Imke: “Ik had nooit het vriendje van mijn zoon moeten meenemen op onze zomervakantie”

| ,

De eerste paar dagen in ons huisje in Frankrijk waren perfect

Mijn zoon Jarno en zijn vriend Loet leken onafscheidelijk. Ze lachten, speelden, en verkenden de omgeving alsof ze de koningen van het land waren. Mijn man Lenn en ik keken elkaar aan en dachten dat we de beste beslissing ooit hadden genomen door Loet mee te nemen. Maar na die eerste dagen begon er iets te veranderen. Het begon klein. Loet leek wat stiller bij het ontbijt, minder enthousiast om plannen te maken voor de dag. “Ik ben moe”, zei hij toen ik hem vroeg of alles goed was. Ik dacht er niet veel van: “Misschien is hij gewoon een dagje niet zo lekker”.

Maar elke dag leek zijn humeur verder af te glijden

Hij begon zich terug te trekken, wilde niet meer meedoen met de spelletjes die Jarno zo graag wilde doen. “Ik wil liever lezen”, zei hij dan, of “Ik heb hoofdpijn.” En dan die middag, ik denk dat het dag vier was, toen barstte de bom echt. We waren net terug van een wandeling toen Loet plotseling uitbarstte. “Ik wil naar huis! Ik vind het hier niet leuk!”, schreeuwde hij. Jarno keek hem gekwetst aan, niet begrijpend waar deze uitval vandaan kwam. Lenn en ik probeerden hem te kalmeren, maar niets leek te helpen. Vanaf dat moment was het alsof een donkere wolk over onze vakantie hing.

Elke dag daarna begon met Loet die zei dat hij naar huis wilde

Elke maaltijd, elke activiteit werd een strijd. Het was gewoon niet leuk. Hij sloot zich af voor ons en zelfs voor Jarno, die zijn best deed om zijn vriend te troosten en op te vrolijken. “Misschien als we naar het meer gaan, zoals we gisteren deden?”, probeerde Jarno. Maar Loet schudde zijn hoofd en bleef op de bank zitten met een boek, of wat voor excuus hij ook kon vinden om niet mee te hoeven doen.

Lenn en ik waren aan het einde van ons Latijn

Wat begonnen was als een vrolijke vakantie veranderde in een dagelijkse strijd om Loet enigszins betrokken te houden. We probeerden met hem te praten, wilden weten wat er mis was, maar hij sloot zich af. “Ik wil gewoon naar huis”, was alles wat hij zei, keer op keer. De vakantie was verschrikkelijk. Ik denk voor iedereen.

Toen we met nog maar een paar dagen te gaan voor de terugreis, gebeurde er iets wat de situatie nog erger maakte

Tijdens een zeldzaam moment dat Loet besloot mee te gaan naar het plaatselijke dorpje, struikelde hij en viel. Het was een kleine val, maar hij begon te huilen en schreeuwde dat hij nu echt naar huis wilde. Het was vreselijk. Die avond, toen de kinderen eindelijk sliepen, zaten Lenn en ik buiten met een glas wijn, volledig uitgeput. “We hadden dit nooit moeten doen”, zei Lenn. Ik kon alleen maar knikken. Het was duidelijk dat we onderschat hadden hoe moeilijk het voor Loet zou zijn om zo ver van huis te zijn zonder zijn ouders.

De terugreis was stil

Loet keek uit het raam, en Jarno, normaal zo spraakzaam en levendig, was stil, zijn vrolijkheid over de vakantie afgezwakt door de spanningen van de afgelopen dagen. Thuisgekomen namen we afscheid van Loet en zijn ouders, die zich verontschuldigden voor de moeilijkheden. “Het spijt ons zo”, zeiden ze. “We wisten niet dat hij het zo moeilijk zou vinden.”

Niemand is tot rust gekomen

En nu moeten we er weer een heel jaar tegenaan. Ik heb helemaal niet bijgetankt, alleen maar spanning ervaren en me zorgen gemaakt. Ik neem nooit meer iemand mee op vakantie, buiten mijn gezin.

IMKE

89 gedachten over “Imke: “Ik had nooit het vriendje van mijn zoon moeten meenemen op onze zomervakantie””

  1. Nou, ik vind Zuid – Frankrijk ook wel erg ver weg om dan al zo jong met een vriendje mee te gaan ! Waarom hebben jullie geen bestemming in Nederland uitgekozen, zoals de kust, De Veluwe of waar dan ook. Dan had Loet gewoon naar huis gebracht kunnen worden als hij heimwee had. Sorry hoor, maar dit vind ik een beetje ( heel erg ) dom !

    Beantwoorden
  2. heeft iemand aan vorm van autisme gedacht? misschien beseffen zijn eigen ouders niet eens dat hij dat zou kunnen hebben.. fan is het erger fan heimwee om uit je omgeving ye gaan en kan het zelfs traumatisch zijn. vaak kunnen deze kinderen moeilijk tot niet de knop om zetten

    Beantwoorden
  3. echt sommige reacties van mensen, ik vraag me af? die gelijk het kind terug brengen, zijn dat ook de ouders die wel hun kind achter lieten op de BSO, ik snap wel hoe het komt dat kinderen tegenwoordig zo slap zijn, thuis zijn zij de baas, fietsen met helm en spelen alleen in speeltuinen met valbeveiliging, spelen wel al games voor 18 jarige terwijl ze negen zijn. heimwee dien je serieus te nemen maar is geen ernstige ziekte ofzo, probeer een oplossing te vinden en als dat niet lukt het beste ervan maken.

    Beantwoorden
  4. Ik had de ouders ingelicht en gevraagd of ze hun zoon op konden halen..
    Het lijkt mij sterk dat de ouders dit niet wisten.
    Ze hadden de ouders van het vriendje in kunnen lichten.

    Beantwoorden
  5. Wel grappig hoe iedereen hierop reageert wat je beter moet doen. Zulke dingen zijn gewoon een ervaring, en met de kennis van achteraf had je het natuurlijk anders gedaan. Achteraf kan iedereen er wel over meepraten wat je had moeten doen, midden in zo’n situatie zitten kan lastig zijn lijkt me. Je werkt jezelf en zo’n kind ook niet voor de lol in zo’n situatie lijkt me…..

    Beantwoorden
  6. Het is precies wat de titel al zegt. “Ik HAD nooit het vriendje van mijn zoon mee moeten nemen ” Ik zou er zelf nooit aan begonnen zijn. Hoe kun je sowieso op vakantie uitrusten en bijtanken als je de verantwoording hebt over een kind van iemand anders? Maar goed. In dit geval hadden ze voor vertrek beter moeten overleggen met de ouders. Duidelijke afspraken maken. Gaat het niet dan komen jullie ons maar tegemoet rijden of zo iets. Maar ja misschien was de afspraak wel dat als je het niet zou gaan hij toch daar zou moeten blijven. Dat staat er allemaal niet bij. Dus ze heeft gelijk als ze zegt “ik HAD nooit het vriendje van mijn zoon mee moeten nemen”

    Beantwoorden
  7. dit slaat tenminste ergens op, minste moeite en beste resultaat, ik ken weinig tot geen mensen die 4 keer zoon rit afleggen,denk ook aan je km etc. samen kosten delen voor ticket aangezien je hem daar ook moet onderhouden..

    Beantwoorden
  8. Wat mij opvalt in dit verhaal, ik mis de ouders van Loet. Hebben jullie, voordat jullie met vakantie gingen, geen afspraken gemaakt met de ouders van Loet? Waarom hebben de ouders van Loet jullie niks verteld over het heimwee klachten van Loet? Ik denk dat jullie dan wel beter nadachten voor jullie hem meenamen naar Frankrijk.Ook al vind ik het erg aardig van jullie, om Loet mee te nemen.

    Beantwoorden
  9. Een jong kind van een ander meenemen ver weg is ook wel een risico. Begin eens met een weekendje ergens kamperen of een huisje in Nederland ofzo.
    Ik vind niet dat de schuld bij zijn ouders ligt, laat staan bij dat jochie zelf. T is t risico dat je zelf neemt, maar vooral lekker in je slachtofferrol blijven zitten…

    Beantwoorden
  10. Als je een kind met heimwee laat praten met zijn ouders, maak je het alleen maar erger. Die ervaring heb als leidster in de jeugdbeweging tijdens de bezoekdag op kamp. Dat kind zag haar ouders en wilde naar huis. Heeft ze ook gedaan. Mijn eigen kleindochter had ook heimwee. Ik heb haar toen laten bellen met haar papa. Zoiets doe ik nóóit meer! Praat vooraf met de ouders over mogelijke problemen zoals bedplassen of heimwee. Tegen het kind goed duidelijk maken dat het écht voor een ganse vakantie is en dat er geen sprake is van naar huis gaan. Wat ik in de reacties niet gelezen heb, is dat sommige kinderen gewoon proberen hoe ver ze kunnen gaan om iets af te dwingen. Dat bestaat ook. Een keer is een vriendinnetje van mijn dochter meegegaan op skivakantie, zalig! We hebben daar heel mooie momenten beleefd.

    Beantwoorden
  11. ik heb de leukste herinneringen aan de vakanties met mijn beste vriendin en haar ouders… we gaan nog regelmatig samen weg (inmiddels 41) met haar ouders erbij. Het kan dus absoluut anders… haar ouders zijn een beetje mijn ouders geworden. Dus sluit t niet voor altijd uit!

    Beantwoorden
  12. een optie in zo’n situatie is ook het kind naar de dichtsbijzijnde luchthaven rijden die een vlucht naar Nederland heeft. Kinderen van die leeftijd mogen, met speciale assistentie, alleen vliegen. Uiteraard op kosten van zijn ouders.

    Beantwoorden
  13. ohhh jeeee, ze heeft helemaal niet bijgetankt. Wat zal het komende jaar vreselijk worden. Hou eens op zeg. Vakantie is een luxe die heel veel mensen zich niet kunnen veroorloven en toch door moeten.

    Beantwoorden
  14. Naast dat het lijkt alsof de ouders geen contact hebben gezocht met de ouders van Loet, of zich überhaupt hebben verplaatst in Loet. Wellicht wilde Loet gewoon wat rust. Echter Loet heeft een ritme waar die aan gewend is, net als de host familie. Aan de reaguurders die Loet ettertje noemen. Hoe is terug trekken etter gedrag? Wat een domme gedachte gang. Het zijn eerder deze simpele ouders die dachten dat hun kind wel vermaakt zou worden door iemand anders. Tevens aan de reaguurders; kom effe uit het bekrompen Nederlandse brein over rijden. Dat we in NL overal binnen 10 minuten zijn, hoogstens 2,5 uur om het land door te gaan is wel een hele unieke situatie op de wereld. Zuid Frankrijk naar Nederland echt niet zo ver. Over de rest van de wereld is het vrij normaal om alleen al voor werk 30+ minuten in de auto te zitten. Of in kringen met familie/vrienden in Frankrijk waar het wel is kan dat je door de weeks een avond naar Parijs rijd voor vrienden/familie bezoek.
    Tevens je gaat op vakantie, hoop dan toch dat je wat geld achter de hand hebt, als je de rit zelf niet 2x zou kunnen betalen zou je ook nooit moeten gaan. Kom je met pech ben je dus meteen blut.

    Beantwoorden
  15. Dit klinkt als: -wij zijn niet bijgekomen door een ander kind-. tjonge, wat kortzichtig. Het kind had heimwee. en wilde niet meer op reis zijn. Voelde niemand deze signalen dan? of even bellen met thuis of iets. Overleg met de andere ouders? Dit laat je toch niet doorzeuren tot het einde van de vakantie? Het kind heeft gelijk een trauma. Ik bespeur geen empathie, wel dat de familie last van hem had. Omg! Wat een mislukte vakantie, ja…..dank je de koekoek. mislukt voor iedereen.

    Beantwoorden
  16. andermans kind is altijd moeilijk. ik snap die ouders niet. als ik het was mijn kind had heimwee dan had ik mijn kind opgehaald. stel je hebt geen. geld voor benzine aangezien ik las het is niet voor iedereen weggelegd. ik ga lenen zodat ik mijn kind ga ophalen. sommige ouders zijn heel makkelijk. deze soorten ouders sie niet zijn voor hun kinderen noem ik geen ouders. ouders horen goed voor hun kinderen te zorgen en ook moeten naar een ander denken die hun kind heeft meegenomen. ik vind persoonlijk als mijn kind met iemand is meegegaan op vakantie hoor ik als ouders het op te lossen.

    Beantwoorden
  17. Ach wat sneu de knul had denk ik heimwee en wilde dat niet toegeven of wist zelf niet goed wat het was . ik schrik van sommige reacties hier.’ ettertje, verwend, ‘ dat soort dingen. mensen hebben jullie nu echt zo weinig inlevingsvermogen en kennis van kinderen? ik snap het kind heel goed en heb zelf vroeger ook heimwee gehad. dan kan je echt niet meer gezellig doen. ik denk dat de ouders en in het verhaal ook niet goed weten wat heimwee is en wat ze ermee moesten. het beste was de ouders bellen en hen vragen hem te komen ophalen op een bepaalde plek. hoe oud zijn de kinderen? ik denk nog heel jong.

    Beantwoorden
  18. het is gewoon een drammertje bij zijn ouders mocht blijkbaar alles en bij dit gezin niet. en dat moet een volwassen vent worden,pffffff.

    Beantwoorden
    • Jezus wat een ongenuanceerde reacties hier.
      Velen geven alleen kritiek en oordelen maar raak.
      (M.u.v. de schrijvers die wèl nadenken en oplossingen aandragen)
      Wat weten we het allemaal weer goed.

      Beantwoorden
  19. Wat slaat dit antwoord op?Dat kind doet dit echt niet om te pesten. Did had deze vakantie vast ook anders ingeschat en zien verlopen. Hij heeft alleen enorme heimwee. Iets waar je niets aan kan doen en echt kan onderschatten. Jouw reactie laat me zien hoe bekrompen en egoïstisch je bent. Niet kunnen inleven in de gevoelens van een ander en dan ook nog een kind. Beetje erg narcistisch.

    Beantwoorden
  20. Hoe oud was die ettertje. Dat knulletje had zijn mond open moeten trekken en zeggen heb heimwee. Dan hadden die mensen gelijk kunnen bellen naar zijn ouders. Ik had wel gezegd jullie kunt hem ophalen bij de grens van Frankrijk en ik breng dat ettertje naar de grens gebracht en zoniet zet ik hem op de trein. uiteindelijk is jou vakantie naar de klote gegaan. Het lijkt mij verschrikkelijk. Ik zou ook geen vriendjes of vriendinnetjes meenemen. Uitgesloten. Je werk je de hele jaar kapot en dan met zo ettertjes meenemen. Verschrikkelijk.

    Beantwoorden
    • Jouw reactie zou weleens de reden kunnen zijn dat ik 36x nadenk voordat ik mijn zoontje later met anderen mee zal laten gaan op vakantie.

      Beantwoorden
      • Bedankt voor de waarschuwing. Ja 3 dagen met mensen buiten je eerste sociale cirkel is vaak wel genoeg zegt men. Denk ook dat het een goede oefening voor het kind om tijdelijke vriendjes te maken op bijvoorbeeld de camping daar. Kinderen beseffen zich nog niet dat vakantie veel geld en tijd kost en een logistieke rompslomp is.

        Beantwoorden
      • … met iemand die zo’n reactie schijft, zou ik heb contact willen hebben, dus is er geen discussie of mijn kind met zo’n type meegaat. Dat jij nodig serieus 36x daarover moet nadenken 🤔😂🤣👍

        Beantwoorden
    • Jij hebt blijkbaar de pest aan kinderen als je zo grof reageert ! Minstens 3 x kom ik.het woord ‘ ettertje’ tegen in jouw reactie. Dat joch had gewoon heimwee, als ik dat zo lees. Maar om hem nou zo te bestempelen vind ik wel erg kortzichtig 😐🤔.

      Beantwoorden
  21. ik vind het persoonlijk een lastige situatie en en er wordt heen en weer gesproken en geadviseerd uit eigen inlevingsvermogen. Maar net wat Liesbeth zei daarbij sluit ik mij helemaal aan. Ouders Loet kennen hun zoon en zijn ook verantwoordelijk als er zich een situatie van ” heimwee ” zich voordoet. Hij komt misschien niet aan zijn trekken thuis en gaat puber gedrag vertonen. Voorzichtig en met alle respect zeg ik dat Loet misschien een lekker verwend kind is. Mijn Conclusie niets terug brengen gewoon genieten op jou manier van de vakantie. Alleen bij calamiteiten of anders dan vliegen of rijden we gauw terug. Dat is het en daarmee moet hij het doen.

    niet boos worden maar dat is mijn eerlijke opinie. gr

    Beantwoorden
  22. Wat jammer dat het zo’ n teleurstellende ervaring is geworden voor alle betrokkenen.
    Zijn de ouders van de jongen er niet eerder bij betrokken? Je zou zeggen dat de ouders van het jongetje hun kind ook zelf hadden kunnen ophalen? Gedeelde verantwoordelijkheid, toch als het je kind betreft.

    Beantwoorden
  23. Was even bellen/face timen geen optie geweest? Frankrijk is tegenwoordig ook niet het einde van de wereld toch? Dan kan je ook meteen afspreken wat te doen als het echt niet gaat.

    Beantwoorden
  24. Ook gedaan jaren terug, een vriendinnetje van mijn dochter, meisje had alleen een paspoort en verder niets, leuke vakantie met af en toe echt wel een hobbel, na thuiskomst het meisje nooit meer gezien en via via gehoord dat er niets goed was in haar ogen. Wijze les neemt NOOIT vriendjes of vriendinnetjes mee.

    Beantwoorden
  25. Dan heb ik altijd geluk gehad , wij hebben altijd vrienden en vriendinnen meegenomen op vakantie naar zuid-frankrijk .
    ze waren ongeveer 12 jaar toen we ze voor het eerst meenamen en zelden een probleem gehad , af en toe een meiden kibbel.
    verder altijd fijn geweest.

    Beantwoorden
  26. Hij had heimwee. De jongen is nog jong, in een gezin die hij wel kent maar ook niet zo goed. Waarom is er niet aan hem gevraagd wat er werkelijk was? Heeft hij zijn ouders gesproken op vakantie? Hebben ze samen met de ouders van de jonge overlegd? Konden de ouders de jongen niet komen ophalen?
    Ben je zelf als kind is een tijd mee geweest met een ander gezin? Dan zou je kunnen invoelen, ook al zou je zelf geen heimwee hebben gehad.
    Op mijn 16 de eens bij Frans gezin gaan logeren en dat Franse meisje kwam later een paar weken in ons gezin. (ze spraken geen Nederlands en gebrekkig Engels). Ze was nog nooit buiten haar dorp zo lang ergens geweest. Zij had ook erge heimwee. Pas achteraf besefte ik hoe erg heimwee kon zijn. En in deze situatie is de jongen veel jonger.

    Beantwoorden
  27. ik snap het helemaal de situatie en je weet nooit wat iets geeft tot je hebt gedaan. dus chapeau aan de ouders om dit experiment aan te gaan want je doet dit voor je kind. en ja het is nu misgelopen maar je hebt het toch maar geprobeerd. dat maakt van jullie zowiezo top ouders.

    Beantwoorden
  28. Het zal gewoon heimwee zijn geweest. Dat kun je een kind niet kwalijk nemen.Jammer dat Loet’s ouders de ouders van Jarno niet op de hoogte hebben gesteld.Ik ga er van uit dat zij wel wisten dat hij heimwee zou hebben..

    Beantwoorden
  29. ik zou er sowieso nooit aan beginnen een vriendje/vriendinnetje mee te nemen op vakantie,of hooguit in Nederland. Hoe goed de relatie ook mag zijn.

    Beantwoorden
    • komaan mensen,daar is toch geen oplossing voor ? ik heb zelf 2 kinderen,en heb ook al en vriendinnetje mee genomen op reis puur uit goedheid voor mijn kinderen en dat vriendinnetje.Het was zeker niet zo erg of Imke haar reis.Maar het is gewoon erg aanpassen en rekening houden met iemand dat je niet kent.Ik doe het zelf ook nooit meer

      Beantwoorden
  30. Niet echt een constructief antwoord. Je weet de leeftijd helemaal niet van die jongen. Waarschijnlijk had hij enorme heimwee. Ik zou van te voren afspreken met zijn ouders om hem op te halen bij problemen of wanneer het echt niet gaat. Ja, ook al is het helemaal in Frankrijk. Dat is het risico als ouder wanneer je je kind mee laat gaan op vakantie.

    Beantwoorden
  31. een kind is nooit een klier voor zn plezier. er zit een behoefte achter gedrag. onderzoek die behoefte, erken de behoefte er reageer daar adequaat op. arm jong.. ik had iig zijn ouders betrokken bij een oplossing; bijvoorbeeld beeldbellen of beide tot halverwege rijden. ik denk dat dit als traumatisch kan worden ervaren.

    Beantwoorden
  32. ik snap loet heel goed. Ik had vroeger ook last van heimwee en dat kan je echt heel ziek maken. We hebben zelfs onze oudste toen uit Londen kunnen ophalen omdat ze heimwee had, ze was met een vriendin mee.

    Beantwoorden
  33. Ik vind de reacties hier raar. Kinderen moeten hun grenzen ontdekken. Loet en zijn ouders hadden de situatie verkeerd ingeschat. Loet is uitgenodigd, de ouders van Jarno nemen de zorg op zich, maar kunnen niet aan alle behoeften voldoen, omdat Loet heimwee had. In deze blijven de ouders van Loet verantwoordelijk voor hun eigen kind en kan niemand redelijkerwijs verwachten dat de ouders van Jarno de vakantie afbreken.

    Beantwoorden
  34. niets is zo vervelend op vakantie als heimwee. enige oplossing is naar huis gaan. kan die jongen echt niets aan doen. en ern beetje inlevingsvermogen had niet verkeerd geweest. ouders overlaten komen en weer mee naar huis nemen was misschien de beste oplossing. frank heeft helemaal gelijk met zijn reactie.

    Beantwoorden
    • volgens mij hebben de ouders prima inlevingsvermogen laten zien en Loet proberen op te monteren. Het is niet zo gewoon hoor dat je even vanuit Frankrijk naar Nederland op en neer gaat om andermans kind terug te brengen en zo je halve vakantie aan reistijd kwijt te zijn. De ouders van Loet hadden dan de verantwoordelijkheid moeten nemen om hem op te halen, niet andersom. Heel sneu dat dit gezin hierdoor een vakantie heeft gehad met zorgen i.p.v. ontspanning.

      Beantwoorden
  35. Ik denk dat deze jongen heel veel heimwee had en het enige was om hem serieus te nemen ouders te bellen met de vraag hoe gaan wij dit oplossen. Frankrijk is niet bij de deur. Misschien alle twee naar een bepaald punt brengen en overdragen. Iedereen weer blij volgens mij.

    Beantwoorden
  36. contact opnemen met ouders misschien.hadden ze hem opkunnen halen of communiceren met hem.
    ik heb in m’n jeugd last van heimwee gehad. onderschat het niet.

    Beantwoorden
    • Helemaal mee eens. Loet moet zich erg onbegrepen hebben gevoeld. Als er snel contact met zijn ouders was geweest en hij misschien ook zelf even met hen had kunnen praten of zien via whatsapp etc, dan had ook dat al verschil kunnen maken. Misschien wist het arme ventje zelf niet dat hij heimwee had. Hij wilde gewoon naar zijn vader en moeder.

      Beantwoorden
    • Hee…het blijven kinderen! Over noodgevallen zoals dit denk je toch na. Dit klinkt alsof de ouders, het wel lekker makkelijk vonden voor zichzelf om deze jongen mee te nemen. idd had een oplossing bedacht hem thuis te krijgen ism de ouders.

      Beantwoorden
    • misschien konden zijn ouders vanuit Nederland een stukje rijden en de ander vanuit Frankrijk. was het opgelost. maar ik had hem direct naar huis gebracht.

      Beantwoorden
      • Ik had mijn kind opgehaald, de ouders vriendelijk bedankt voor de mogelijkheid een verzorging (zaken die niet financieel te compenseren zijn) en ze alsnog een fijne vakantie toegewenst.

        Het is tenslotte mijn kind en om de ouders dan nog extra te belasten met zoiets vind ik ook respectloos. Een kind ophalen bij een tankstation langs de snelweg vind ik ook iets onmenselijke.

        Super net dat jij hem direct naar huis had gebracht, maar zijn ouders spelen ook een rol in dit verhaal. Brengen of ophalen is iets tussen de ouders en niet iets waarbij een kind in de discussie betrokken moet raken.

        Beantwoorden
        • Dit dus inderdaad. Bespreek het ten eerste met de ouders en denk samen na over meerdere scenarios. Vliegen is ook niet zo duur en de ouders kunnen misschien een weekend ervan maken met hun kind en dan naar huis met zijn 3en of 2en.

          Beantwoorden
  37. Het was niet in je opgekomen om Loet serieus te nemen als hij zei dat hij naar huis wil? Even stilstaan bij hoe hij zich voelt in plaats van hem uitsluitend als last te zien en de oplossing had zich zo voor gedaan. Breng hem lekker naar huis. Jarno en Loet hebben dan mooi en paar goede dagen gehad en daarna kan jullie met je gezin nog lekker verder genieten.

    Beantwoorden
    • Frank heeft gelijk,zoiets als heimwee moet je echt incalculeren als je een vriendje of zo mee neemt,en er vooraf
      afspraken over maken hoe te handelen in zo’n geval.
      Heimwee is verschrikkelijk! Ik weet waar ik het over heb.
      Het heimwee kind naar huis laten gaan is de enige juiste oplossing en wel zo snel mogelijk.
      Kind blij en jullie je welverdiende vakantie.

      Beantwoorden
      • Dat was mijn gedachte ook. Om direct van Noord Frankrijk naar Maastricht te rijden is nog te doen, van Zuid Frankrijk naar Delfzijl is niet zo snel een optie. In plaats van “even te brengen”, konden zijn ouders hem ook “even komen halen”, maar waarschijnlijk waren hier ook redenen voor waarin dat niet gelukt is.

        Frank zet waarschijnlijk zijn hele leven stop omdat hij zich inleeft in zijn kinderen.

        Beste Frank, ik val je hier niet persoonlijk op aan en respecteer je mening, maar je inleven in je kind en daarmee dus eigenlijk kort gezegd je kind leren om bij de eerste tegenslag te gaan zitten jammeren, staat heel ver van de realiteit. Dat heeft niets met opvoeden of emotioneel beschikbaar zijn, maar enkel met het feit dat het kind bepaalt wat er gebeurd.

        Dit is een beknopt verhaal waarin vanzelfsprekend niet elke detail geheel vermeld is. Ik kan een ga niet veroordelen, omdat ik de personen in kwestie niet ken, maar jouw reactie is naar mijn mening werkelijk waar compleet onrealistisch.

        Heimwee kan verschrikkelijk zijn voor een kind, je bent niet de enige die weet waarover hij praat, maar dat is een probleem wat dan niet voor de eerste keer opgetreden is. Beide families hadden vooraf goede afspraken moeten maken in een “what if” situatie, maar daar lezen wij ook niets over.

        Mijn kinderen zijn absoluut heel belangrijk voor mij, maar als ouder wordt je tegenwoordig heel snel afgerekend als je kind zijn/haar/divers zin niet direct krijgt.

        Ik denk dat de ouders, gezien de situatie, hun best hebben gedaan er het beste van te maken, maar dat dit door verschillende redenen niet gelukt is. Ouders hebben ook recht op vakantie, vakanties die doorgaans korter zijn dan de schoolvakanties. Het mes snijdt aan twee kanten en er is een ervaring gedeeld.

        Beantwoorden
      • nou, daar is wel een mouw aan te passen lijkt me. liever 1 dag op en neer naar nl, helemaal kapot terug komen en nog tot rust komen dan met deze ellende t nieuwe jaar in

        Beantwoorden
    • ja hoor zit je in Frankrijk en dan breng je gewoon effe snel het vriendje naar huis en hup van Nederland weer naar Frankrijk ja hoor

      Beantwoorden
      • Wat jammer dat het zo’ n teleurstellende ervaring is geworden voor alle betrokkenen.
        Zijn de ouders van de jongen er niet eerder bij betrokken? Je zou zeggen dat de ouders van het jongetje hun kind ook zelf hadden kunnen ophalen? Gedeelde verantwoordelijkheid, toch als het je kind betreft.

        Beantwoorden
    • Ja ben het met je eens.. Al is een extra auto-rit op en neer naar Frankrijk wel een behoorlijke kostenpost!

      Dat is ook niet voor iedereen weggelegd..

      Maar goed in het belang van het kind en de vakantie-pret/ontspanning had ik daar ook voor gekozen!

      Beantwoorden
    • lijkt me beetje lastig om dat kind helemaal naar huis te brengen. De ouders van Loet hadden hier beter over na moeten denken (dus zij hadden beter hun kind op kunnen halen)

      Beantwoorden
    • Belachelijk antwoord ik zal eens rustig met gepraat hebben en vragen wat er nou werkelijk scheelde en hem uitleggen dat het voor ons niet leuk is.
      Ik kan die moeders het niet kwalijk nemen

      Beantwoorden
    • nou, inderdaad. Echt een en al irritatie richting deze ouders bij het lezen. Het arme kind had heimwee en was duidelijk somber daardoor, maar het grote Leed lijkt voornamelijk bij de ouders te liggen over hoe hun perfecte vakantie verknald was. Er komt nul empathie naar voren. Arme Loet.

      Beantwoorden
    • Ik ga volledig akkoord met jouw antwoord en ja er bestaat ook nog zoiets als een vliegtuig. De ouders van de jongen betalen de vlucht en binnen 2 uren staat de jongen terug in Nederland.

      Beantwoorden
    • wij hebben ook eens een vriendje meegenomen..
      na drie dagen kreeg hij heimwee .
      na overleg met ouders hem op de trein gezet we waren in denemarken de ouders hebben hem in duitsland opgehaald
      je zag het kind opknappen
      was een prima oplossing zo

      Beantwoorden

Plaats een reactie