Ik ben arbeidsongeschikt geraakt maar in mijn omgeving durf ik dit niet eerlijk te vertellen 

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

Ik ben arbeidsongeschikt geraakt

Sinds een jaar ben ik arbeidsongeschikt door long COVID, een situatie waar ik nog steeds aan moet wennen. Ik had nooit gedacht dat een virus mijn leven zo ingrijpend zou veranderen. Fysiek voel ik me vaak uitgeput en mentaal is het een constante strijd. Maar wat misschien nog wel moeilijker is, is het omgaan met de reacties van mijn omgeving. Niet dat ik het ze kwalijk neem, want ik heb zelf ook moeite met het accepteren en begrijpen van wat mij is overkomen.

In mijn omgeving worden hoge functies bekleed

Ik woon in een buurt waar iedereen werkt. Mijn kinderen gaan naar een school waar de ouders vaak hoge functies bekleden. Het is een omgeving waar succes en prestatie belangrijk zijn. Het lijkt bijna een vanzelfsprekendheid om te werken, om succesvol te zijn. Op LinkedIn zie ik hoe de ene na de andere ouder promotie krijgt of nieuwe, nog betere functies aanneemt. De eerste keer dat ik hoorde dat ouders elkaars LinkedIn-profielen checken, moest ik lachen. Nu voelt het alsof ik niet meer mee kan komen.

Van de simpelste dingen raak ik totaal uitgeput

Mijn situatie delen met anderen vond ik ontzettend moeilijk. Hoe vertel je dat je, ondanks dat je er gezond uitziet, niet meer kunt werken? Dat de simpelste taken je soms al te veel worden en je aan het einde van de dag compleet uitgeput bent? Ik heb het uiteindelijk met twee gezinnen gedeeld, de ouders van de kinderen waarmee mijn kinderen het meest omgaan. Maar de reacties waren allesbehalve wat ik had gehoopt.

Ik voel me onbegrepen

Steeds vaker krijg ik van hen de vraag of ik alweer aan het werk ben. Ze bedoelen het goed, dat weet ik, maar iedere keer dat ze me ernaar vragen, voelt het alsof ik faal. Alsof ik niet snel genoeg herstel of niet genoeg mijn best doe om weer in het werkende leven terug te keren. Ongevraagd krijg ik functies aanbevolen of tips hoe ik misschien vanuit huis zou kunnen werken. Alsof ik dat niet allang geprobeerd heb, alsof ik niet alles al overwogen heb. Ze zien mijn lange afwezigheid op LinkedIn en maken er hun eigen invulling van. Misschien denken ze dat ik het opgegeven heb, of dat ik simpelweg te lui ben om weer aan de slag te gaan. Niets is minder waar. Ik heb er alles voor over om weer aan het werk te gaan en het ‘normale’ leven weer terug te krijgen.

Een zichtbare beperking lijkt mij makkelijker

Soms denk ik, hoe raar het ook klinkt, dat het makkelijker zou zijn als mijn beperking zichtbaar was. Stel je voor dat ik mijn been had verloren. Iedereen zou dan begrijpen waarom ik niet werk. Een zichtbare beperking zou mijn situatie verhelderen, zou me bevrijden van de constante uitleg die ik voel te moeten geven. Mensen zouden me misschien eerder geloven, me eerder serieus nemen.

Mensen zien niet hoeveel moeite alles mij kost

Maar met long COVID is er niets te zien. Ik lijk gezond, ik kan lachen en praten, en ja, soms lukt het me om een keer mee te helpen op school of bij een sportwedstrijd van de kinderen. Maar de prijs die ik daarvoor betaal, is onzichtbaar. De extreme vermoeidheid die volgt, de dagen dat ik nauwelijks uit bed kan komen omdat mijn lichaam op is. Dat ziet niemand. En daarom denkt vrijwel iedereen in mijn omgeving dat ik naast mijn klachten ‘gewoon’ werk. Ik heb besloten de waarheid achter te houden, zeker na de tegenvallende ervaring zoals ik hierboven benoemde.

Ik ben bang dat ik veroordeeld wordt

Ik weet dat ik er goed aan zou doen om mijn situatie meer te delen, om eerlijk te zijn over wat er aan de hand is. Maar het valt me zwaar. De wereld waarin ik nu leef, lijkt zo ver verwijderd van mijn realiteit. Een wereld waarin het normaal is om te werken, te presteren, te excelleren. Ik voel me vaak alleen in mijn strijd, bang dat mensen me niet zullen begrijpen of, nog erger, me zullen veroordelen. Hoe zouden jullie hier mee omgaan?

ESTHER

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

30 gedachten over “Ik ben arbeidsongeschikt geraakt maar in mijn omgeving durf ik dit niet eerlijk te vertellen ”

  1. Het zou heel goed kunnen dat anderen er helemaal niets van vinden, en dat het vooral jij bent die het als vervelend ervaart en jezelf die druk oplegt. Ik had vroeger ook het gevoel dat veel mensen een oordeel hadden over mijn burn-out. Alle vragen die ik kreeg, interpreteerde ik verkeerd. Op een gegeven moment besloot ik gewoon te vragen wat ze er echt van vonden, en toen bleek dat ik het beeld grotendeels zelf had gecreëerd. Omdat ik het zo erg vond om niet meer mee te kunnen doen, dacht ik dat anderen er negatief over dachten. In werkelijkheid vonden ze het vooral vervelend voor mij, maar hadden ze er verder weinig oordeel over. Zelfs vragen zoals “wanneer kun je weer werken?” kwamen vanuit oprechte interesse.

    Ik kan me voorstellen dat dit misschien ook bij jou het geval is. Misschien kijk je zo op tegen de ouders dat je het gevoel hebt dat ze op je neerkijken, terwijl dat in werkelijkheid misschien wel meevalt.

    Het is belangrijk dat je jezelf accepteert. Zodra je dat doet, zul je merken dat anderen dat ook doen. Dit is mijn persoonlijke ervaring, en ik hoop dat het jou misschien ook kan helpen. En als het toch blijkt dat de ouders echt vervelend zijn, trek je er dan niets van aan! Jij weet wel beter. Sterkte!

    Beantwoorden
  2. Ik kreeg pas een bericht van een apothekersassistent dat er een nieuw middel is: naltrexon. Je moet het zelf bestellen en gaat per druppels opbouwen. Ze weet van 2 vrouwen die het gebruiken en er goed resultaat op hebben. Misschien is het iets voor jou?

    Beantwoorden
  3. Zo herkenbaar dit! zelf heb ik NAH dus ook een beperking die niemand ziet. Ik ben ook volledig afgekeurd, maar zelfs na 10 jaar twijfel ik nog heel vaak of het aan mij zelf ligt, voel ik mij schuldig en vind ik het moeilijk om simpel de waarheid te vertellen. Ik doe vrijwilligerswerk in de gehandicaptenzorg bij mijn laatste werkgever na jarenlang geprobeerd te hebben om terug te komen in het arbeidsproces. Ik haal alles uit mij zelf om een steentje bij te dragen, maar het lijkt nooit genoeg. Of dit komt door mijn omgeving of door hoe de maatschappij in elkaar zit, geen idee, maar het gevoel om jezelf te verantwoorden blijft. Een echte tip heb ik dan ook niet, behalve dat ik kan zeggen blijf dicht bij jezelf en steek je energie in de dingen die voor jouw de hoogste prioriteit hebben. En ik kan mij voorstellen dat in jouw geval dat je gezin is en niet Linkdin.

    heel veel sterkte met dit proces.

    Beantwoorden
  4. Hoe abnormaal dat je je tegenwoordig abnormaal en opgelaten moet voelen als je als vrouw gewoon naar je lichaam luistert en je leven aanpast aan je eigen maat! Heb medelijden met al die vrouwen die hele dagen in stress leven omdat ze zich zo nodig fulltime op de werkvloer moeten bewijzen, terwijl een gezin draaiende houden op zich al een dagtaak is. Hele dagen worden kinderen in de opvang gedumpt en de kinderen hebben ‘s avonds vermoeide ouders die er niet echt volledig meer voor ze kunnen zijn. Deze mensen plegen allemaal roofbouw op zichzelf en hebben straks allemaal tieners en jongvolwassenen met een emotioneel lege buik die dat gaan opvullen met drank en drugs. Huo alsjeblieft op met jezelf te vergelijken met deze mensen die compleet zijn weggedreven van hun zuivere gevoel, de menselijke maat en een gezonde balans in hun leven!

    Beantwoorden
  5. Mij hielp het om mijn Linkedinprofiel uit te schakelen en te verwijderen.

    Mij helpt hem om soms tegen iemand te zeggen: ik moet accepteren dat je mij niet begrijpen kunt. Dan is de ander stil en krijg ik geen vragen meer die mij alleen maar energie kosten.

    Als ‘vreemden’ mij vragen wat ik doe zeg ik ik ben moeder of vroegtijdig gepensioneerd.

    Beantwoorden
  6. Ik heb diagnose fibromyalgie en dezelfde problematiek, fysiek de ene dag bijna niks mogelijk, altijd moe en vechten door de dag.
    volgens het uwv kan ik gewoon werken aan de lopende band oid, ik ben zelf ander en minder werk gaan doen toen mijn initiële functie te zwaar werd, waardoor ik minder ging verdienen en dus minder dan 30% werd afgekeurd, slachtoffer van te lang doorgaan.
    Denk dat dit nog erger is, voel me een paria op mn partner, als ik alleen was kwam ik in de bijstand.
    in omgeving krijg ik reacties als je niet kan werken dan was je toch wel afgekeurd.
    Ik zou zoveel rust krijgen als het uwv me niet als stront behandelde, dit vreet elke dag aan je.

    Beantwoorden
  7. hier een aanvulling op. Zelf ben ik ook arbeidsongeschikt en heb Long-covid en me-cvs.
    heb je last van PEM, ga dan echt niet een uur lopen of een eind fietsen op de e-bike!
    Doe het op jouw tempo, binnen je belastbaarheid. kun je 10 minuten wandelen? ook op een slechtere dag? houd dan 10 minuten aan. of 20 mi uten, wat bij jou past. kijk waar je energie kan besparen om iets anders op die dag te kunnen doen.
    Bioscoop is heel erg prikkelrijke omgeving. als het kan is het mooi, mij geeft het een PEM van meerdere dagen.
    Mensen zien je op je betere tijden. ze zien niet dat je uren of dagen hebt gerust om een uurtje ergens te zijn. ook zien ze niet je terugval als je its te veel hebt gedaan.
    Long-covid en me-cvs overlappen elkaar met klachten, maar specifieke behandeling voor me-cvs is heel anders dan voor Long-covid. Ergo en fysio is wel hetzelfde.
    Onthoud: zorg goed voor jezelf. Een NEE voor een ander is een JA voor jou!

    Beantwoorden
  8. Trek je niets aan van anderen. Sommige mensen zullen nooit snappen hoe het is als je leven een andere wending krijgt. En het dwangmatig meedoen is op zichzelf al vermoeiend. Doe wat bij je past op dut moment en accepteer wat je niet meer kunt. En kijk naar wat je wel kunt, met je gezin, je kinderen, hoe klein ook. Want het kam altijd erger.

    Beantwoorden
  9. Je bent niet alleen! Ik krijg ook vaak de vraag gaat het al beter? Elke keer alleen al antwoord moeten geven dat dat niet zo is is al zwaar.
    Zoek contact met andere long covid patiënten als je hier behoeften aan hebt. Ook de nazorgadviseurs van C-Support kan ik je aanraden voor een luisterend oor. Hopelijk haal je steun bij familie en vrienden. Sterkte!

    Beantwoorden
  10. Hier ook iemand die vaak een gebroken been wenste in plaats van mijn onzichtbare aandoeningen. Nu in mijn nieuwe woonplaats heb ik vooraf goed voorbereid wat ik wel / niet erover kwijt wil, maar het blijft spannend op een buurtfeest: de blikken, de reacties.
    Anna: bedankt voor de 100 % juiste reactie !
    Linda: stop met ongevraagd tips geven! En je hebt het nota bene over verbetering van de longen, terwijl ‘long’ in long-covid toch echt heel ergens anders voor staat.
    Het klopt dat mensen zullen teleurstellen, zelfs je eigen familie soms. De kunst is om het te zien als de ander z’n gebrek, niet het jouwe. En: het niet van anderen te verwachten, zelfs artsen laten het afweten, maar trouw te blijven aan jezelf; jij / wij weten hoe het zit!
    De goede mensen zullen blijven.
    Misschien dat er ooit een tijd komt dat succes niet meer wordt gemeten aan de hand van werkstatus, laten we het hopen voor onze kinderen.
    Sterkte aan een ieder die hier doorheen gaat!

    Beantwoorden
  11. Ik ben een inmiddels permanent arbeidsongeschikte aan wie je vanaf de buitenkant niets ziet.
    Er zullen altijd mensen zijn die er allemaal iets van vinden. Het is ook allemaal typisch nl met dat arbeidsethos van ze. Het gaat ze geen reet aan, en ik voel me ook niet blijft om privacy gevoelige s*** met dat soort mensen te delen over de achtergrond .

    Ik vertel tegenwoordig dat ik ‘vroeg gepensioneerd’ ben, omdat ik mijn zaken goed geregeld had. Dat gezeik.

    Beantwoorden
    • Hey, ik zie vele herkenbare reacties. Ik ben zelf afgekeurd door een lyme. Acceptatie proces nam zijn tijd, maar er zit een gift aan deze ziektes. je leert prioriteiten stellen en voor jezelf zorgen (tijdig grenzen signaleren en doen wat goed is voor jou, ongeacht wens of sociale conventie). Toevallig zijn mijn vriendin en ik een gelijksoortig proces doorlopen qua ziekte en afkeuren. Bij haar voel ik me nooit schuldig als ik klaag en weet ik dat we elkaar begrijpen. Dit is zo’n cadeau! Toen ik gezond was deed ik vermoeidheidsziekten af als luiheid. Ik heb inmiddels bijheleerd. Meer compassie, minder oordeel.

      Aan mij zie je ook niks.

      Lang verhaal maar ik vind jouw antwoord geweldig, die ga ik ook gebruiken!

      Beantwoorden
  12. Ik leef met je mee een klantje en mn zusje hebben ook long covid , en t is gewoon een ziekte die je niet aan de buitenkant kan zien. Ik zou als tip willen geven dat je de schaamte voorbij gaat. Schamen voor wat ? Mensen die doelbewust de boel oplichten of anderen wat aandoen die moeten zich schamen . Jij valt daar absoluut niet onder . En mensen die t niet willen begrijpen die zijn de moeite niet waard . Bewaar die energie voor de mooie dingen .

    Beantwoorden
  13. Heel erg herkenbaar! Probeer dat los te laten. Steek geen energie in iets waar je toch niets aan kunt veranderen. Mensen begrijpen het niet, je begrijpt het zelf niet en artsen begrijpen het niet eens. Het enige begrip wat je krijgt is van medepatiënten.

    Jij bent in ieder geval serieus genomen door (bedrijfs- en verzekerings)artsen. Dat ontbreekt bij veel patiënten ook nog eens, waardoor de problemen alleen maar groter worden. Maar dat wordt compleet genegeerd. Misschien komen er nog ooit behandelingen of medicijnen die het verschil gaan maken. Wanneer je echter het onterechte stempel somatoforme stoornis krijgt, wordt het lastiger om voor de juiste behandeling in aanmerking te komen.

    Bij mij gaat het om een ernstig B12-tekort, ME/CVS en Dunne Vezelneuropathie. Buiten de fysieke en mentale uitgeputheid heb ik veel pijn over mijn gehele lichaam. Mijn bedrijfsarts zei echter “U kunt normaal werken, omdat er discussie is in de artsenwereld of uw ziektebeeld wel een ziekte is” en ziet het als iets psychisch. Hij heeft niet gevraagd of ik het een half uurtje kan proberen, hij heeft mij vanaf het begin gedwongen minimaal 2 uur per dag te werken en van daaruit op te bouwen, waardoor ik alleen maar minder kon. Verzekeringsartsen zeiden dat het “medisch niet te verklaren en niet objectiveerbaar is”, dus zijn er ook geen beperkingen.

    Accepteren, pacing en medicijnen hebben het voor mij draaglijk gemaakt, maar daar is ook alles mee gezegd. Het blijft moeilijk! Ik was een actief en sportief persoon, nu zit ik in het lichaam van een 80+er met griep.

    Ik wens je veel sterkte!

    Beantwoorden
  14. Ik herken dit zeer, ik ben sinds 2012 100% arbeidsongeschikt geraakt en ik was toen 40 jaar. Mijn vader overkwam het zelfde op Jonge leeftijd en heeft dit nooit kunnen accepteren en vecht nog steeds met zichzelf en heeft hem door de jaren heen erg veranderd. Dat wetende heeft het mij makkelijker gemaakt om mijn eigen ziekte te accepteren, leuk is het niet maar je moet wel hoe hard dit ook klinkt. je kunt altijd aan je gezondheid blijven werken maar probeer die knop voor jezelf om te zetten en ga aub geen rekening houden met wat anderen er van vinden, dit hoort nu bij jou en dat hebben ze maar te accepteren. Doen ze dat niet dan waren het ook geen echte vrienden . Ik wens je veel sterkte toe.

    Beantwoorden
    • Zo sta ik er ook in, ik was 32 jaar en 100% afgekeurd, inmiddels 54 jaar en een hoop bagger en onbegrip over me heen gehad. Kies voor jezelf, accepteer dat je leven er anders uit is gaan zien. Geniet van alles wat wel kan en lukt en doe de dingen op gevoel, menselijk instinct. Ga op die manier ook met je omgeving om. Je hoeft je tegen niemand te verantwoorden omdat het niet kan of lukt. Goede mensen blijven en de rest kun je missen als kiespijn.

      Beantwoorden
  15. Mijn ‘vriendinnen’ van de lagere school werden ontzettend jaloers toen mijn man in de WIA kwam, wij heel veel moesten inleveren.
    We hebben het te goed, vinden zij, terwijl ze zelf gezond(er) en vermogend zijn. Gunnen uitkeringstrekkers, buitenlanders, slachtoffers van de kinderopvangtoeslagaffaire, mensen uit ‘Groningen’, ‘linkse’ en/of sociale mensen enz, enz, enz, het licht in de ogen niet, omdat ze bang zijn dat hun vermogen (op papier, zeggen ze dan) een heel klein ietsepietsie zal krimpen.

    Beantwoorden
  16. Lieve Esther,

    ik zal je een ding zeggen. Denk vooral lekker aan jezelf. Je hoeft niemand wat uit te leggen. Zolang je aan jezelf en je gezin denkt , is dat het aller belangrijkste. om het een beetje grof te zeggen; lekker schijt hebben aan wat andere van je denken,je hebt het al zwaar genoeg met long covid. . echt laat dat gevoel los. veel sterkte

    groetjes

    Beantwoorden
  17. zo herkenbaar, ik ben sinds februari arbeidsongeschikt door longcovid. idd veel onbegrip. maar ook zoveel rust dat werken niet meer lukt. maar ii wel elke keer weer een uurtje ging en dan kapot naar huis ging. volgens het uwv een rouwproces en los laten van. heel moeilijk, maar nu denk ik, laat iedereen maar lullen, dit is wat t is.
    ik wens je heel veel sterkte met dit alles een plekje geven. en denk aan jezelf veel belangrijker dan denken aan een ander.

    veel liefs chyntia

    Beantwoorden
  18. “Hoe zouden jullie hiermee omgaan?” Knap dat je dat vraagt. Want je krijgt al zoveel ongevraagd advies over je heen (ook hier weer, in de reacties).

    Ik weet niet of het jou helpt, maar wat mij uiteindelijk (!) geholpen heeft, is om te accepteren dat dit de situatie is en hoe anderen daar onhandig op reageren. En dat uitroepteken staat er niet voor niets. Het was een psycholoog die het tegen me zei: “Accepteer het. Punt.” Lekker makkelijk, dacht ik. Maar het is wel wat werkt (voor mij). Eerst accepteren dat dit het is. Het benoemen. Voelen wat je erbij voelt. Verdriet, machteloosheid, angst, etc. En dan doen wat goed is. En dat is een kwestie van zoeken. Wat voor jou helpt, helpt voor een ander niet, en andersom.

    Dit is dus hoe ik ermee zou omgaan: accepteren dat dit de (vervelende, rottige, ellendige) situatie is. En dat anderen makkelijk praten hebben over jou. Dat vraagt ook een stukje zelf-acceptatie.

    Sterkte!

    Beantwoorden
  19. Beste Esther,

    Uit zelfbescherming en energie bewaking is het helemaal geen slecht idee om niet te delen met andere schoonouders over je arbeidsongeschiktheid of je medische klachten. Want zelf heb ik meegemaakt hoe mensen jou of je kinderen dan ineens anders behandelen.

    Bovendien gaat het niemand wat aan en ben je niemand uitleg verschuldigd. En om er vanaf te zijn kun je best zeggen dat je al weer vanaf huis wat dingen probeert op te pakken maar dat je het voorlopig even niet meer over werk wilt hebben
    Omdat je daar je eigen draai nog in wilt vinden op jou tempo.

    Onthoud dat.gezond eten , veel fruit en groenten geen suiker geen frituur en elke dag een uur bewegen ( ookal doe je het in delen van elke keer 10 minuten of 5 minuten ) Anders verzuren en verslappen je spieren en word je longfunctie nog erger. Een E-bike helpt enorm omdat je dan zonder kracht kan bewegen en dit kan opbouwen. Daarnaast kan het kruid “longkruid” in de vorm van thee en kurkuma en gember tabletten jou een deel helpen. Ook een dag zitten bij de zee met de mineralen kan je longen echt goed doen.
    (zelf long covid en ik ben nu 80 procent beter)

    Vergeet die hulp dagen op school als het jou zo op maakt! Je kind heeft er meet aan als je geleidelijk weer opknapt en dat doe je nu door naar jezelf te luisteren en dingen die jou energie geven.

    Overweeg luisterboeken of een bioscoop abbonament. Een abbonament op de sauna of banen zwemmen in warm water heel erg rustig.
    En kijk leuke films op Netflix.

    Weet dat dit goed kan komen.

    Groetjes Linda

    Beantwoorden
    • Soms komt het niet goed. Beloof niet iets wat je niet kan waarmaken.

      Er zijn genoeg mensen met Long Covid die niet eens bij de zee kunnen komen. Te ver lopen.

      Het is vast lief bedoeld, maar zo geef je toch weer een signaal dat ze het niet goed doet en beter MOET worden, omdat het kan.

      Beantwoorden
  20. Denk vooral niet aan wat anderen van je vinden. Long covid is namelijk zelfs voor artsen niet te begrijpen. Ik begrijp heel goed hoe je je voelt. Ik heb het al 2 jaar en tegelijkertijd had ik ook een hernia. Mijn leven lang full time gewerkt, amper ziekgemeld in die jaren. Er wordt mij nu wel eens gevraagd ‘wat doe je dan de hele dag’? Alsof het een vrije keuze is en ik mijn dagen kan spenderen door te gaan winkelen en op vakantie te gaan. En bedrijfsartsen die vragen of je misschien toch een half uurtje kan proberen. Ik kan je aanraden om je op jezelf te focussen en minderen op wat anderen van je vinden. Neem van mij aan dat mensen die het zelf niet hebben meegemaakt, niet zullen begrijpen. Nooit niet, hoe concreet je je klachten ook uitlegt. Hoe gek het ook klinkt, kun je deze tijd wellicht gebruiken om na te gaan wat echt belangrijk is voor jou. Want die concurrentie zoals jij beschrijft van de omgeving waarin je je bevindt, klinkt ook erg leeg en zeer oppervlakkig. Veel sterkte gewenst!

    Beantwoorden
  21. hoi Esther,
    Een hele vervelende situatie die ik als mede long covid patiënt maar al te goed ken. ook ik verstop me voor mijn zakelijke contacten. Er overheerst een gevoel van falen, alsof dit te maken heeft met een tekort aan doorzettingsvermogen. het vervelende is, dat bij doorzetten, de symptomen alleen maar erger worden en je terug valt. Dat terugvallen ziet niemand, want niemand merkt het als je dagen op je bed ligt. Er zijn Me/CVS revalidatie trajecten die je als long covid patiënt kunt doen om te zorgen dat je in elk geval stabiliseert en niet steeds die ‘boete’ betaalt. Heel veel sterkte en succes.

    Beantwoorden
    • ik krijg al de rillingen van het feit dat ouders elkaars LinkedIn bekijken en volgen Brrr.

      zoals jezelf aangeeft begeef je je in een bepaalde cirkel waar dit belangrijk is. Uiteindelijk zal nooit iets goed genoeg zijn.

      Mijn advies hoofd omhoog en hou je bezig met jezelf. wees eerlijk en oprecht en de onnodige mensen zullen afvallen. Uiteindelijk geeft dit ruimte

      Beantwoorden
  22. Wat vervelend dat je leven zo veranderd is, maar je doet jezelf en anderen tekort. Die twee mensen zijn niet de standaard. Leg je situatie uit, als mensen geen begrip tonen, weet je zelf wat je te doen staat. Je hebt hen wel de kans gegeven. Dat mensen tips geven, is niet slecht bedoeld. Mensen weten niet dat zelfs een ” eenvoudige” baan te veel is.

    Beantwoorden
    • lieve Esther.
      wat ben jij een kanjer. als mede arbeidsongeschikte begrijp ik je emoties maar al te goed. Zelf ben ik sinds April arbeidsongeschikt verklaard maar ik ben ondanks dat nog zeker in staat om te werken, zij het zittend werk. ik begrijp je gevoel van falen, want je wilt niets liever dan meedraaien. ook liever het hebben van een zichtbare beperking klinkt bekend.
      wat druk betreft, laat los
      hoe lastig het ook klinkt.
      Prestatie is niet alles

      Beantwoorden

Plaats een reactie