Het Gezinsbudget van Vivienne: “We zitten er financieel krap bij”

|

Vandaag krijg jij inzage in het huishoudboekje van een gezin ergens in Nederland

Wil jij ook je gezinsbudget delen: stuur ons een mailtje naar [email protected]

Hoe is jouw gezin­ssamenstelling?

We zijn getrouwd, 28 en 35 jaar en hebben 3 kinderen, 2 katten en een hamster.

Welk werk doe jij?

Ik werk 2 dagen bij een winkel in ons dorp. Ik kan hier dagen maken van 5 uur, wat heel fijn is in verband met mijn zwakke rug.

Wat is jullie net­to inkomen per maand?

Ik verdien 600 euro netto in de maand en mijn man verdient 1950 netto als tegelzetter. We krijgen iets meer dan 600 kindgebonden budget en zorgtoeslag 150 euro. Bij elkaar hebben we: 3300 euro netto en dan nog kinderbijslag.

Wat staat er nu op de spaarrekening?

Hier staat nu 130 euro op.

Hebben jullie schulden?

Ja, we hebben een lening voor onze auto afgesloten. Hier betalen we 200 per maand voor en we hebben toen we verhuisden geld bij mijn tante geleend voor de inrichting van onze woning. Hier betalen we 50 euro per maand aan terug.

De maandelijkse vaste lasten

Wonen: We wonen in een huurwoning die 1057 kost. Het is een maisonette woning met 3 slaapkamers, het is niet groot maar we wonen er prima. We hebben nu een balkon maar willen graag een tuin. Het is helaas particuliere huur en dat is een stuk duurder. We hebben ons nooit ingeschreven bij de sociale woningbouw. Ik ben uit huis gaan samenwonen en wist dat niet, en mijn man kwam uit een eerdere relatie met wie hij een koophuis had.

Gas/water/elektriciteit: 180 euro per maand.

Boodschappen: Voor 650 euro per maand. Ik bestel iedere week voor zo’n 140-150 euro en soms haal ik nog wat groente/fruit/brood. We gaan expres niet vaak naar de winkel omdat je dan snel extra dingen koopt.

Verzekeringen: De zorgverzekeringen kosten 180 en 170 per maand en dan komt het eigen risico er nog bij. We hebben verder een WA verzekering, auto, inboedel en dat was het volgens mij. Dit kost bij elkaar 75 euro.

Auto: We hebben een prima auto uit 2011. We tanken iedere maand voor 160 euro.

Internet/tv/telefoon: We betalen 80 euro, ik weet dat dit goedkoper kan.

Abonnementen: We hebben een abonnement op de krant, mijn man op een autoblad en voor de kids op de Donald Duck.

Sport: De oudstes zitten op zwemles, kleine groepen omdat dit fijner is voor onze oudste. Hij heeft snel last van prikkels. Hier betaal je wel meer voor, namelijk 70 euro per kind per maand. We hebben ze expres tegelijk op zwemles gedaan, anders blijf je naar het zwembad gaan.

Kleding: Omdat we 3 jongens hebben kan de kleding worden doorgeschoven. Ik koop voor de oudste vaak nieuw bij winkels als Zeeman, Wibra en H&M. Soms krijgen we ook kleding van mijn zus die de jongste dan weer goed past. Schoenen koop ik wel altijd nieuw, meestal bij Scapino of van Haren. Dat is toch beter voor de voetjes. Voor onszelf kopen we alleen noodzakelijk dingen extra, we hebben weinig budget over.

Uitjes: We proberen eens per maand een uitje te doen met het gezin. Dit kan picknicken in het park zijn en soms naar een dierentuin. We hebben weinig budget meer over en alle uitjes kosten zoveel geld. Ik zou het mijn kinderen wel graag willen geven.

Vakantie: Dit verschilt per jaar of we nog genoeg geld over hebben, vaak valt dit tegen. Er wordt ieder jaar in onze omgeving een kidsweek georganiseerd vanaf 3 jaar waar kinderen voor 40 euro per kind een week lang allerlei activiteiten kunnen doen, dit is een feestje voor ze!

Sparen: We sparen momenteel niet, al het geld gaat op. Als er een apparaat kapot gaat kopen we het op afbetaling waardoor we weer niets kunnen sparen.

Goede doelen: Nee daar doen we niet aan.

Kinderopvang: Mijn man werkt niet full time, dit is ook nodig want zijn werk is fysiek erg zwaar. Mijn man is 1 dag thuis en de andere dag gaan de oudsten naar school en past mijn moeder op de jongste als ik werk.

Overig: Ik knip de kinderen zelf, mijn man gaat naar een barbier die 15 euro per keer vraagt en ikzelf ga eens per 4 maanden denk ik. Dat kost 40 euro, daar zit altijd iets extra’s bij als een hoofdmassage of goed masker. Een cadeautje voor mezelf.


Geldvragen

Kun je ons meenemen in je levensstijl?

We hebben het niet breed. MIjn man en ik zijn gaan nadenken over een extra inkomstenbron en we struinen nu rommelmarkten af en gaan de straten langs als het grof vuil langs komt. We vinden vaak van alles wat we via verkoopsites zoals een verkoop Facebook voor onze omgeving voor kleine prijsjes kunnen doorverkopen. We verdienen meestal boven de 60-70 euro per maand hiermee maar 1x hadden we een uitschieter naar 160 euro. Hier kunnen we dan weer iets leuks voor doen met de kids. Het is een soort hobby voor ons.

Wat vind je van het bedrag wat je uitgeeft aan boodschappen?

Dat kan lastig minder.

Waarop kan je bezuinigen?

Op abonnementen kunnen we bezuinigen, ook het abonnement voor internet. Ben altijd bang dat je als je switcht alles niet meer werkt.

Heb je een spaardoel voor je gezin?

We willen een keer op vakantie naar het buitenland met het hele gezin.

Wat is je beste en slechtste aankoop ooit?

We hebben laatst een mooi oud servies gevonden op een rommelmarkt voor €2, mensen bleven maar bieden via een verkoopsite en uiteindelijk verkocht voor 40 euro. Ook hebben we een keer een kinderwagen doorverkocht met 50 euro winst. Vaak vinden we bij het grof vuil oude bureaustoelen die voor kleine prijsjes nog verkocht kunnen worden.

Wat is je duurste aankoop ooit?

Voor de meubels voor ons nieuwe huis hebben we bij elkaar best wat uitgegeven. We wilden de kids allemaal een leuke kamer geven. De autobedden die ze wilden hebben we uiteindelijk nieuw gekocht, tweedehands was het niet te vinden. Natuurlijk hebben we wel op de prijs gelet maar dan ben je alsnog veel kwijt. Ze zijn er zo blij mee!

Maakt geld gelukkig?

Ja dat is voor ons heel duidelijk gezien onze situatie.

VIVIENNE

Wil jij ook je gezinsbudget delen: stuur ons een mailtje naar [email protected]

Wil je niets missen, klik HIER en volg KidsenKurken op Instagram

5 gedachten over “Het Gezinsbudget van Vivienne: “We zitten er financieel krap bij””

  1. Ik begrijp dat de heer des huizes een dagje minder in de week werkt maar dan nog vind ik zijn salaris aan de lage kant. Zou dan overwegen om als ZZP,er te gaan werken.

    Beantwoorden
  2. ik weet ook niet waar je woond maar hier staat een volkswagen Fox voor de deur kunje zo kopen voor 1.700 hij kan weg ik mag niet meer rijden omdat ik lijdt aan een oogziekte en mijn man is in 2022 overleden er is altijd rustig mee gereden heeft 80 000 op de teller staan is niet mee gebeurt

    Beantwoorden
  3. Harteloze reactie van Renate.

    Wel iets om rekening mee te houden, om geld opzij te zetten voor dierenartskosten en/of een zorgverzekering voor hen af te sluiten.

    Mooi om mee te krijgen hoe jullie het rooien.
    Zo te zien zijn jullie ook best tevreden en gelukkig.

    Beantwoorden
  4. ik weet niet waar je woont maar er bestaat stichting jarige job voor verjaardagen.

    stichting leergeld voor winterkleding en schoolspullen. de moeite waard om even naar te kijken.

    ze vergoeden ook sport en sportspullen voor de kinderen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie