Het Gezinsbudget Carly: “We besteden maandelijks een groot bedrag aan allerlei abonnementen”

| ,

Vandaag krijg jij inzage in het huishoudboekje van een gezin ergens in Nederland

Wil jij ook je gezinsbudget delen: stuur ons een mailtje naar [email protected]

Hoe is jouw gezin­ssamenstelling?

Wij hebben 3 personen thuis. Mijn man Caiden is 37 jaar. We hebben samen een zoontje van 7 jaar, Dario. Verder hebben we nog 2 katten (Kiki en Co) en 4 vissen.

Welk werk doe jij?

Mijn man in fulltime tandarts en heeft een eigen praktijk. Ik ben daar baliemedewerkster, parttime. Het is fijn om samen te werken. We kennen elkaar natuurlijk door en door.

Wat is jullie net­to inkomen per maand?

Mijn man houdt ongeveer 7000 euro netto over per maand. Ik verdien daarnaast nog zo’n 1000 netto erbij. Samen komen we op een flink bedrag. We krijgen uiteraard geen toeslagen.

Wat staat er nu op de spaarrekening?

Op de spaarrekening staat 24.465 euro. We hebben best wat gespaard. Al het geld dat overblijft na de maand, zetten we opzij.

Hebben je schulden?

We hebben nog zo’n 2 ton aan hypotheek staan. Ik twijfel of we met ons spaargeld hypotheek moeten aflossen.

De maandelijkse vaste lasten

Wonen: We wonen in een grote (koop)woning in Harderwijk. Onze bedrijfsruimte, de tandartspraktijk, zit daar bij in. Erg fijn! Geen reistijd en -kosten dus. De woning kost 1590 euro per maand.

Gas/water/elektriciteit: Een kleine 300 euro.

Boodschappen: We hebben dus een maaltijd abonnement, dit is voor 3 keer in de week avondeten. Soms zijn we niet meer creatief met het eten en dan is dit echt een uitkomst. Bovendien zijn het allemaal goede voedzame maaltijden. De andere 3 keer in de week koken we zelf iets makkelijks. De avondboodschappen samen met de weekboodschappen is zo’n 400 euro per maand. Eén keer per week bestellen we waar we zin in hebben, dit komt denk ik neer op 140 euro in de maand.

Verzekeringen: Onze zorgverzekering kost 300 euro per maand, we zijn extra verzekerd voor de tanden. We hebben een doorlopende inboedel-, reis-, aansprakelijkheidsverzekering, voor ongeveer 50 euro.

Internet/tv/telefoon: Ik heb een groot pakket van 70 euro per maand. Mijn man en ik hebben een telefoonabonnement voor 50 euro per maand. We willen graag de nieuwste toestellen.

Abonnementen: We hebben ontzettend veel abonnementen. Wel 11 stuks, buiten de telefoons om! We hebben Netflix voor 19 euro per maand. Daarnaast hebben we Videoland voor 11 euro, prime Video voor 5 euro, HBO Max voor 10 euro. Al onze kinderen zijn lid van de bibliotheek. Dit is gratis. Voor ons avondeten hebben we een abonnement op maaltijden voor een halve week (3 dagen) en dat kost bijna 60 euro. Spotify gebruiken we voor al onze muziek en podcasts. Er zijn hele leuke voor mijn zoon van Klokhuis. Het kost ons 11 euro per maand. Mijn zoontje is lid van de Donald Duck voor 7,50 euro per maand, mijn man heeft de Quest voor 66 per jaar (dit komt neer op 5,50 euro per maand) en ik ben lid van LINDA voor 103,35 euro per jaar (dus 8,60 euro per maand). Ik heb gekozen voor een kleding abonnement op aanraden van een vriendin. Er komen verrassende items binnen voor maximaal 200 euro per maand. Alle abonnementen kosten bij elkaar 337,60 euro.

Sport: Mijn man is lid van de sportschool. Hij fitnest voor 30 euro per maand. Ik zelf wandel in onze buurt met een vriendin.

Kleding: Naast mijn kledingpakket koop ik niet zo bar veel erbij. Ik gok voor 50 euro per maand gemiddeld. Ik ben ook gel op sieraden dus hier besteed ik per maand zeker een paar tientjes aan uit. Mijn man koopt ieder seizoen flink in en is dan in één keer klaar. Omgerekend zal dat uitkomen op 150 euro per maand. Voor kleine Dario shoppen we denk ik voor 100 euro per maand. We laten dat naar ons opsturen. Fysiek zijn we niet echt meer in winkels.

Uitjes: We doen af en toe een uitje. We pakken dan flink uit en maken er een topdag van! We gaan dan de hele dag naar een park. Daar eten en drinken we uitgebreid. Na zo’n dag sluiten we af in een leuk restaurant. We doen dat zeker 2 keer per maand en kost ons ongeveer 500 per maand.

Vakantie: We zijn best verwend. We gaan bijna iedere vakantie weg binnen Europa. Soms boeken we iets moois, en soms gaan we naar het vakantiehuis van onze ouders in Italie. In de zomer gaan we 2 tot 3 weken weg. Jeetje, ik weet niet precies hoeveel we hiervoor kwijt zijn. Het gaat om 5 vakanties per jaar.

Sparen: We zetten telkens al het geld dat over is op de spaarrekening. Misschien willen we hiermee wel hypotheek aflossen.

Kapper: We gaan met het hele gezin naar de kapper bij ons in de straat. Het is een relatief dure kapper, maar wij gaan voor gemak. We gaan netjes iedere 5 a 6 weken. Ik ben dan 50 euro kwijt. Mijn man 40 en ons zoontje 25.

Verzorging: Hier gaan we weer voor gemak. We bestellen alles in één keer per maand bij Etos en laten het thuisbezorgen. We zijn denk ik 30 euro per maand kwijt.

Geldvragen

Kun je ons meenemen in je levensstijl?

We zijn eigenlijk een beetje lui, hahaha. We laten bijna alles bezorgen. Maar ‘gemak dient de mens’, zeggen ze dan. Het kan nu, dus dan nemen we het er maar van. Je kan nooit in de toekomst kijken.

Wat vind je van het bedrag wat je uitgeeft aan boodschappen?

De maaltijdabonnement is niet noodzakelijk. We vinden het fijn dan iemand anders al een gerecht heeft bedacht. Zo leren we nieuwe producten en creatieve maaltijden kennen. Ook is alles afgemeten en zo gooi je dus geen voeding weg.

Waarop kan je bezuinigen?

We zouden best een streaming kunnen opzeggen. We zijn echt dol op films en series. De uitgebreide keuze is zeker fijn! Mijn kledingabonnement is zeer luxe. Dat besef ik me maar al te goed.

Heb je een spaardoel voor je gezin?

Caiden en ik hadden laatst een gesprek. We willen eigenlijk zo snel mogelijk hypotheekvrij zijn. Als ik een termijn aan moet hangen, zou ik zeggen binnen 5 jaar.

Wat is je beste en slechtste aankoop ooit?

De slechtste aankopen zijn de souvenirs van vakantie. Is eigenlijk altijd prullaria. Goedkoop spul. Mijn zoontje wil altijd iets van een aandenken mee. Mijn beste aankoop ooit is de enorme fauteuil in de woonkamer. Het is een echte eyecatcher en ik krijg er veel complimenten over. Het zit daarbij ook nog eens heerlijk.

Wat is je duurste aankoop ooit?

We hebben een kunstwerk in de woonkamer ter waarde van 2700 euro. Best duur!

Maakt geld gelukkig?

Het maakt zeker gelukkig, omdat je door geld, kunt dien wat je wilt. En als je niet beperkt wordt en kan doen wat je wilt, ben je gelukkiger dan wanneer dat niet kan. Wij zijn zeer blij met onze kleine reisjes in Europa en naar het huis van onze ouders. We maken prachtige herinneringen. En alle tijd die we besparen met geen fysieke boodschappen en kleding aankopen te doen, besteden we aan ons gezin.

CARLY

Wil jij ook je gezinsbudget delen: stuur ons een mailtje naar [email protected]

Wil je niets missen, klik HIER en volg KidsenKurken op Instagram

11 gedachten over “Het Gezinsbudget Carly: “We besteden maandelijks een groot bedrag aan allerlei abonnementen””

  1. ik mis ook auto(s) en de verzekeringen.

    kleding abonnement wist echt niet dat zoiets bestaat 😂 en heel fijn als je de luxe heb om de deur niet uit te hoeven voor boodschappen

    Beantwoorden
  2. Je huis aflossen binnen 5 jaar? ze hebben nog 2 ton staan dan moet je aardig sparen . wat is nu 24.000 euro spaargeld. dat is een buffer. as ze 4000 euro per maand weet te sparen dan kan dat
    Moet ze alle reisjes, kleding abbonement en andere abonnementen afzeggen. geen uitjes meer voor 500 euro per maand. Het kan misschien maar ik heb zo’n vermoeden dat dit niet gaat lukken. Maar misschien voorzichtig beginnen en 2000 euro per maand aflossen dat zal al een hele kluif worden

    Beantwoorden
    • Je vergget nog te vermelden dat ze nog van alles bij de belastingdienst aftrekken, werkruimtes in de woning bijvoorbeeld, gas, lich, watet, aankleding ruimtes, bedrijfskleding, etc.

      Beantwoorden
  3. Waarom zijn ze (meervoud) eigenlijk extra verzekerd voor mondzorg? Hij is tandarts en kan haar (en kind of kinderen tegen de tijd dat ze premieplichtig worden) toch zelf behandelen zonder de gemaximeerde tarieven te berekenen? Of mag dat niet?

    Beantwoorden
  4. 8000 netto per maand binnekrijgen! wow! En dan kan heel veel natuurlijk nog “op de zaak” staan… Maar… verzekeringen voor arbeidsongeschiktheid en pensioen?? Enne… ik mis nog goede doelen?! Of iets maatschappelijks: of is het allemaal ikke, ikke?

    Beantwoorden
  5. 8000 netto per maand binnekrijgen! wow! En dan kan heel veel natuurlijk nog “op de zaak” staan… Maar… verzekeringen voor arbeidsongeschiktheid en pensioen?? Enne… ik mis nog goede doelen?! Gaat er niets structureels naar goede doelen?

    Beantwoorden
  6. Binnen 5 jaar hypotheekvrij, betekent grofweg 20k per jaar aflossen. Dat moet te doen zijn als er jaarlijks 96k netto binnenkomt. Maar dan moet er wel fors gespaard gaan worden, want met het genoemde netto-inkomen is het tot nu toe gelukt om 24k te sparen. Dát is niet echt mijn definitie van “best wat gespaard”. Dat is een spaarsaldo van 3 maandsalarissen. Ik zou het net een buffer noemen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie