Het Gezinsbudget van Tifany: “Mensen verbazen zich als ze horen hoeveel wij hieraan uitgeven”

| ,

Vandaag krijg jij inzage in het huishoudboekje van een gezin ergens in Nederland

Wil jij ook je gezinsbudget delen: stuur ons een mailtje naar [email protected]

Hoe is jouw gezin­ssamenstelling?

Mijn gezin bestaat uit 4 personen. Ik ben een moeder van 30 jaar en ik heb 1 zoon van 6 jaar en een dochter van 4 jaar. Ze heten Ingrid en Heiko. Ze gaan beiden lekker naar de basisschool. Dat geeft wat meer vrijheid. Mijn man is 43 jaar en werkt op de middelbare school. We hebben 2 raspoedels in huis, Pook en Mimi.

Welk werk doe jij?

Ik ben een fulltime verpleegkundige. Mijn man is een Engelse docent bij een middelbare school bij ons om de hoek. Hij werkt parttime. Onze kinderen willen we graag genoeg meemaken en aandacht geven. Daarom is papa meer thuis. Meer werken kan altijd nog. Dat zien we later wel.

Wat is jullie net­to inkomen per maand?

Ik verdien 2900 euro per maand. Mijn man krijgt 1550 euro netto. Ik krijg aan toeslagen: ongeveer 250 kindgebonden budget. Kinderbijslag krijgt iedereen en is omgerekend 188 per maand. Mijn totale inkomsten komen op afgerond 4900 euro per maand.

Wat staat er nu op de spaarrekening?

Wij hebben een fijne buffer op de spaarrekening staan. Er staat 6557 euro op deze rekening. Stel dat er geen iets kapot gaat in huis of we moeten iets kopen voor onze poedels, dan kan dat.

Hebben je schulden?

Als de hypotheek niet meetelt, dan hebben we geen schulden.

De maandelijkse vaste lasten

Wonen: Ik woon in een koopwoning die 1050 euro per maand kost. Onze koopwoning heeft 3 best grote slaapkamers. Ik ben blij dat Ingrid en Heiko een eigen kamer hebben. Ze hebben er allebei een hele toffe kamer van gemaakt. Ik wil ze de vrijheid geven om zelf kamerspullen, verf, behang en meubels uit te zoeken. Ze genieten van hun kamer. We wonen daar nu ongeveer 4 jaar. Onze poedels hebben een grote tuin achter. Heerlijk, ik zou er niet meer weg willen.

Gas/water/elektriciteit: 260 euro en gemeentelijke belastingen.

Boodschappen: We doen voor 700 euro boodschappen. Dit is los van de verzorgingsproducten. We letten eigenlijk nergens op. we kopen veel verse groente en fruit. We zijn zelf best lui, dus we kopen vaak gesneden groente en fruit. De kinderen geven we nog steeds knijpfruit. Ze zijn hier dol op en het is een relatief gezonde snack! Verder eten we ook vaak vis. Dit is relatief ook duur.

Verzekeringen: Onze zorgverzekering kost 300 euro per maand. We hebben besloten om onze raspoedels niet te verzekeren. Dat gaat namelijk in de papieren lopen. We letten goed op onze hondjes. En we besteden veel tijd aan de verzorging. Mocht ze onverhoopt letsel of ziekte op lopen, dan betalen we dat van onze buffer op de spaarrekening.

Internet/tv/telefoon: Ik heb een internet en tv-pakket van 60 euro per maand. Mijn man en ik hebben beiden een Sim Only voor 10 euro p.p. Het toestel kopen we altijd los, want dan ben je relatief goedkoper uit.

Abonnementen: Ik heb Netflix voor 19 euro per maand. Daarnaast hebben we Videoland voor 11 euro. We vinden het heerlijk om met de kinderen een film te kijken. Of juist samen tegen elkaar aan te kruipen tijdens een enge film. Ik vind dit geld meer dan waard.

Sport: Ik zit op Zumbales. Dit doe ik iedere week. Dit kost me zo’n 30 euro. Mijn man fiets in de bossen. Kost niets en het geeft hem een vrij gevoel. De oudste van ons zit op zwemles voor 52 euro per maand. Met de jongste weten we nog niet wat we gaan doen. Ze heeft een aantal keer proeflessen gehad. Bijvoorbeeld bij Judo en Hiphop dansen. Ze heeft echter nog geen sport gevonden dat ze leuk vindt.

Kleding: Hier een bedrag aan hangen, vind ik lastig. Ik koop eigenlijk ieder seizoen wat nieuwe kledingstukken voor mezelf en ook zeker voor de kinderen. We hebben een jongen en een meisje, dus ze kunnen geen kleding aan elkaar doorgeven. Waar ik shop is verschillend. Soms shop ik goedkoop bij Primark en H&M, maar ik kan ook ineens een item kopen bij Calvin Klein. Mijn man koopt alleen maar merkkleding zoals Hugo Boss en Levi’s.

Uitjes: We doen regelmatig uitjes. Ik vind vooral educatieve uitjes fijn. Vorige week zijn we bijvoorbeeld bij Nemo (het proefjesmuseum) geweest. Ook de dierentuin vinden we leuk. Je leert daar veel van! Ook van een goede film in de bioscoop kunnen we genieten. Je zal ons minder snel in een Monkey Town of pretpark vinden. Ik denk dat we hier ongeveer 100 euro per maand aan uitgeven.

Vakantie: Op vakantie gaan is voor ons wat lastig, omdat we onderdak moeten vinden voor onze poedels. We gaan meestal een weekje weg in Europa. Meestal komt dit neer op Spanje of Italie. We zijn dan een totaalbedrag kwijt van 3000 euro. Hier zit accommodatie, eten en uitjes bij in. De honden brengen we weg naar een hondenhotel. Dit kost 20 euro per hond, per dag. Dit kost ons dus nog 320 euro in totaal.

Sparen: We proberen 500 tot 750 euro per maand te sparen. Meer als het uitkomt. We willen dit als buffer hebben, zeker met onze honden. Stel dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld een aanrijding of ziekte, dan kunnen we dat snel betalen.

Kapper: Mijn kinderen knip ik zelf bij. Ik vind het niet nodig dat ze naar de kapper gaan. Ik zelf ga 1x in de 6 weken naar een speciale krullenkapper. De hele behandeling kost dan 80 euro. Mijn man wordt eveneens eenmaal oer 6 weken geknipt, maar dan voor 25 euro.

Verzorging: Alle producten zoals tandpasta, shampoo, en cremespoeling en dergelijke kopen we in de aanbieding bij Etos of Kruidvat. Per maand zijn we hier 20 euro aan kwijt.

Hondenkosten: Onze honden krijgen een hoge kwaliteit voer. Dit kost 7,50 euro per dag, per hond. Dan kom je op 450 euro per maand. Dit is een fors bedrag. Ook gaan de honden één keer per maand in bad bij de hondenkapper. Ze worden daar ook bijgeknipt. Dit kost 70 euro per hond, maakt 140 euro voor de honden. Het totaalbedrag voor de honden is zeker 700 a 800 euro, inclusief snacks en extra’s.

Geldvragen

Kun je ons meenemen in je levensstijl?

Onze kinderen, maar ook honden staan voorop. Daar gaat het meeste geld en aandacht naartoe. We willen met onze poedels misschien gaan fokken. Als we nestjes krijgen, kunnen we deze mooie dieren gaan verkopen.

Wat vind je van het bedrag wat je uitgeeft aan boodschappen?

Ik weet dat dit erg ruim is. Ik vind dat wel fijn. Ik weet dat we gezond eten en ik hoef op niets te letten. Eigenlijk kijk ik nooit naar prijzen. Ik weet dat aan de onderkant van de schappen het goedkoopste product ligt, maar eigenlijk shop ik alles op ooghoogte.

Waarop kan je bezuinigen?

We zouden kunnen proberen om de honden in de zomer bij vrienden of familie te brengen. Maar dat geeft een bepaalde stress. Ik vind het zo fijn dat ze welkom zijn in het hondenhotel. Daarnaast kunnen we zeker bezuinigen op de boodschappen. Bijvoorbeeld huismerk kopen in plaats van A-merk. Verder hoeft mijn man niet zoveel kledingmerken te kopen. Maar ja, zeg dat hem maar eens…

Heb je een spaardoel voor je gezin?

Nou, we willen altijd een buffer hebben. Als er 5000 tot 8000 euro op staat, is het goed. We willen straks ook voor de kinderen sparen. We beginnen daarmee als ze naar de middenbouw van de basisschool gaan. We willen dan 20 euro per kind, per maand sparen.

Wat is je beste en slechtste aankoop ooit?

Mijn zwarte leerlook jasje, op een of andere manier blijft dit in mode waardoor ik hem al jaren draag.

Wat is je duurste aankoop ooit?

Onze honden zijn relatief de duurste aankoop. Per pup was het 2500 euro. Bizar, dat je daar bijna een tweedehandsauto voor zou kunnen kopen. We krijgen er veel liefde en plezier voor terug. Ik zou niet zonder de honden kunnen. En de kinderen al helemaal niet!

Maakt geld gelukkig?

Het geeft je veel vrijheid. En vrijheid geeft een geluksgevoel.

TIFANY

Wil jij ook je gezinsbudget delen: stuur ons een mailtje naar [email protected]

Wil je niets missen, klik HIER en volg KidsenKurken op Instagram

26 gedachten over “Het Gezinsbudget van Tifany: “Mensen verbazen zich als ze horen hoeveel wij hieraan uitgeven””

  1. 1 x je hond onder t mes en dan is je buffer op.
    en dan zoveel geld voor voer, belachelijk. Duur voer hoeft niet het beste te zijn.
    ik heb mijn hele leven honden gehad, dus ik weet waar ik t over heb. Je kunt de honden ook zelf wassen en 1 x per 2 mnd beetje knippen. Spaar je geld uit voor de kids.

    Beantwoorden
  2. Elk zijn hobby natuurlijk. Maar 800 per maand aan honden van elk 2500 Euro.geven… Als je 5.000 Euro in een worldwide etf zoals IWDA investeert, en dan elke maand 800 euro aan IWDA bijkoopt, dan heb je na 13j (gem levensverwachting van een poedel) zo’n 250.000 Euro. Dure beesten dus… maar gelukkig gaan ze binnenkort 20 Euro per maand sparen voor de kinderen. Dat

    Beantwoorden
  3. Misschien is ze er juist heel goed in om haar kinderen zelf te knippen.
    Aan de foto te zien is daar niks mis mee.

    Ik knipte ook heel ons gezin, inclusief mezelf.

    Waarom zou je naar de kapper gaan als je er zelf goed in bent.

    Verder klinkt het financieel allemaal relax.
    Lekker toch?

    Toen onze kinderen klein waren hadden wij het krap, wat voor irritaties en stress kan zorgen.

    Dus heerlijk als dat niet het geval is.
    Geniet er van.

    Beantwoorden
  4. Ik vindt, persoonlijk, de verhouding geheel zoek. Zelf dierenliefhebber en ik weet wat het kost, maar dit gaat nergens over. Je kinderen zelf knippen, maar iedere maand 140 Euro naar de trimsalon. Wij hebben zelf een dierenpension en trimsalon gehad vroeger, maar dit nog niet eerder meegemaakt volgens mij.
    Los daarvan zijn wij voor onze kinderen direct vanaf de geboorte 50 Euro p/m gaan sparen.
    Iets met prioriteiten……

    Beantwoorden
  5. Volgens mij gaat het hier om een bijdrage van de werkgever voor je zorgverzekering. Geen zorgtoeslag.

    Veel werkgevers doen dit.

    – Dus je man krijgt een bijdrage van bijvoorbeeld 100 euro via zijn werk.
    – Zij krijgt bijvoorbeeld 100 euro per maand via haar werk voor de zorgverzekering.
    – In totaal is dit 200 euro, zoals ik het lees.

    Dat is fijn en scheelt enorm.

    Beantwoorden
  6. ik geef zelf óók veel geld uit aan mijn honden (en aan mezelf) en het enige dat ik me afvraag is hoe dan die zorgtoeslag? Ik heb een hoger salaris dan zij dus vind het vrij logisch dat ik nergens aanspraak op maak. Maar ook toen ik dat bedrag verdiende als zij, heb ik nooit zorgtoeslag aangevraagd..Of is het een of andere regeling met de werkgever?

    Beantwoorden
  7. “Ik verdien 2900 euro per maand. Mijn man krijgt 1550 euro netto. ”

    ik neem aan dat je man het ook verdient,?

    net als:”ik woon in een koophuis” de rest van het gezin?waar wonen die ?

    Beantwoorden
    • Meer spenden aan je honden dan aan je kinderen is gestoord. Ipv dik stacken voor je kindrren gaat al het geld naar die honden. Geen woorden voor. Arme kinderen. Alles draait om die honden. Die kinderen verdienen echt beter. Mijn zoontje is sowiso nummer 1 voor mij. Huisdier is leuk, maar je kind moet voor gaan.

      Beantwoorden
  8. Ik vind het opvallend dat ze zoveel geld uitgeven aan honden (€5000 aanschaf, €9600 aan eten/snacks/kapper per jaar, €320 aan opvang) en voor hun kinderen €20 per maand gaan sparen… Daar kunnen ze t.z.t. hopelijk net een paar rijlessen van nemen.

    Verdre verbaas ik me erover dat ze (zoveel) zorgtoeslag krijgen. Haar 2900 netto zal ongeveer 3500 bruto zijn. Zijn parttime-percentage is niet te bekend, maar zelfs haar bruto-bedrag en zijn netto-bedrag zit op jaarbasis al op 60k en daarmee ruim boven de zorgtoeslag-grens. Hoe dan?

    Beantwoorden
    • ja deze snap ik ook niet. Snap ook niet dat er zoveel geld gaat naar mensen die zelf voor kinderen kiezen. kindgebonden budget en kinderbijslag, waarom moet iedereen in NL daar aan bijdragen. Stop daar erns mee kabinet, iig voor mensen die t echt niet nodig hebben. Maar daar kunnen deze mensen niets aan doen hoor. Ze doen t netjes ondanks hoge lasten.Maar die zorgtoeslag? Ik denk dat je t moet yerugbetalen, daar gaat je spaarpot ai.

      Beantwoorden
      • dus iemand die bewust voor kinderen kiest maar geen geld heeft mag wel profiteren van a dat gratis extra geld…..? beetje krom dat is hetzelfde als zeggen alleen als je rijdt bent mag je een kind nemen.

        Beantwoorden
      • P.V. Het is heel simpel: De hele maatschappij profiteert ervan dat landgenoten kinderen krijgen, dus de hele maatschappij betaald eraan mee. anders gezegd: De overheid stimuleert het krijgen van kinderen door een de financiële drempel te verlagen. Waarom? omdat dat nodig is, en in het nationaal belang is.
        Je word er ook niet rijk van, per saldo is het nog steeds een kostenpost.

        Beantwoorden
        • Per saldo een kostenpost? Ik heb er 3 en ondanks dat wij geen kindgebonden budget krijgen vind ik de bedragen die ik wel eens hoor bij 3 kinderen krankzinnig. 4-500 euro per maand en 3-350 kinderbijslag. Dat is gewoon €800 pm en dat kosten 3 kinderen echt niet.

          Beantwoorden
          • Ik denk dat u het sommetje nog eens over moet doen met werkelijke getallen. Kinderen brengen meer (meer)kosten met zich mee dan dat u aan kinderbijslag krijgt. En terecht ook, daar niet van.

    • idem met het kindgebonden budget. sterker nog , dit isbeen heel vergelijkbaar inkomen met die ik en mijn man samen hebben. (35,- ) minder en wij krijgen zelfs dit jaar ( waar de kindgebonden toeslagen hoger dan ooit zijn) 120,- pmnd aan kindgebonden toeslag. ook wij hebben 2 kinderen. zorgtoeslag? die krijgen we al heel lang niet meer.

      ik vrees dat deze mensen iets verkeerd hebben ingevuld en een heleboel gaan mogen terug betalen.

      Beantwoorden

Plaats een reactie