Virginia: “Mijn inkomen is maandelijks €40.000” 

| ,

Het leven heeft zich in een razendsnel tempo ontwikkeld voor ons gezin. Als je me een jaar geleden had verteld dat ik nu 40.000 euro per maand zou verdienen, had ik je hard uitgelachen. Maar hier sta ik dan, met drie kinderen, een man die parttime werkt als allergoloog, en een inkomen waar we allebei nog steeds van moeten bijkomen.

Ik heb een zoon Janno

Hij is onze oudste van 9 jaar. Jesse, die is 8 en Louis, onze jongste is 5. Mijn man Kyan is altijd al een rots in de branding geweest. Hij werkt parttime als allergoloog, wat hem de ruimte geeft om er te zijn voor de jongens, terwijl ik mijn eigen carrière als contentmaker verder uitbouw. Financieel gezien hoeft hij niet te werken, maar dat doet hij omdat hij het leuk vindt.

Mijn carrière is nogal uit de hand gelopen

Wat begon als een hobby – wat foto’s hier en teksten daar, een paar leuke posts over het moederschap – is uitgegroeid tot iets dat ik nooit had verwacht. Ik weet nog goed dat ik dacht dat 10.000 euro per maand al veel was, maar sinds twee maanden zijn de bedragen echt astronomisch. 40.000 euro per maand. Soms knijp ik mezelf even om zeker te weten dat ik niet droom. En toch, ondanks die enorme sprong, ben ik nog niet tevreden. Ik wil naar de 50.000 euro per maand. Waarom? Omdat het kan. Omdat ik ambitieus ben. En omdat ik nu, meer dan ooit, voel dat er nog zoveel meer mogelijk is.

Mijn dagen zien er anders uit dan die van andere moeders

Waar zij zich misschien druk maken om het avondeten of de speelafspraakjes van hun kinderen, ben ik bezig met mijn contentplanning, samenwerkingen met grote merken en de statistieken van mijn sociale mediakanalen. Ik werk maar een paar uur per dag, meestal als de jongens op school zijn of ‘s avonds als ze slapen. Maar die paar uur zijn intensief. Elke post, elke foto, elke video moet perfect zijn. Het is die perfectie die het verschil maakt tussen een influencer die 10.000 euro per maand verdient en een die 40.000 euro per maand binnenhaalt.

Het klinkt misschien alsof ik alles onder controle heb, maar geloof me, dat is niet altijd zo

De sprong van 10.000 naar 40.000 euro per maand heeft ook zijn uitdagingen. Allereerst is er de belasting. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoeveel ik daarvan moet afstaan. Kyan heeft al eens gezegd dat we een belastingadviseur moeten inschakelen, en ik weet dat hij gelijk heeft. Maar ergens wil ik die cijfers nog even niet onder ogen zien. Ik wil genieten van wat we nu hebben, voordat de realiteit en de belastingdienst toeslaat.

Ondertussen zijn er andere uitdagingen

Het vinden van de juiste balans tussen werk en privé is moeilijker geworden. Hoewel ik maar een paar uur per dag werk, is het werk altijd aanwezig. Sociale media draaien 24/7, en er is altijd wel iets te doen. Ik voel de druk om constant aanwezig te zijn, om continu content te leveren die mijn volgers boeit en de merken tevreden houdt. Soms is het moeilijk om de telefoon neer te leggen en gewoon moeder te zijn, zonder na te denken over de volgende post of de volgende samenwerking.

Gelukkig is Kyan er om me te helpen

Hij begrijpt dat mijn werk meer is dan alleen maar foto’s plaatsen. Hij ziet hoeveel energie en toewijding ik erin steek, en hij steunt me volledig. Dat betekent dat hij vaak de jongens onder zijn hoede neemt, terwijl ik me op mijn werk focus. Het helpt dat mijn jongens nog redelijk jong zijn. Janno is de enige die echt door heeft wat er speelt. Hij stelt vragen, is nieuwsgierig naar mijn werk, en soms helpt hij me zelfs met het maken van foto’s of het bedenken van ideeën voor nieuwe content. Jesse en Louis zijn nog te jong om het echt te begrijpen.

De ambitie om naar 50.000 euro per maand te gaan, drijft me elke dag vooruit

Niet omdat ik per se meer geld wil, maar omdat ik mezelf wil uitdagen, omdat ik wil zien hoe ver ik kan komen. Ik wil niet stil blijven staan. Ik wil groeien, als persoon, als moeder, als influencer. En ja, ik wil ook dat mijn kinderen later trots op me kunnen zijn. Ik wil dat ze zien dat het mogelijk is om je dromen na te jagen, om hard te werken en succes te boeken, zelfs als je een gezin hebt en parttime werkt.

Toch is er een kant van dit alles die me soms doet twijfelen

Wat als het allemaal instort? Wat als die 40.000 euro per maand plotseling verdwijnt? Sociale media zijn zo vluchtig, en succes is nooit gegarandeerd. Influencers kunnen zomaar ineens van hot naar not gaan. Ik vraag me soms af of ik te veel risico neem, of ik te afhankelijk ben van iets dat zo onvoorspelbaar is. Aan de andere kant is dat precies wat het zo spannend maakt.

Virginia is een pseudoniem, de schrijfster wil anoniem blijven

VIRGINIA

51 gedachten over “Virginia: “Mijn inkomen is maandelijks €40.000” ”

  1. wat een misgunde reacties meer dan 80 % geloofd het niet…. of vind het belachelijk etc…
    is dit de afspiegeling van de maatschappij tussen arm en rijk? en die armen zeggen we hebben te kort geef ons meer…. terwijl 17 duizend naar de belasting gaat om de anderen armen ook te helpen.
    als het geen jaloezie of misgunnen is…. wat is dan de heftigheid van je oordeel?

    hey lady! super en ik hoop dat het anderen mag inspireren! op wat voorn gebied dan ook!

    Beantwoorden
  2. Nog steeds mensen die denken dat deze verhalen echt zijn. Als het al echt zou zijn, dan moet ze een keer naar haar man luisteren en snel die belastingadviseur inschakelen. Van die 40.000 per maand gaat er zeker zo’n 17.000 naar de belastingdienst. En ze geeft zelf al aan hoe vergankelijk het is, want ze verdient deze astronomische bedragen slechts zo’n twee maanden. Los dat het waarschijnlijk uit iemands dikke duim afkomstig is, vind ik het bijzonder dat influencer zijn wordt gezien als ‘baan’. Een paar uurtjes ‘intensief’ een insta-post maken of een kekke TikTok. Dat is geen werk, dat is freubelen met je computer. En het is ook vooral een kwestie van geluk hebben dat je ooit wordt opgepikt door de massa, want anders kom je er niet. En nee, dat is geen jaloezie; ik kom niet aan haar salaris, maar we hebben het goed en ik gun een ander ook hun dromen. Ik kan er alleen maar om lachen dat je soms influencers hoort die een burnout hebben, omdat ze contractueel 1 filmpje per week moeten maken. Er zijn legio mensen (zowel op hoog niveau als op praktisch opgeleiden niveau), die keihard door bikkelen, soms 60+ uur per week. En dan heb je dit soort figuren. Go figure.

    Beantwoorden
    • Je onderschat de mentale druk. Er zit meer werk in een opgeleverd stuk content dan alleen de output. Je doet net of alleen fysiek werk hard werken kan zijn. Ook kenniswerkers kunnen hard werken, ook als ze dat achter een computer doen.

      Beantwoorden
  3. dat kapitalistisch denken zou er moeten uitgaan. Meer geld, meer macht, maar vooral meer ego .De gehele mensheid en planeet gaat er van onderdoor. zowel ecologisch, als mentaal. Het genieten van de echte mooie dingen geraken steeds meer zoek in onze westerse wereld. Dit artikel is een mooi voorbeeld van zo een poppetje dat wordt bespeelt door dit systeem dat ons allemaal om zeep helpt.

    Beantwoorden
    • U slaat de spijker op zn kop. En die kinderen zijn niet trots op hun moeder vanwege haar inkomen. Die zijn alleen maar trots op de waarde normen en liefde die ze hen heeft gegeven. En ik had het te druk met mijn geld verdienen voor jullie is geen optie!

      Beantwoorden
  4. Enzo Knol verdient +/-45k per maand.
    En dan zou deze vrouw met een paar uurtjes per dag 40k per maand verdienen?
    Als je dan überhaupt al zo bekend zou zijn als influencer, dan is dit toch pure reclame als je hier onder je echte naam iets schrijft?
    Volgens mij is de hele verhaal (sprookje) gewoon uit de duim gezogen!

    Beantwoorden
    • Simon als je bronnen raadpleegt ( 1 google zoekopdracht doet) dan moet je wel even fact checken dat het artikel dat google quote niet uit 2017 komt toen enzo 1.2 miljoen bolgers had. Nu heeft hij 2.9 miljoen. Dit artikel kan best waar zijn met de huidige socials.

      Beantwoorden
      • Omzet is niet hetzelfde als salaris. En het gaat ook nog maar om 2 goeie maanden.
        Hopelijk gaan ze dus niet leven alsof ze 40k salaris heeft. Want dat zal flink tegenvallen.

        Beantwoorden
  5. Geheel geloofwaardig is dit stuk niet tenzij we met een bekende vlogger te maken hebben die in anonimiteit wil pochen. Daarbij verdiend deze dame geen 40k, haar omzet is 40k. Ze zal gegarandeerd ook (veel) kosten maken om alles perfect vast te leggen. Haar winst is dus lager en nadar de belastingdienst langs is geweest blijft er nog veel minder over (in de meeste andere artikelen wordt namelijk over netto inkomens gesproken).

    Beantwoorden
    • Zoals in het artikel onderaan staat is Virginia een pseudoniem, de schrijfster wil graag anoniem blijven. Schrijvers kunnen bij ons altijd kiezen om met naam of anoniem geplaatst te worden. We begrijpen dat de nieuwsgierigheid groot is, maar helaas kunnen we niet meer info geven

      Beantwoorden
      • … en toch wil ze nog meer per maand verdienen? ik denk dat nieuwe volgers daar zeer eenvoudig aan kunnen bijdragen. Dus een beetje reclame wil men dan absoluut hebben.

        Dit heeft niets met nieuwsgierigheid te doen, maar met geloofwaardigheid. Als je anoniem wilt blijven, maar zeer actief bent op social media, kan je ook je pseudoniem op social media melden. Zo zijn er ook films voor volwassenen waar actrices bijvoorbeeld “Susie Bangalott” heten (deze naam kan iedereen verzinnen in dit genre), niet bepaald een naam die ik mijn pasgeboren dochter zou geven.

        Maar goed, ik kan begrijpen dat je als moeder van 3 kinderen niet graag op het schoolplein herkend wilt worden als een Only Fans type….

        Beantwoorden
  6. Wat een stoere vrouw!
    Dat ze dit flikt in haar eentje dat kunnen weinig mensen zeggen.
    Ga zo door, wees er trots op en geniet van wat je heb bereikt

    Mirjam

    Beantwoorden
  7. Precies wat er mis is met deze maatschappij. Wat een kul verhaal en een nutteloze bezigheid. enkel alleen gebaseerd op de hebberigheid en winsten creëren, maar als t niet bestaat mis je t dan… nee compleet niet…. #nutteloos

    Beantwoorden
  8. Waar gaat het nu over? Wat plaatst ze nu precies?
    Nieuwe producten die het huishouden makkelijker maken? Of kinderkleding? Of het nieuwste kinderspeelgoed?
    Ze zegt € 40.000,- per maand te verdienen maar heeft nog niet eens een boekhouder in dienst? Geloof je het zelf?
    En € 40.000,- per maand is wel érg veel. Dat verdienen hele bekende influencers die zeer lucratieve contracten hebben met bekende merken.
    Ik vind het een ongeloofwaardig verhaal.
    En wat is haar kanaal?

    Beantwoorden
    • Schrijvers kunnen bij ons altijd kiezen om met naam of anoniem geplaatst te worden. Deze schrijfster heeft voor anoniem gekozen en schrijft daarom onder een pseudoniem. We begrijpen dat de nieuwsgierigheid groot is, maar helaas kunnen we niet meer info geven

      Beantwoorden
  9. Dom verhaal, deze rubriek wordt steeds gekker! moeten wij ons lezers zielige sukkels voelen? Is dat de bedoeling? Moet ik dit geloven? Ik weet niet wie dit schrijft. Zwaar overdreven allemaal. Mocht het kloppen, dan spoort die mevrouw niet en die man is een kneus. Kom please met normale artikels ‘Kids en Kurken’
    Fokko de Jong

    Beantwoorden
  10. Ik vraag me af of er hier een MLM constructie achter zit. Als basis voor het inkomen.

    En ik zou ook graag de Instagramnaam van mevrouw willen. Extra volgers zijn welkom toch?

    Beantwoorden
  11. wat een onzin verhaal. niet opgeven bij de belasting omdat je de cijfers niet onder ogen wilt zien. cijfers waar je vooral mee bezig bent, want je weet precies hoe en hoeveel je binnen harkt. als je trouwens maar een paar uur werkt, kun je je prima bezighouden met het avondeten, niks om denigrerend over te doen.

    Beantwoorden
  12. Als je het zelf maar gelooft toch. Bij de belastingen ging het mis daar verloor jezelf een beetje in dit zwets verhaal en prikken de meeste mensen wel door je zwets verhaal heen. Veel succes verder met verhalen verzinnen volgende keer misschien net even anders joh dan komt het nog enigszins geloofwaardig over toch.

    Beantwoorden
  13. 40k per maand doen alleen de echt grote influencers. Ik weet dat je voor een Youtube short video bijvoorbeeld al miljoenen views moet hebben willen je er een paar honderd euro aan over houden. Influencers verdienen vooral geld met sponsor contracten. Ik lees hier niets over…. en stiekem gaat hier veel tijd inzitten. Dus met alleen videos maken verdienen influencers niet zulke grote bedragen. Ik geloof het verhaal niet hoor. Er zit ook weinig diepgaan in het verhaal. Ik zou wel willen weten hoe ze precies aan die 40k komt en wat ze gedaan heefy om van 10k naar 40k te gaan.

    Beantwoorden
    • wow, wat n heftige reactie. laat die vrouw lekker haar geld verdienen, zij werkt ervoor. Doordat zij werkt en genoeg oplevert kan haar man partime werken, prima toch als dit voor hun werkt. Dat zij ambities heeft om nog meer haar best te doen zodat zij nog meer kan verdienen ook mooi, zo kan zij ook de toekomst van haar gezin veilig stellen.
      En wat betreft de belasting hoeft niemand zich zorgen te maken, belasting haalt best wel bij iedereen het geld waar ze recht op hebben. En jouw reactie vindt ik best wel zuur lijkt op jaloezie, en dan ook nog zeggen dat zij het moet weggeven aan n goed doel, dit mag zij allemaal zelf bepalen en niemand anders.

      Beantwoorden
      • ja idd je hebt helemaal gelijk. lijkt net of mensen elkaar niks meer gunnen. plaats dat we elkaar zouden helpen voor allemaal wat meer. plaats van dat is het er afgunst en jaloezie na elkaar toe.

        Beantwoorden
    • maar voor een gewone video krijg je al gauw per 1.000 views tussen de 2 en de 4 euro. dat klinkt niet veel, maar die dagelijkse vloggers hebben na 2 jaar 7/800 vlogs online staan en elke afzonderlijke vlog wordt gewoon door bekeken.

      ik zie het bij mijn dochters, die zo ook van oude content kijken. Hoe groter het kanaal qua inhoud van videos, dan is 40k omzet ineens niet zo heel erg veel meer.

      bij 2 euro per 1k views, is dat dus 20 miljoen views, wat bijvoorbeeld een Enzo Knol al haalt. pak daar dan nog idd sponsor spullen bij, reclame, instagram postje hier en daar, en ik denk dat je eerder.moet uit gaan van 5/6 miljoen views en de rest uit reclame

      Beantwoorden
  14. ik vind t belachelijk dat madame per se 50.000 wil gaan verdienen omdat ze zgn.ambitie heeft. kijken hoe ver ze kan komen.
    haar man heeft ook een inkomen, dat bij elkaar lijkt me wel genoeg dunkt me
    wij moeten rondkijken v 1 modaal inkomen want ik heb psych problemen en krijg geen uitkering, ik moet maar achter de lopende band gaan staan, werd er gezegd enik ben daar niet toe in staat
    Mevrouw moet zich schamen
    met haar ambitie naar 50.000
    ik hoop dat ze t fatsoen heeft om geld aan goede doelen te schenken dat zou een stuk beter zijn dan haar “ambitie”. als dat haar doel is dan heeft ze een arm leven. wij zouden al heel.erg blij.en gelukkig zijn. met 5000. meer zouden we niet verlangen
    sorry maar ik wist niet wat ik las wat een vreselijke vrouw. geld geld geld !!!

    Beantwoorden
    • ik heb het zelfde probleem als jou qua gezondheid, werk en financien, maar ik ben het niet met je eens. Als dit artikel echt is zie ik er geen probleem mee. deze dame werkt voor haar geld, waarom niet naar 50.000 proberen te gaan. Er is niets mis met een vrouw met ambitie. Als dig door een man was geschreven, zijn doel om naar de 50.000 te werken was dat volkomen normaal. Zou ik dit inkomen willen, tuurlijk. zou ik nee zeggen als ze mij een deel van aanbood? tuurlijk niet. maar verwacht ik dat ze haar geld weg geeft? tuurlijk niet. ze heeft er voor gewerkt.

      Beantwoorden
    • Waarom moet mevrouw zich schamen? Niemand heeft last van haar ambitie en mevrouw is niet verantwoordelijk voor de situatie waar u in zit. Dat is heel vervelend, maar daar kan zij niets aan doen.

      Beantwoorden
    • Je moet je schamen voor je jaloezie! Ja ik zei het. Vervelend en jammer dat je niet kunt doen wat jij wil, echt waar, maar mag daarom een ander niet doen wat zij wil? Zij heeft begrepen hoe het spel gespeeld wordt, dat heeft ze goed gedaan.
      Zolang zij niet steelt, is het prima wat ze doet. Wie zegt dat ze niet blij is met haar huidige inkomen? Ze wilt gewoon kijken of ze meer kan, dat mag.
      Wie ben jij om uit te maken dat ze een arm leven heeft? Jouw boze bericht zegt helemaal niets over jou.

      Beantwoorden
  15. nou ik iedergeval wel geld wegzetten voor de belastingdienst want geloof me die komen echt hun geld wel halen , en hoe meer je verdient hoe meer belasting je mag betalen ……

    Beantwoorden
  16. voorlopig zou ik proberen om van 1 inkomen rond te komen, namelijk dat van je man. Als het misgaat geen man overboord en begin je weer opnieuw. Hypotheek extra aflossen is ook het risico verkleinen en een deel beleggen. Zo houd je het ook in de toekomst beschikbaar.

    Beantwoorden
    • Ja, leuk, maar dat aflossen en investeren kan alleen van het deel dat overblijft na afdracht van belastingen. En juist dáár zegt ze geen idee van te hebben. Dat is toch uiterst vreemd voor een ondernemer…

      Beantwoorden
  17. Haha, bij 10k per maand hoefde je geen belasting te betalen of wist je wél hoe het zat, maar bij 40k omzet wordt het opeens een probleem en wil je de cijfers niet onder ogen zien? Educated guess: je houdt met 40k omzet meer over dan toen je 10k per maand omzette.

    Beantwoorden

Plaats een reactie