Gladys emigreert met haar gezin naar een zonnig oord 

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

Lees eerst deel 1: Wij vonden ons droomhuis op een bijzondere plek

De verbouwing is volop aan de gang

De verbouwing is begonnen. De dag nadat wij de sleutel kregen, is de aannemer meteen begonnen met slopen. Het huis was in principe instapklaar, maar na 40 jaar had het wel een moderne twist nodig en wilden wij het helemaal naar onze smaak indelen. 

We verwezenlijken de droom van iedere moeder

We hebben zeven slaapkamers, maar met een wat vreemde indeling. Wij hebben ervoor gekozen om één slaapkamer op te geven zodat we een mega grote open keuken konden realiseren. Nu hebben we nog steeds genoeg slaapkamers, logeerkamers én een speelkamer beneden voor de jongens. Dit is denk ik de droom van iedere moeder. Een kamer vol speelgoed waar de kinderen lekker kunnen spelen en alles kunnen laten liggen. Niet langer struikelen in de keuken of woonkamer over auto’s of Spiderman-poppen. Ideaal.

We kozen niet voor een Spaanse aannemer

We hebben gekozen voor een Engelse aannemer omdat wij er zelf niet bij zijn en willen dat het project op tijd klaar is. Bij Spaanse aannemers is de planning vaak minder strak; het is vaak “morgen” of soms helemaal niet. Qua planning lopen ze iets achter, maar er waren ook wat tegenslagen, zoals tegels die te laat werden geleverd, uiteindelijk verkeerde tegels, en extra aanpassingen die we nu toch graag wilden laten uitvoeren. Al met al videobellen we regelmatig en vliegt Enrico om de week een paar dagen over om alles te checken en dingen te regelen. 

Met een gebroken hart moesten we deze beslissing nemen

Thuis is het momenteel chaotisch. Met een pup van 13 weken, allergieën en het vele bijten (tot bloedens aan toe) bij de kinderen, hebben we besloten een ander huisje voor hem te zoeken. Met een gebroken hart en tranen over mijn wangen pak ik de laatste verhuisdozen in. We hadden het graag anders gezien, met een mooi leven voor hem in Spanje. Maar de situatie is nu onhoudbaar en ik moet toch voor mijn kinderen kiezen. Hoe verdrietig en kapot we hier ook allemaal van zijn. Gelukkig heb ik wel een heel fijn huisje voor hem gevonden in Friesland. Hier krijgt hij een twee jaar oudere Labradorvriend en gaat opgroeien aan een meer, zonder kleine kinderen in huis. Voor hem is het hier vaak ook te druk. Het is voor iedereen beter, maar pijn doet het wel. 

Ik ga pas een week later mee verhuizen

Over een paar dagen worden onze spullen ingeladen in de vrachtwagen en mijn broer, die vrachtwagenchauffeur is, brengt alles naar Spanje. Enrico vliegt naar Valencia om de spullen daar te ontvangen, terwijl ik nog een weekje bij mijn schoonmoeder blijf. Ik moest een week later vliegen vanwege onze pup, die pas drie weken na zijn rabiësvaccinatie mag vliegen. Nu is dat eigenlijk niet meer nodig, maar toch wel fijn dat wij een weekje later gaan. Er wordt momenteel nog gestuct, de bouwers zijn nog bezig en de vloer boven wordt pas volgende week gelegd als alles klaar is. Ook nemen we de nieuwe keuken mee vanuit Nederland, die nog geïnstalleerd moet worden. Het zou chaotisch zijn als we daar met de kinderen tussendoor zouden zitten. 

Er gaan veel vragen rond in mijn hoofd

Als ik over anderhalve week aankom, is het bijna helemaal af en kunnen we gaan genieten en bijkomen. De afgelopen tijd was ontzettend hectisch. Verhuizen is sowieso altijd een grote stap, maar bij emigreren komt er toch net wat meer bij kijken. Heb ik alles geregeld? Heb ik overal aan gedacht? Ook in Spanje moeten we nog het een en ander regelen.

Matteo spreekt nog amper Spaans

Matteo inschrijven op zijn nieuwe Spaanse school is prioriteit nummer één. Ik ben zo benieuwd hoe hij het gaat vinden. Hij spreekt nog amper Spaans. Gelukkig zitten er nog twee maanden tussen, en wil ik veel met hem naar de speeltuin en hem kennis laten maken met de Spaanse kindjes, taal en cultuur. Ook gaan we in Spanje weer verder met onze Spaanse les voor kinderen.

De taal en nieuwe school lijken niet spannend voor hem

We delen video’s over Spaans leren op mijn Instagram. We vinden het samen leuk en leerzaam om dit te doen, en ook voor mensen die (nog) in Nederland wonen is het leuk om zo wat simpele Spaanse woordjes te leren. Matteo is er zelf heel relaxed over. We hebben al veel met hem gereisd sinds hij een baby was, dus het zit wel in zijn bloed. Ik denk ook dat hij zich snel thuis zal voelen. De taal en school lijken hem niet spannend te vinden. Ik denk dat ik er meer mee bezig ben dan hij, gelukkig.

Ik heb een afscheidsfeestje hem geregeld

Hier in Nederland wil ik alles ook goed afsluiten. Vanmiddag hebben we een klein afscheidsfeestje voor zijn beste vriendjes van school en gaan we lekker spelen bij Ballorig. Morgen gaat hij trakteren in de klas, want dat is zijn laatste dag. We hebben leuke traktaties gemaakt in het Spaanse thema. Ik heb dit bewust samen met hem gedaan. Het is niet alleen leuk om samen te doen, maar ook omdat ik hem echt het besef wil geven dat we voorgoed weggaan. 

We kijken er enorm naar uit

Zaterdag hebben we nog een afscheidsfeestje voor de kinderen van onze vrienden en voor zijn neefje en nichtje. Maandag gaan we dan definitief dit huis gedag zeggen. Heel spannend, maar tegelijkertijd kijken we erg zo naar de volgende stap!

WORDT VERVOLGD

GLADYS

Insta: @gladys.cheryll

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

Plaats een reactie