Het verschil in leeftijd tussen mij en mijn man is enorm 

| ,

Wil je niets missen, klik HIER en volg Kids en Kurken op Instagram

Ik heb altijd voor de relatie en mijn man Tom moeten vechten. Zelfs nu krijg ik vaak vragende blikken of moeilijke opmerkingen. Ik ben het zat. Spuugzat. Ik snap best dat mijn situatie niet standaard is, maar er is oprechte liefde tussen twee mensen, dat is toch prachtig?!

Hoe het allemaal begon

Ik was ruim 17 jaar en had mijn eerste echte baantje bij de supermarkt. Ik kreeg een goede klik met mijn manager. Tom en ik maakten vaak grapjes en hadden veel gesprekken. Op een bedrijfsfeest merkte ik dat hij de hele tijd naar mij zat te kijken. Ik kreeg vlinders in mijn buik. Mijn manager vond ik een grappige, maar ook mooie man. Ik schatte hem op 30 jaar.

“Best veel leeftijdsverschil”, dacht ik, “maar het is te overzien”

Ik nam me voor om eerst af te wachten totdat ik 18, volwassen, was. En dan pas serieuze stappen te gaan ondernemen. Een collega zag dat we allebei te lang naar elkaar keken op de werkvloer en zei ineens: “Zoek je een baantje in de thuiszorg straks?”. Ik keek haar vragend aan. “Hij is 40 jaar oud, stokoud, niets voor jou!”, giechelde ze. Ik schrok. Hij zag er veel jonger uit. Ik merkte dat ik zwaar teleurgesteld was. Ik wist dat hij geen relatie en ook geen kinderen had. “Vanaf nu ga ik wat terughoudend doen”, bedacht ik me. Ik keek vaker weg, beantwoordde vragen kortaf en stelde mijn vragen aan collega’s in plaats van aan hem. Zo sukkelden de weken voorbij.

Toen ik 18 jaar werd, veranderde alles

Mijn manager nam me even apart, op zijn kantoor. Tom feliciteerde me met mijn verjaardag. De spanning was om te snijden. Dat voelden we allebei. “Vanaf nu mag je alles”, glimlachte hij, “leuke leeftijd”. Hij vroeg of ik aankomend weekend bij hem wilde dineren. Ik vond het een moeilijke vraag. Ik wist het antwoord niet direct. Ik had nog 2 dagen de tijd om na te denken. We konden allebei de aantrekkingskracht niet ontkennen, maar was het wel zo slim: een meisje van 18 op date met een man van 40 jaar? Ik besloot uiteindelijk op de dag zelf om wèl te gaan. Ik voelde dat het goed zat tussen ons. We hadden een speciale klik. Ik besloot mijn ouders te vertellen dat ik een leuke kerel had ontmoet op mijn werk. Zijn echte leeftijd liet ik achterwege. Ze vonden het goed dat ik daar ging eten in het weekend. Ze wilden mijn vlam graag ontmoeten, maar wel op een tijdstip dat het serieuzer werd èn ik er aan toe was. Ze lieten me hier vrij in.

De first date

Tom had me zijn adres geappt. Ik belde aan. De zenuwen gierden door mijn lijf. Hij deed open en keek met een bepaalde blik naar mij. Een blik vol respect en ontzag. Ik voelde me direct geliefd. Hij legde zacht zijn hand op mijn schouder: “Kom er in”. Hij liet blijken dat hij op me viel, maar niet op een ranzige manier. Het was vol eerbiedigheid. Het raakte me. Zijn huis was gezellig, leuk ingericht. Ik nam plaats aan tafel. Hij schotelde mij zelfgemaakt lasagna voor. Het rook heerlijk. Zijn been raakte mijn been. Vlug trok ik mijn been weg. Hij knipoogde en legde zijn hand op mijn hand. Na het eten was er geen houden meer aan. Tom liep naar de keuken met vies servies in zijn handen. Ik liep hem achterna. En kuste hem vurig tegen het aanrechtblad. Hij beantwoordde mijn kus, natuurlijk.

Hierna volgde er meer van zulke dates

We waren hotel de botel van elkaar. Niemand wist nog iets van onze relatie. “Moeten we het bekend gaan maken?”, vroeg Tom na twee maanden. Ik negeerde het weken en hikte tegen dit moment aan. Ik keek er ontzettend tegenop, omdat ik verwachtte dat we geen leuke reacties zouden krijgen. Maarja, we moesten het ooit gaan vertellen. Sowieso aan mijn vader en moeder, de rest van de buitenwereld kwam later wel. Ik kreeg thuis veel vragen over Tom. Mijn moeder zei herhaaldelijk: “Laat me eens een leuke foto van die geheimzinnige jongen zien”. Ik had dan altijd een smoesje klaar. De situatie was niet langer rek- en houdbaar.

Mijn familie moest Tom ontmoeten

We besloten dat Tom op zondag zou gaan meelunchen bij ons thuis. Ik was bloednerveus. Ik dacht dat mijn moeder Tom uiteindelijk wel zou accepteren, maar mijn vader zou er niet blij mee zijn. “Gaat hij dit accepteren?”, vroeg ik me herhaaldelijk af. Het was bijna zover. Plotseling ging onze bel. Tom stond voor de deur. Ik pakte zijn hand en leidde hem de woonkamer in. Mijn vader keek vragend mijn moeder aan. “Dit is Tom”, zei ik ter verduidelijking. Mijn moeder gaf Tom een hand en stelde zichzelf voor. Mijn vader deed dit niet en vroeg direct naar zijn leeftijd. Tom gaf deze. “Wauw, je zou haar vader kunnen zijn”, reageerde hij fel. “Pap, ik hou van hem en hij van mij. Dat is toch belangrijker?”, zei ik. We namen plaats aan tafel. En mijn moeder serveerde de lunch. Een vis-pasta-salade. Mijn vader vroeg aan mij of ik serieus was. Ik knikte. Mijn moeder stelde met belangstelling allerlei vragen. Mijn vader bleef stil. Na het eten gaf ik Tom een kus en zwaaide hem uit.

Ik voelde dat mijn moeder me steunde

Mijn vader hield een afwachtende en stugge houding. Hij verbood me niet om met Tom om te gaan. Waarschijnlijk wist hij ook wel dat dat geen zin had. Na 6 maanden besloten Tom en ik samen te gaan wonen. Toen draaide mijn vader een beetje bij. Hij merkte dat het geen bevlieging was. Toen ik hem een maand later een positieve zwangerschapstest liet zien, rolde er een traan over zijn wang. Hij feliciteerde Tom. De achterdocht en vijandigheid van mijn vader verdween. Tom zou vader worden op 41-jarige leeftijd en ik moeder op een krappe 20-jarige leeftijd.

Een aantal jaar verder

Ons zoontje is nu 4 jaar. We hebben ook een dochter gekregen. Zij is nu 1,5 jaar. Mijn ouders zijn inmiddels helemaal weg van Tom, maar ook de kleinkinderen. Ze logeren vaak bij oma en opa. Vooral Kerst en Oud en Nieuw zijn reuzegezellig. Toch krijgen Tom en ik nog regelmatig opmerkingen over het leeftijdsverschil, van buitenstaanders. Ik vind dit niet leuk. Tom ergert zich er minder aan. Ik weet dat ik er niets aan kan doen, behalve het accepteren en een adequate opmerking terug maken.

62 gedachten over “Het verschil in leeftijd tussen mij en mijn man is enorm ”

  1. Ik was net 25 toen ik mijn huidige man ontmoette, liefde op het eerste gezicht. Ons leeftijdsverschil is 29 jaar.. Inmiddels is mijn man 63, hebben we 4 kinderen en ik ben nog nooit zo gelukkig geweest. Hij werkt hard voor zijn gezin, ondanks lichamelijke gebreken, we zijn straks 2 jaar getrouwd. In voor en tegen spoed tot de dood ons scheidt! En zeker weten dat ik hem voortduw in een rolstoel mocht het zover komen. Hij is mijn allerbeste vriend, mijn maatje, mijn alles. Hij heeft me het mooiste gegeven wat ik nooit had gedacht, mijn kinderen.

    Beantwoorden
  2. leef en laat leven als het klikt waarom niet ,
    aleen een jong persoon van 18 cq 20 is wel heel erg jong omdat verschil van levens ervaringen niet in balans is,
    ik ken veel jongeren die graag bij me konen
    ik geef ze raad en een luisterend oor
    maar een relatie met een veel jonger iemand
    lijkt voor mij zelf niet zo verstandig
    ik ben 63 maar de meesten schatten me tussen de 45 of 50 …
    ik wens alle partners veel geluk.
    oordeel nooit te snel ook jij kan verliefd worden op een ouder of jonger iemand.
    blessings for every body.

    Beantwoorden
  3. Ik kies bewust niet voor een oudere partner nu mijn geliefde die 9 jaar ouder was is overleden. We hadden 3,5 jaar een latrelatie en een geweldige tijd totdat hij ziek werd. Het weegt niet op tegen het verdriet wat ik nu heb. Ik ben 2x getrouwd geweest daarvoor beide mannen overleeft. Nu overleven zonder man dan maar.

    Beantwoorden
    • Hallo Weduwe63,

      leeftijd is niet heilig, ook jongere mensen kunnen ziek worden en sterven.

      uit jouw reactie meen ik te lezen dat je geen relatie meer wilt aangaan.
      dat is jammer dst je je afsluit voor je gevoelens en behoeftes.

      geniet van het leven en als er een leuk man op je pad komt laat dat dan ook toe als jij daar zin in hebt, al is het maar eenmalig.

      Beantwoorden
  4. Het enige waar ik moeite mee heb is dat zij zo ontzettend jong is. Ik heb geen enkel probleem met grote leeftijdsverschillen zolang de jongste minstens 25 is. Dan zijn je hersenen volgroeid en kan je beter beslissen wat je wilt in een relatie. Als net 18 jarige ben je nog heel erg bezig met jezelf leren kennen, het is dan heel moeilijk om jezelf als gelijkwaardige te zien van iemand van 40. Het voelt ook een beetje apart dan een man van 40 geïnteresseerd is in een tienermeisje en aan het aftellen is tot haar 18e verjaardag. Ik hoop dat deze mensen de uitzondering op de regel zijn, ik heb het helaas vaak slecht af zien lopen waarin de jongere persoon zich misbruikt voelde achteraf. Ik hoop volledig dat deze mensen gelukkig zijn, maar als ze mijn vriendin was zou ik toch een goed gesprek met haar aangaan.

    Beantwoorden
  5. prachtig om jullie verhalen te lezen
    allemaal positieve verhalen
    maar ik denk dat dit leeftijdsverschil niet zal meevallen, als de oudste van de 2, 70+ wordt
    van de jongste worden zorgtaken verwacht, en ook al houd je nog zoveel van elkaar, dit is geen gezonde situatie

    Beantwoorden
    • ik heb ook een relatie met iemand die 27 jaar ouder is we zijn inmiddels 39 jaar verder en inderdaad er zijn dingen die je tegen gaan staan maar als je van elkaar houdt dan neem je dat voor lief in voor en tegenspoed ik had ook auder kunnen zijn toch grtjes marco

      Beantwoorden
    • En waar haal jij de wijsheid vandaan om te zeggen dat dit leeftijdsverschil niet zal meevallen? En het is doemdenken om te stellen dat zij de zorgtaken op zich moet nemen als hij 70+ is. En welke wetenschapper denk jij te zijn om te zeggen dat dit niet gezond is ?? Ik hoor graag van je waar je al deze wijsheden vandaan hebt. Ter info ik “ 72 jaar” heb een zeer gelukkige relatie met een Filipijnse vrouw van 26 jaar en inmiddels 2 jaar getrouwd. Ik begrijp dat veel mensen denken dat dit onmogelijk is. Maar die mensen moeten eens begrijpen dat zij niet de wijsheid in pacht van wat wel of niet mogelijk is. En zich gewoon op hun eigen relatie focussen 😉

      Beantwoorden
      • Niemand zal beweren dat u geen relatie kunt hebben of niet getrouwd kunt zijn. Veel mensen zullen bij een dergelijk leeftijdsverschil – ze had uw kleindochter kunnen zijn – vooroordelen hebben. En helemaal als er ook nog eens sprake is van een Aziatische dame. Vooroordelen hoeven niet altijd waar te zijn – maar ze zijn er wel. Geniet van uw vrouw 🙂

        Beantwoorden
    • je leef nu en moet niet zo in de toekomst kijken. zorgtaken. ik vind het niet gezond wanneer er van een kind wordt verwacht dat hij voor zijn ouder gaat zorgen.

      Beantwoorden
  6. doe wat je gelukkig maakt. laat mensen lekker praten. Dan doen mensen toch graag praten over anderen. leef lekker je eigen leven. Leeftijd is een metal en als jullie het fijn samen hebben en van elkaar houden dat is het aller belangrijkste. ik wens alle mensen die dit leeftijd verschil hebben allemaal geluk toe

    Beantwoorden
  7. leeftijdsverschil is niet erg. maar een manager van 40 jaar die een oogje had op een 17 jarig “meisje” vind ik toch niet kunnen. als je 18 bent, ben je nog lang niet volwassen genoeg om dit soort keuzes te maken.

    lijkt mij dat hij je een beetje heeft overtuigd

    Beantwoorden
  8. Net als Lenka aangeeft vind ik dat een leeftijdsverschil niet heel erg is. Als je beide gelukkig bent en je hebt beide respect naar elkaar, dan zou dat voldoende zijn. Echter zijn er maar weinig mensen die vooruit denken en eerlijk er over nadenken; later als je ouder bent, dan wordt het leeftijdsverschil steeds zwaarder. Dan word je echt een mantelzorger voor de ander.
    Zelf vind ik een verschil van 30 jaar behoorlijk, maar ik heb dit nooit meegemaakt, dus als de chemie er is; waarom niet. Er zullen altijd mensen zijn die er wat van vinden.

    Beantwoorden
    • Jij heb dit heel goed gedaan 👍 En ik kan en mag zeggen dat ik alles heb voorzien en zoveel mogelijk geregeld waar nodig is tot aan mijn overlijden toe

      Beantwoorden
  9. hier ook leeftijds verschil
    bijn 29 jaar is hij jonger dan ik ,
    zijn ouders waren de enige die niet akkoord waren , en hij mocht vooral niet trouwen met dat oud wij
    nu 20 jaar later spreken zijn ouders en zijn zus nog niet tegen ons
    maar het is spijtig maar het is hun keus en wij konden ons daar alleen maar bij neer leggen
    wij zijn gelukkig, hebben huisje gekocht en we hebben het goed samen
    als het een man is dat ze met een jongere vrouw zien , heeft hij een groen blaadje
    een vrouw met een jongere man dat kan niet
    maar wij hebben het goed en we zijn gelukkig
    en dat telt voor ons
    els

    Beantwoorden
  10. Mijn man en ik zijn al 29 jaar samen en schelen 17 jaar. Ik destijds 25, hij 42. Onze relatie werd door velen niet geaccepteerd. We verloren beiden vrienden mijn moeder sprak achter onze rug schaamteloos over mijn partner, stelde mijn vader uiteindelijk voor de keus tussen zijn huwelijk en ons. Onze zoon was onze liefdevolle bekroning maar na vele jaren hatelijkheden ze de deur gewezen. Jammer weinig familie, geem opa en oma voor ons kind meer maar wij nog steeds gelukkig ! Kies voor je eigen geluk!

    Beantwoorden
  11. Dit is heel normaal. Waarom wordt daar vaak zo moeilijk over gedaan? Er bestaan nou eenmaal ook mensen die van ouder houden Niet alleen jong is aantrekkelijk, maar oud kan dat ook zijn.

    Beantwoorden
  12. Mijn man en ik schelen exact 30 jaar. we leerden elkaar in ’99 kennen toen ik 33 en hij 63 was. Een jaar later woonden we samen en 2 jaar later getrouwd. Inmiddels dus al 24 jaar samen. Naarmate de jaren verstrijken wordt het verschil steeds groter lijkt t. Het trekt nu een behoorlijke wissel op me. Hij is nu 87, mankeert van alles en kan bijna niks meer. Dat houdt in dat ik op m’n 57ste als 24uurs mantelzorger al jaren nergens meer heen kan of bijv weer s op vakantie.
    Wat liefde betreft maakt de leeftijd niet uit. En ook op jongere leeftijd kun je zomaar wat krijgen. Toch, door de ervaring die ik nu heb, zou ik het niemand aanraden. Een jaar of 5 verschil is wel genoeg. Al zou ik weer verliefd worden met zoveel verschil, zou ik zsm afstand nemen en geen relatie meer aangaan.
    Wel wens ik iedereen een fijne betrouwbare partner toe, jong of ouder!

    Beantwoorden
  13. Dus je was 17 jaar, hij was je leidinggevende(!) en de dag dat je 18 werd sloeg hij direct toe? Hij nodigt je uit bij hem thuis(!)? Vervolgens wonen jullie binnen een jaar samen en ben je zwanger? Ik zal wel bekrompen zijn, maar ik vind het geen gezonde situatie. Dat het legaal is, betekent niet dat het dan ook maar moet doen. Als mijn 40jarige broer met een meisje van net 18 aan zou komen, zou ik vragen of hij zijn verstand verloren was.

    Beantwoorden
  14. 19 was ik toen ik trouwde met een 25 jaar oudere man. Zijn leeftijd tussen die van mijn ouders in. Hij noemde ze bij de voornaam. Na een tijdje begon ik me dood ongelukkig te voelen. Zijn vrienden beschouwden mij als een mooie meid die wel haar mond moest houden. Snotneuzen moesten stil zijn. Ik studeerde nog en liep colleges. Daarbij zorgde ik voor zijn nog erg jonge dochtertjes. Moeder zag er van af. Ik wilde niet scheiden, dat was falen vond ik. Mijn man ging gewoon door met het leven dat hij voordien ook had. Uiteindelijk gingen we na 10 jaar uitelkaar. Zijn dochters werden mij toegewezen bij grote uitzondering.

    Beantwoorden
  15. Allemaal reacties van mensen die zelf ook relaties hebben met iemand met een groot leeftijdsverschil. Zelf heb ik dat niet. Wij schelen 3 jaar. Maar ik vind dat mensen eens moeten leren dat iedereen een mening mag hebben MAAR dat ze die niet altijd hoeven te geven. Iedereen moet doen wat ze zelf willen.

    Beantwoorden
  16. Als je maar gelukkig bent leeftijd is maar een getal, wens jullie veel liefde, kunnen een hoop nog v leren, prachtig geniet ervan. 👍😘💋

    Beantwoorden
  17. Nou, ik ben ook getrouwd ( inmiddels 10 jaar) met een 22 jaar oudere man. En eerlijk gezegd zou ik het zeker niet overnieuw doen. uiteindelijk ontstaat er toch een groot verschil; ik kan het niet goed duiden. Maar ik ben genezen van mijn ( eerlijk is eerlijk) “vader”-complex. Uiteindelijk vind ik leeftijdverschil toch echt een ding geworden en zal ik nooit meer verliefd worden op een veel oudere partner. Hoe lief ie ook is.

    Beantwoorden
    • Ik ben getrouwd met een man van een kleine 10 jaar ouder en ik geef je gelijk Maureen. Ik ben nu 65 en hij is 75.inmiddels mankeert hij een en ander waardoor we niet meer op vakantie kunnen. Hooguit nachtje weg maar daar heeft hij eigenlijk geen zin meer in. Slaapt ‘s avonds om 8 uur en is ‘s middags moe.
      Hij is best een goede man geweest maar dat ik nu op mn 65e mantelzorger ben had ik niet verwacht.
      Juist gehoopt dat we nog lekker konden reizen en genieten.
      En met onze kleinkinderen weinig geduld terwijl het echt geen drukke kinderen zijn.

      Beantwoorden
  18. mijn partner en ik scheelen 23 jaar en zijn 17 jaar samen. mijn partner is 67 en ik 43. we zijn heel gelukkig samen maar krijg ook rare opmerkingen van mensen. mijn partner raakt het totaal niet. ik vind het soms lastig maar onze luefde is zzi sterk dat niemand ons uit elkaar kan krijgen

    Beantwoorden
  19. mijn eerste man en ik scheelden bijna 20 jaar . Wij schaamden ons nooit voor het verschil en iedereen behandelde ons met respect voor onze keuze.
    Samen 20 hele goede jaren gehad

    Beantwoorden
  20. ik herken dit verhaal…mijn ex en hadden het ook prima samen..met ook nog eens 4 kinderen…natuurlijk hadden we ook weleens ruzies zoals zoveel stellen..maar het was voor het grootste gedeelte vertrouwd en we hadden het goed….totdat ik uit het niets links en rechts aangevallen werd op mijn leeftijd..ik 57..zij 37…en zij mij liet vallen om van de beschimpingen af zijn….misschien hadden we het wel TE goed samen…tsja en dat mag ook weer niet hé..

    Beantwoorden
  21. ik ben 17 jaar getrouwd geweest met een vrouw die 10 jaar ouder was dan ik, we zijn gescheiden omdat zij het huwelijk een sleur vond, wel deden we nog veel dingen samen, reizen museum bezoek etc. verjaardagen, ook omdat we een zoon en 2 kleinkinderen hebben. nu heb ik alweer ruim 6 jaar een relatie met m’n huidige vriendin die 12 jaar jonger is dan ik. zij en m’n ex gaan gelukkig ook goed met elkaar om.

    Beantwoorden
  22. Mijn man was 63 en ik 48 jaar toen we elkaar ontmoetten. Het was liefde op het eerste gezicht en inmiddels al 18 jaar samen. Nu is hij dus 81 en ik 63 jaar.
    Altijd zijn we heel open geweest over het leeftijdsverschil naar elkaar toe. Je mag van een 81 jarige niet verwachten dat hij de fitheid heeft van een 63 jarige en omgekeerd mag je niet verwachten dat ik een “bejaard” leven ga leiden. Dus ik ben super actief, ook op vakantie, en we treffen elkaar dan vaak in een restaurantje om samen te eten. ik lopend er naar toe of op de.fiets, manlief met de auto. We hebben het leuk, zijn ook sexueel fijn samen en hij is de liefde van mijn leven.
    Dus gewoon genieten van elkaar

    Beantwoorden
    • hier ook, ik 62 mijn man 80
      we zijn bijna 26 jaar getrouwd. In deze fase is het zoeken naar een nieuwe balans maar we praten er veel over. liefde is er nog steeds, hij is ook mijn beste vriend.

      Beantwoorden
  23. ik heb zelf een relatie met een 19 jaar ouder vrouw. Ben nu 59 jaar en zij 78.
    sommige mensen denken dat het mijn moeder is, we laten het maar zo.

    Beantwoorden
    • Ik ben 69 en m’n partner is 51. Dit duurt al ruim 22 jaar en toch nog altijd commentaar van buitenstaanders en schaamte van mijn kant.

      Beantwoorden
    • Ja Sam haha, mijn man is 18 jaar jonger dan ik, we zijn 23 jaar bij elkaar nu, waarvan 14 jaar getrouwd.
      Niemand in de familie had er moeite mee, alleen het dorp waar we woonde….(ver van de harde weg 😉.
      We zijn nog steeds gelukkig en het dorp hebben we achter ons gelaten en zijn teruggekeerd naar mijn geboorteplaats, daar kijkt niemand ons vreemd aan.
      Veel geluk samen!

      Beantwoorden
  24. zelf mijn wederhelft is 17 jaar ouder dan ik zelf bent

    ik nu 40 en mijn wederhelft is 57
    we zijn 18 jaar samen

    en 5 prachtige kinderen waar van twee oude uit zijn eerste huwelijk zijn, twee zoon 27 en 24

    dochter 16
    dochter 14
    zoon 10

    Beantwoorden
  25. Mijn ouders scheelde twaalf jaar, en ik heb daar nooit wat van gemerkt onze dochter scheelt veertien jaar met haar man en zijn dol gelukkig en wij vinden dat prima. Ze houden van elkaar hebben twee prachtige dochters één van achttien en één van negen, dus geniet.

    Beantwoorden
  26. Ik heb zelf ook een relatie met een 16 jaar oudere man. Mijn familie heeft hem gelukkig van in het begin geaccepteerd. In de omgeving waren er in het begin vooral reacties als “na een jaar gaat ze hem laten vallen of beu zijn”, maar nu zijn we 10 jaar verder en nog steeds heel gelukkig samen!
    Leef je leven zoals je zelf wil 🙂

    Beantwoorden
  27. Hier ook 20 jaar verschil en ook heel gelukkig! oudere mannen hebben levenservaring en weten hoe ze met een vrouw moeten omgaan. Hier is er gelukkig niet heel veel narigheid door ontstaan, er werd gezien da ik gelukkig was, hij goed was voor mijn kinderen en dat was het belangrijkste. Veel geluk samen!!

    Beantwoorden
  28. Mijn vriend en ik schelen 19 jaar, en zijn al 17 jaar bij elkaar. Ik ken nog meer stellen met een groot leeftijdsverschil die al jaren samen zijn. Als jullie maar gelukkig zijn, dat is het belangrijkste 🙂

    Beantwoorden
  29. Ik ben ook getrouwd geweest met meer dan 20 jaar oudere man. Een zielsgelukkig huwelijk, tot de dood ons scheidde.
    Ik ben nu 68 en zou zo weer voor hem gekozen hebben. Voor een liefde die soms zo veroordeeld wordt door de buitenwereld is meer nodig dan een “doorsnee” liefde. De liefde moet bestand zijn tegen veel vreemde blikken en (voor) oordelen.

    Beantwoorden
  30. blijf bij jullie zelf . jullie hebben niets met anderen te maken . wel goed blijven praten met elkaar. niets opkloppen. veel lief en nog vele gelukkige jaren

    Beantwoorden

Plaats een reactie