dat we een vrouw in de straat hadden die elke vijf jaar een kind kreeg. de eerste vier hadden dezelfde vader (die woonde daar niet). toen die vent overleed kreeg ze kinderen van een ander. ze was de agressieveling in de straat en ze riep regelmatig ‘ik krijg toch alles van de gemeente’ Ze had bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine nodig, die kreeg ze omdat ze bijstand had.
      En omdat ze meer kinderen dan kamers had kreeg ze urgentie voor een grotere woning.
      ik geloof 100% dat het verhaal zoals t hier staat, waar is.

      Beantwoorden
  26. Ik kan me deze instelling heel goed voorstellen. Ik werk namelijk wel, en mijn inkomen en toeslagen wordt opgegeten door de kosten van kinderopvang. Bij ons thuis is het geld, alles betalen, boodschappen doen en dat was het dan. Ook ik krijg kindgebondenbudget, maar bijzonder genoeg wordt die opgegeten door dus de KDV kosten. De persoon van het verhaal heeft evenveel geld als ik, alleen dan blijft het kindgebonden budget intact. Het is bizar dat werken amper loont als je kinderen hebt. En als je niet werkt, heb je ook nog tijd om de koopjes achterna te gaan. Is het dan de bedoeling dat we deze vrouw de grond intrappen? nee, dat lijkt me ook niet de bedoeling. Is het dan zo wat we iedereen met een bijstandsuitkering de grond in moeten trappen? Nee. is het dan zo dat werken beter moet lonen? Ja.

    Beantwoorden
  27. Werken is niet meer lonend.. Zolang dit soort mensen door iedere maand hun handje op te houden kunnen rondkomen, gaan ze ook echt niet werken. Ik ben voor een basisinkomen, wil je daarnaast meer verdienen ga je er maar voor werken. Stoppen met alle toeslagen en extra’s.

    Beantwoorden
  28. ik zeg al heel lang dat de werkende mens meer beloont moeten worden. Het hoort toch niet zo te zijn dat een niet werkende meer te besteden heeft dan een werkende.
    waar ik me het meest aan erger is dat ze het heeft dat haar inkomen maar geld is van de gemeente. FOUT. Het is geld van de belasting betalende werkende mens.

    Beantwoorden
    • Als ze die uitkeringen kleiner maken dan zal je heus niet minder belasting betalen… het is geld dat ze sowieso van je zulken nemen. Ik vind haar laatste alinea wel heel goed. Zet je toch aan het denken. Waarom mag een vrouw thuisblijven bij haar kinderen als ze een man heeft, maar wanneer ze het helemaal alleen moet doen dan moet ze zo hard werken dat ze haar kind niet eens ziet om een waardige mama te zijn? Ook best krom als je het mij vraagt.

      Beantwoorden
      • Dat heeft geen reet met vrouw-zijn te maken maar een keuze die men zelf maakt binnen de kaders vh huisje boompje beestje. De man kan ook thuis blijven en dat de vrouw gaat werken. Mocht de vrouw er dan vandoor peren met de lokale slager, dan blijft de man ook alleen, werkeloos achter en moet dan ook aan de bak. Vrouwen (lees: moeders) hebben het over het algemeen niet slecht in Nederland. Het zijn domme keuzes die je zelf dan maakt om te stoppen met werken. Je bouwt dan ook geen pensioen etc op. En je relatie kan altijd kapot gaan. Zelf blijven nadenken en onafhankelijk blijven. Maar ja, then again, als ik bovenstaand verhaal lees, hoeft dat dus eigenlijk niet. Want je kunt als moeder gewoon je hand ophouden

        Beantwoorden
  29. Dan -neem- ik gewoon nog een kindje. Lekker weer 5 jaar vrijgesteld. Tuurlijk, en na die 5 jaar lekker koeren dat je het zo arm hebt en je je kinderen niet alles kunt geven wat je zou willen. Geen woorden voor. ( tenminste, die heb ik wel, maar die houd ik liever voor me, we moeten netjes blijven toch?!)

    Beantwoorden
  30. 2 dingen vallen mij op.

    Hoe normaal het is geworden om in een slechte relatie te zitten en daarin ook nog kinderen te nemen.

    Een 2e kind te overwegen (zonder partner ?!) om de huidige leefstijl in stand te kunnen houden en dus niet vanuit liefde voor een partner én het kind. Ronduit stuitend.

    Beantwoorden
  31. schandalig. ik begrijp dat je wilt genieten van een kindje, maar dat kan ook anders. je maakt gebruik van mogelijkheden die ons land biedt. echter sta je er wel bij stil dat door jouw handelingen juist de mogelijkheden voor mensen die het echt nodig hebben verzieken.Het sociale vangnet wordt hierdoor kapot gemaakt, gevolg met een aantal jaren verdwijnt nagenoeg alles, wat moet je dan. Dus denk eens na wat je je mede landgenoten aandoet. En dame met 175 K, lees de voorwaarden van de WIA enzo voor je een ongeloofwaardig verhaal neerpent.

    Beantwoorden
  32. Dapper zo vrij over bijstandsfraude en misbruik van gemeenschapsgeld te schrijven alsof er geen consequenties zijn. Daarom denk ik dat dit een verzonnen verhaal is waarbij men niet heeft stilgestaan bij de gevolgen. Je zou er haast een hekel aan bijstandmoeder van krijgen. Is dit het soort mens dat de AFD het land zou willen uitzetten?

    Beantwoorden
    • nee hoor henk dit verhaal klopt compleet en is geen fraude, wij zitten in de zelfde situatie alleen ik kan echt niet werken door een spierziekte. maar mijn vrouw doet vrijwillegers werk omdat werken NIET loont

      Beantwoorden
    • Helaas is dit niet eens bijstandsfraude, op geen enkele wijze. Die vrijstelling van sollicitatieplicht is gewoon wettelijk geregeld (en bizar/ niet meer van deze tijd). Dat politieke partijen zich dáár eens op focussen, in plaats van op nutteloze zaken rondom de bijstand, zoals de tegenprestatie.

      Beantwoorden
  33. Helaas is de schuld van de sistema in nederland beloon niet om te gaan werken,een moeder thuis met drie kinderen krijgt meer geld dat iemand dat werk als manager bij een bedrijf,met toeslagen,kindgebonden butjet,ki der ijslaag en toeslagen,en als dezelfde moeder zou gaan werken zou nooit van zijn leven die geld krijgen.

    Beantwoorden
  34. Dit is nou precies de reden dat de bijstand zo snel mogelijk aangescherpt moet worden. Hoezo 5 jaar vrijgesteld van werk? Gewoon verplicht aan het werk of geen geld. Als je kinderen op de wereld zet, kun je ook werken.

    Mensen die ernstige belemmeringen hebben door bijvoorbeeld ziekte of beperking en om die reden niet kunnen werken. Daar heb ik alle begrip voor. Deze mensen moeten een uitkering krijgen.

    Voor deze vrouw heb ik totaal geen begrip. Ik vind haar een grote profiteur. Ik ben een fulltime werkende alleenstaande moeder. Ik werk keihard voor mijn gezin. Ik vind dat als je in de bijstand zit je vanaf 12 weken na de geboorte van je kind verplicht moet gaan solliciteren en dat de uitkering stopt na uiterlijk een half jaar. Voor niks komt de zon op. Geen medelijden met dit type mensen.

    Beantwoorden
    • Je gaat er aan voorbij dat kinderen opvpeden combineren met een baan loeizwaar is. Er zijn menseb die dat niet kunnen combineren omdat de opvoeding al een full time taak is waar alle energie heen gaat. Toen ik er een opleiding naast deed en werkte was ik iedere 3 mnd een maand thuis ondat ik instortte. Niet echt aanttekkelijk voor een werkgever.

      Beantwoorden
  35. ook al ben ik het totaal niet eens met hoe ze leeft, van het geld van hardwerkende mensen.
    toch doen heel veel mensen dit. beetje kabbelend in de uitkering, alle toeslagen ontvangen.
    de ENIGE die het zwaar hebben in dit land, zijn degene in de middenklasse. die iedere dag opstaan en gaan werken voor een minimumloon of iets meer.
    die krijgen namelijk geen toeslagen.

    ik heb alleen bewondering voor mensen die iedere ochtend uit hun bed komen om te gaan werken of voor hun kind te zorgen, zonder uitkering.

    Beantwoorden
    • Ik heb ook bewondering voor mensen die een groot deel van hun leven hard gewerkt hebben en buiten hun schuld op een uitkering zijn aangewezen. Denk er altijd aan dat dit jou ook kan overkomen. Dan wil je ook graag geholpen worden. Dit staat overigens los van het verhaal wat hier wordt beschreven. Het is alleen heel onterecht om alle mensen met een uitkering over een kam te scheren.

      Beantwoorden
  36. dit is dus een dikke middelvinger naar iedere vrouw die wel werkt hè! dat je dit doet is een tweede maar dat je er ook nog trots op bent!!!….kom op zeg! je weet wel wie dat allemaal moeten betalen toch??? neem jij maar geen kind meer!

    Beantwoorden
  37. tsja dit is typisch een verhaal van de zgn armoedeval: als je gaat werken en je verdient net iets meer dan een bijstandsuitkering verlies je aanvullende uitkeringen of krijg je minder aanvullende uitkeringen. en krijg je de rare situatie dat je minder overhoud. Werken zou meer lonend moeten zijn. Ik vraag me af wat voor voorbeeld zij is voor haar kind. Thuis blijven en je hand ophouden. Alsof dat hetzelfde is als je met je partner bent en je besluit dat een van de ouders thuis blijft. Dan werkt er nog een en vang je niet alleen geld van de overheid

    Beantwoorden
    • werken zou niet meer moeten lonen, de lonen zijn enorm gestegen.
      niet werken moet minder beloond worden.
      1200 bijstand en geen toeslagen.
      benieuwd hoe snel die mensen dan aan het werk gaan.

      Beantwoorden
      • Net als Patricia dus een enorme profiteur . Let wel , als we er allemaal zo over gaan denken , dan komt er bij de staatskas niks meer binnen , want belasting hoeven jullie ook niet te betalen . En van dat zuur verdiende belastinggeld waar de hard werkende mens krom voor ligt leven de profiteurs. In Nederland gaan de regels volledig de verkeerde kant op . Hier wordt je gestraft als je wel werkt . En er komen steeds meer van die lamzakken van profiteurs als u en Patricia bij . Ik heb hier geen goed woord voor over . Het wordt tijd dat de regering eens een keer wakker wordt . Ja de kinderopvang is duur maar ik zou mezelf niet in de spiegel aan kunnen kijken als ik zo gezond als een vis zou profiteren om te kunnen leven . Dit soort mensen zijn een gif voor de samenleving . Natuurlijk zijn er mensen die een uitkering nodig hebben , maar de dame van het verhaal en de dame van het antwoord waarop ik reageer hebben t niet nodig , zoek een baan desnoods een vanuit huis zodat je toch thuis kunt zijn voor je kinderen.
        En aan de Nederlandse regering zou ik zeggen , uitkeringen lager , geen toeslagen .
        Er is meer dan genoeg werk in Nederland , maar daar voelen ze d’r eigen te goed voor omdat de uitkeringen te hoog zijn .
        😡😡😡😡

        Beantwoorden
  38. Je kunt maar 1 keer vrijstelling van de sollicitatieplicht krijgen, dus als er een tweede kind komt als het oudste kind 5 is krijg je niet opnieuw vrijstelling.
    De vrijstelling van de sollicitatieplicht houdt ook in dat je wel mee moet werken aan je re-integratie. Je moet in die 5 jaar je kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Dat kan bijvoorbeeld door cursussen of trainingen te volgen. Google maar eens op de Participatiewet.

    Beantwoorden
  39. mooi stukje geschreven om weer reacties uit te lokken. en livena zoals jij het allemaal omschrijft heb je niet veel iq en is daar goed mee om gegaan door de arbeidersklasse haha

    Beantwoorden
  40. ach,iedereen bidt voor eigen parochie
    en aan de mensen die hier veel kritiek op hebben , die zijn misschien wel jaloers.
    een basisinkomen en daar hoeft dan niemand meer een mening over te hebben en kan iedereen zijn eigen leven leiden.

    Beantwoorden
  41. ik snap deze zwangere vrouw best, al denk ik daar zelf heel anders over. door partime te werken naast het alleen opvoeden van mijn kinderen (mijn man was voor de eerste verjaardag van m’n tweede kind overleden) heb ik altijd een leven naast “mama zijn” gehad. Ik was niet alleen huisvrouw, ik was ook een gewaardeerde collega. ik voelde me nuttig, ik droeg bij aan de maatschappij.

    het is vreselijk fout van Nederland dat werken zó slecht beloond wordt. Schaf de kindgebonden toeslag af en maak kinderopvang gratis, ook in de schoolvakanties, maar alleen voor werkende ouders!

    overigens ben ik nu (mijn kinderen zijn inmiddels 22 en 26) een stuk beter af als alleen staande ouders die altijd een uitkering hebben genoten. Ik ben gewend aan het werkende ritme, ik heb een leuke baan, mijn salaris is elk jaar omhoog gegaan. Ik ben tevreden met de keuzes die ik in het verleden gemaakt heb.

    Beantwoorden
    • zonder kindgeboven budget, maar met gratis opvang krijg je geen steun meer zodra je kind naar school gaat en het grote kostenplaatje daar start… ook niet echt een oplossing en kinderen worden de duppe. niemand wordrlt rijk van kindgebondenbudget. het is niet genoeg een kind mee groot te brengdn, het is een steun zodat dat kind hopelijk krijgt wat het nodig heeft. jouw maatregel straft de kinderen, niet de ouders. ook enkel oovang voor werkende ouders straft het kind en zet hetop voor een achterstand door pas op 4 jarige leeftijd in contact te komen met een groep kindjes en luisteren naar “vreemde” mensen. kinderopvang is ook voor de ontwikkeling van het kind goed. dus alweer, enkel de ouders straf je, kinderen worden de duppe.

      Beantwoorden
  42. Hoe oud-jong is deze moeder ook alweer? schoolverlater en idd een waardeloze mentaliteit. wil je draagvlak houden voor mensen in de bijstand, dan helpen dit soort verhalen echt niet mee. toeslagen omlaag, 1200 bijstand en dan dan 1000 erbij en de kinderbijslag. werken moet lonen. nu loont thuiszitten!!!!!

    Beantwoorden
  43. wat een ethiek, morele waarden en fatsoen om aan je kinderen mee te geven.
    wij, de werkenden, betalen voor jouw luie reet.
    Ben ook gescheiden toen mijn jongste 7 was een welgeteld 3 maanden mijn hand op moeten houden. Toen ik ging werken verdiende ik 125.00 MINDER per maand dan in de uitkering.
    maar mijn kinderen hebben fatsoen, normen, waarden en een gezonde werkethiek.
    en een kind nemen om je hand op te blijven houden… zum kotzen

    Beantwoorden
  44. ik geef er groot gelijk. Ik ben wel gaan werken tijdelijk part time. Moest gebruik van voorschoolse opvang en na schoolse opvang. Zag me kind nooit want ook elk weekend naar papa. En ging er met dat werken dus achteruit in geld voor mij was dit 130 minder per maand Daarbij kost werken en er representatief eruit zien ook geld. Of eens met je collega een bak koffie doen op een terras. Of doe je mee met die of die zijn verjaardag.Niet volledig vergoeden reiskosten enz. Ik hield aan het van de streep veel echt veel minder over en kon nauwelijks rondkomen. Zag mijn kind 1 dag in de week en daar had die zelf ook veel last van. Heb het na jaar opgeven en terug de bijstand in gekomen. Voor mij gaf dit veel rust en voor mijn kind was dit ook veel beter en rustiger. Ik kreeg zelfs klachten van school toen ik werkte dat mijn kind zo vermoeid was. En dat kwam omdat ik dus tot 9-6 baan had en pas om 7 uur op de opvang was en daarna thuis nog alles moest doen aandacht aan kind besteden koken douchen enz. Dat jaar werken heeft me totaal gesloopt. Ben blij dat we in Nederland dit vangnet hebben

    Beantwoorden
    • Of u zoekt een parttime baan die beter aansluit bij de schooltijden van uw kinderen. Met de krapte op de arbeidsmarkt zou dit geen enkel probleem moeten zijn.
      Het vangnet waar u zo dankbaar voor bent wordt betaald door hard-werkende Nederlanders die ook graag meer tijd met hun kinderen willen besteden. Simpel gezegd, door egoïstische mensen zoals u betalen werkende mensen steeds meer belasting en moeten daardoor nog meer werken. Neem uw verantwoordelijkheid en draag gewoon uw steentje bij i.p.v. misbruik te maken van een systeem dat ontwerpen is voor mensen die echt niet kunnen i.p.v. niet willen, zoals u.

      Beantwoorden
    • Deze vrouw is dus bewust zwanger geraakt omdat ze geen zin had om te werken .
      Maar ja je hebt nu eenmaal lui volk en hard werkend volk.
      Mensen met moraal en zonder moraal

      Beantwoorden
  45. ik begrijp het wel.

    Zelf kom ik uit een huwelijk waar mijn man mij financieel volledig heeft leeggeplukt zonder dat ik het wist.
    Hij komt uit de arbeidersklasse, zijn ouders en grootouders ook.
    Mijn ouders noemden hun het plebs. maar ondanks dat ik beneden mijn stand ben getrouwd vond ik dat op dat moment geen probleem.

    Ik had als jong meisje al eigen vermogen, werken was voor de arbeidersklasse dus dat hoefde ik gezien mijn vermogen niet.
    ik trouwde toen ik 19 jaar werd. en ik vertrouwde mijn ex.

    Hij heeft zonder dat ik het wist met zijn arbeidersklasse familie mijn buitenlandse rekeningen leeggeplukt en leidde een dubbelleven.

    Pas toen ik na jaren naar Zwitserland ging kwam ik erachter maar het was al te laat.
    Mijn vermogen was weg., juwelen en oubligaties aan toonder.

    Ik ben toen ingestort want van vrouw met 3 vila’s en een dikke buitenlandse bankrekening had ik ineens niets meer dan schulden.

    Ik moest dus ook ineens werken als een arbeiders vrouw.

    Dat wilde ik niet na wat ik had meegemaakt.

    Mijn goede vriend nam mij aan als senior manager bij zijn bedrijf omdat hij mij daarna ziek ging melden zodat ik in de Wia kon komen. Vooropgezet plan dus. Hij was de beste vriend van mijn vader en ik noemde hem oom.

    Nu, na 20 jaar zit ik nog steeds in de Wia.
    ik krijg niet zoveel uit betaald om een luxe leven te leiden maar krijg toch nog een netto bedrag van een paar duizend euro incl de aanvullende verzekering die ik heb.
    Ik rijd in een dikke nieuwe Mercedes en heb in die 20 jaar Wia een kleine spaarrekening opgebouwd van €175.000,-
    Niet wat ik vroeger had, maar ik kan er fijn van leven.

    Dus, ik begrijp jou die dit heeft geschreven. ik heb ook lak aan de maatschappij, als ik maar zelf goed kan leven.

    Beantwoorden
      • ik snap haar wel
        het systeem is heel krom
        ik ben op een moment helaas ook in de bijstand terecht gekomen en ik heb gelukkig weer een hele leuke parttime baan gevonden
        maar ALLES wat ik verdien wordt gekort op mijn uitkering.
        Dus ik krijg net zoveel als iemand die niet werkt
        Is dat eerlijk?

        Beantwoorden
      • Inderdaad. En een dom wicht. Als je echt zoveel geld hebt of had en pa wist het zo goed was je getrouwd op huwelijkse voorwaarden.
        En oompje 🤣🤣 leuk verzonnen

        Beantwoorden
    • Fijn lak aan de maatschappij, waarvan je wel gebruik of misbruik maakt van sociale vangnet. Als iedereen dit zou doen, is er geen sociaal vangnet meer. Ik snap dat je hoos bent op je ex. Snap aan andere kant nooit dat mensen ongemerkt financieel uitgekleed worden.
      Je houdt toch je financiën in de gaten?
      En een kleine spaarrketvan 175.000 euro? je klinkt nogal verwend. menigeen zou blij zijn als die 1750 euro heeft op de spaarrekening.

      Beantwoorden
    • Werkelijk ongelofelijk! Door dit soort types als jij is het voor degene die de WIA echt nodig hebben nu vrijwel onmogelijk om deze te krijgen. Mag hopen dat ze je alsnog op gaan roepen en ze je volledig aan het werk zetten. Schandalig. Dat je je ook niet schuldig voelt zeg…. pffff

      Beantwoorden
    • Dit verhaal is zo berekenend, neerbuigend en vol stommiteiten dat ik twijfel of dit niet gewoon een cynische reactie is. Mocht het wel serieus zijn dan hoop ik dat het universum u de gift geeft van situaties om eerlijkheid, dankbaarheid, respect en verstand te leren. Keer op keer, totdat u het waard bent om de enorme rijkdom waarin u zegt te leven ook daadwerkelijk te verdienen.

      Beantwoorden
    • je bent zelf wel erg dom geweest dat je dit door de arbeidersklasse hebt laten gebeuren. en ik geloof er ook geen bal van en van die 175 duizend kan ook nooit waar zijn met een wia uitkering

      Beantwoorden
    • dit is nu typisch een voorbeeld van iemand die denkt dat ze alleen op de wereld leeft.
      gelukkig heeft je ex jouw geld opgemaakt. dat is de enige levensles die je hebt geleerd.

      Beantwoorden
    • Jij lult uit je nek! Je kan niet al 20 jaar een wia uitkering hebben en als je een vermogen hebt van 175k dan kan je ook geen aanspraak maken op een wia. En het is ‘obligaties’ en niet ‘oubligaties’. Ik denk dat ‘het plebs’ slaat op jou en jouw familie. Er staan namelijk zoveel fouten in jouw verhaal, dat dit niet overeen stemt met het punt wat je probeert te maken. Het kan zijn dat je aandacht tekort komt en daarom deze leugens verzint of er misschien zelfs wel in gelooft. Sneu, zoek hulp dame! En die dame die zegt niet te willen werken en daarom maar opnieuw zwanger probeert te raken. Doe het en houd vooral je mond erover, het is namelijk niet iets wat veel mensen zouden steunen. En zeker niet de midden klasse die voor de meeste kosten moet opdraaien en zelf nergens recht op hebben. En zeker niet wanneer ze alleenstaand zijn en geen kinderen hebben. Dus, leer wat in de tussentijd dat je betaald wordt door anderen die wel werken. En loop die mensen niet de ogen uit te steken, alsof jij het slimmer aanpakt dan mensen die wel werken. Wat een armoe aan intelligentie zeg.

      Beantwoorden
    • Hoewel het verschrikkelijk is wat je man je heeft aangedaan is dat niet specifiek iets wat bij de door jou genoemde arbeidersklasse hoort. Op de eerste plaats horen we daar allemaal bij want we moeten allemaal arbeid verrichten. Het woordje plebs vind ik wel wat denigrerend.

      Beantwoorden
    • dit verhaal rammelt aan alle kanten, 20 jaar geleden was er nog geen sprake van WIA, toen was dat nog WAO, deze dame heeft of een hele grote duim, of ze droomt met haar ogen open, maar door dit soort profiteurs wordt het de mensen die echt afhankelijk zijn van WAO/ WIA wel heel moeilijk gemaakt! Schaam je!

      Beantwoorden
  46. Wat een moraal…! echt geen enkel besef van het offer dat de medeburger brengen voor haar om een lekker vrij en zorgeloos moeder leventje te kunnen genieten…! Nou vind ik dat ze op een stuk groot gelijk heeft: Het is van de zotte dat als je moeder en fulltime verzorgster van je kinderen wilt zijn, daar vaak niet of nauwelijks meer de gelegenheid toe krijgt. Dat komt door de zieke inrichting van ons hele economische systeem. Ik vind het zorgelijk dat zoveel vrouwen zich door dat systeem laten leven en laten wegtrekken van hun zuivere gevoel over het moederschap. Het stoort mij echter bijzonder hoe deze dame schaamteloos openhartig, gemakzuchtig en berekenend misbruik maakt van sociale voorzieningen die door ons allemaal betaald worden…. Ik vind haar manier van redeneren niet oké. En die vent van haar? Wat een sneue en onvolwassen weggooien, zeg…. Echt ERREG, zulke mensen….

    Beantwoorden
    • Je hebt groot gelijk!
      En anders krijg je van die sleutelkinderen’ die sporadisch hun ouders zien en later vaak met psychische problemen kampen o.i.d.
      Nee, ik zou het zelf waarschijnlijk ook zo doen 😉
      Leven en laten leven, toch?

      Beantwoorden
      • Sleutelkinderen met psychische problemen ontstaan niet door moeders die een baan zoeken die aansluit bij de schooltijden van de kinderen. Kinderen die niet leren wat verantwoordelijkheid nemen is kunnen wel onstaan door het voorbeeld van een moeder die schaamteloos teert op de zak van hardwerkende Nederlanders.

        Beantwoorden
    • Tja, goed idee. Maar begin eens met dit soort profiteurs uit de bijstand te schoppen. Mensen die doelbewust het systeem misbruiken verdienen m.i. geen enkele subsidie of sympathie. Bah.

      Beantwoorden
      • Ik denk ook dat ze beter het thuis zitten minder moeten belonen.. Bijna 500euro kindgebonden budget? Zoveel hoeft een kind niet te kosten bij lange na niet. Iemand die thuis zit moet de urgentie gaan voelen om te werken.. Er is werk zat als mensen gewoon aan het werk worden gezet met als mededeling je zorgt maar dat je er bent en je best doet anders krijg je niks meer zullen ze moeten..Nu kunnen ze lekker thuis rond hangen met netto meer te besteden dan de meeste hardwerkende mensen met een salaris van 2500 bruto..
        Dus hoe Nederland is ingericht is het grootste probleem

        Beantwoorden

Plaats een reactie