De medewerkster van het vliegveld vertelde mij bij inchecken: “Mevrouw, u heeft een enorm probleem”

| ,

Al maanden keken we uit naar onze vakantie naar Italië

Mijn man Cor en ik hadden alles tot in de puntjes gepland. We hadden lijstjes gemaakt van goede respect en leuke uitjes. Onze kinderen, Rianne en Timo, konden nauwelijks wachten om hun eerste vliegreis te maken. Ze hadden zelfs een aftelkalender gemaakt, die elke ochtend met veel enthousiasme een dag dichterbij de grote dag bracht. De voorbereidingen gaven veel voorpret. We keken samen in reisboeken en leerden zelfs een paar Italiaanse woorden zoals ciao en bello.

Eindelijk was het zover: de vertrekdag

Onze koffers waren gepakt met zwemkleding, korte broeken, zonnebrillen en zonnebrandcrème, klaar voor avontuur. Tijdens de treinreis naar het vliegveld speelden we spelletjes en maakten de kinderen een tekening. Bij het vliegveld aangekomen, nam de opwinding toe. We stapten uit, checkten onze grote koffers in en liepen naar de incheckbalie voor onze boardingpassen.

Aan de balie glimlachte de medewerkster vriendelijk en vroeg om onze paspoorten

Ik overhandigde ze een voor een: Cor, Timo, Rianne en als laatste de mijne. Ze scande ze zorgvuldig, maar haar glimlach verdween toen ze naar mijn paspoort keek. “Mevrouw, er is een probleem”, zei ze zacht. “Uw paspoort is verlopen.” Mijn hart sloeg een slag over. “Dat kan niet”, stamelde ik, maar toen ik keek, zag ik het zelf. Mijn paspoort was vorige maand verlopen. Een detail dat ik compleet over het hoofd had gezien. Ik kleurde helemaal rood van de spanning. Wat een vreselijk domme fout van mij. Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan. Het vliegtuig zou over enkele uren vertrekken.

Panisch vroeg ik wat we konden doen

“Is er een manier om dit op te lossen?” De medewerkster schudde haar hoofd. “Of jouw man moet alvast met de kinderen gaan? En jij gaat later”, opperde ze. “We gaan toch niet ons gezin splitsen? Nee, dan is de lol er vanaf. Het is samen uit en samen thuis”, dacht ik hardop. Cor probeerde te onderhandelen, vroeg of er een spoedprocedure was, iets, wat dan ook. Maar de regels waren duidelijk. Zonder een geldig paspoort kon ik niet mee.

Toen moesten we het de kinderen vertellen…

“Betekent dit dat we niet naar Italië gaan?”, vroeg Rianne ter bevestiging, met haar ogen groot en vol ongeloof. Timo probeerde stoer te blijven, maar ik zag de spanning in zijn gezicht. Hij glimlachte nerveus. Dit was allemaal mijn schuld. “Nee, lieverd, we gaan samen of we gaan niet”, zei Cor terwijl hij hen dicht tegen zich aantrok. Het besef dat de vakantie niet doorging, werd te veel voor hen. Rianne barstte in tranen uit en zelfs Timo, keek emotioneel. Daar stonden we dan, midden in de hal van het vliegveld, een gezin vol van teleurstelling.

We pakten onze koffers terug

De terugreis naar huis was stil. Iedereen had een sombere stemming. Werkelijk niets kon dat doorbreken. Thuisgekomen probeerde ik het goed te maken door voor te stellen om toch iets leuks te doen. Het viel in het niets in vergelijking met de vakantie. Niets kon de situatie verzachten. Het huis voelde leger dan ooit, en de volle koffers in de hoek waren getuige van onze mislukte poging naar Italie te gaan.

In de dagen die volgden, probeerden we het normale leven weer op te pakken

De schaduw van onze verloren vakantie hing zwaar over ons gezin. “Wanneer gaan we dan wel mama?”, vroeg Timo keer op keer. Iedereen moest hun verwachting bijstellen, maar dat lukte niet. Mijn kleine fout had zoveel gevolgen. Cor en ik boekten nog een vakantieweek naar de Belgische Ardennen, maar dat viel in het niet bij onze grote Italiaanse droom. We hopen volgend jaar te gaan, en dan wel met geldige paspoorten. Dit gebeurt me geen tweede keer.

MARINA

146 gedachten over “De medewerkster van het vliegveld vertelde mij bij inchecken: “Mevrouw, u heeft een enorm probleem””

  1. Ik ben van origine geen Europeaan (of NL), ben getrouwd met een Nederlandse man. Dit is een typisch voorbeeld van hoe verwend “we” zijn en hoe goed we het hebben op dit continent. Er is geen haar op mijn buitenlandse hoofd dat mijn paspoort laat verlopen. Ik ben me gewoon te bewust van allerlei dingen die ik niet een voor een ga benoemen.

    Overigens vind ik de moeder zeer over aanwezig binnen dit gezin. Je had kunnen kijken of er nog een vlucht gaat binnen korte tijd en de rest alvast kunnen laten vertrekken, maar nee, als ik niet blij ben is niemand blij.

    Beantwoorden
  2. Weet je wat zo leuk en belachelijk is aan dit verhaal? Omdat je met het vliegtuig gaat word je paspoort gecontroleerd. Je gaat naar Italië. Binnen Europa dus. Je mag niet mee want je paspoort is verlopen. Maar als je in de auto stapt naar Italië rijd is er niemand die om je paspoort vraagt. Er is nergens grenscontrole. Dus dat hele gezwam op het vliegveld slaat echt nergens op en is om touristen te pesten. Wat een onzin.

    Beantwoorden
    • Er is niemand die naar je paspoort vraagt, totdat er een keer wel naar gevraagd wordt, zien hoe gezellig het dan is. Je overtreedt op dat moment de wet.

      Beantwoorden
  3. Met ID card kunt u ook naar Italië reizen, want Italië is EU land en EU heeft één grens.
    Nu kunt ook naar Turkije met een ID card ook reizen.
    Bizar dit verhaal vind ik…!

    Beantwoorden
  4. Is en lijkt me een broodje aap verhaal. Net nog gekeken op de website van Schiphol je kan gewoon een noodpaspoort aanvragen. Bij de Koninklijke Marechaussee 24/7. Of die mevrouw achter de balie wist niks van deze procedure, maar dat lijkt me ook stug.

    Beantwoorden
  5. Hugo
    Aanmelden via mijnoverheid.nl en vervolgens
    krijgt men een bericht via email.
    vervolgens inloggen met DIGID en nooit meer een Verlopen ID. Ook handig mbt. andere documenten of iets aan belangrijke informatie. succes.

    Beantwoorden
  6. klopt je kon een spoed paspoort aanvragen op Schiphol. ik had namelijk persies de zelfde probleem met mijn dochter de paspoort. kon wel een spoed paspoort krijgen het tegen de € 50 euro zo toen de tijd mijn dochter moest ook een foto maken. kreeg m gelijk mee en de rijs kon gelukkig door gaan. het is ook je treft achter de balie ik wis het namelijk ook niet dat het kon de grond stewardess heeft daar op gewezen anders had ik het ook nooit geweten eerlijk gezegd.

    Beantwoorden
  7. wat een onzin verhaal weer
    je kan namelijk een nood paspoort aanvragen
    bij de marechaussee tussen vertrek 1 en vertrek 2 kosten 57 euro meestal keuren ze het goed
    ook omdat je al een document hebt waarin je kan aantonen dat je het bent

    Beantwoorden
  8. Dat is de reden dat t ik juist niet met KLM vlieg. ik wil zeker zijn dat reizigers zich tegenover de vervoerder kenbaar maken wie zij zijn. Zeker in een tijd waar Islamitische terreur overal om oplettendheid vraagt. niet alleen van individuele mensen maar zeker van kwetsbare organisaties.

    Beantwoorden
  9. Heeft u de nationaliteit van een land buiten de EU, EER of Zwitserland? Dan mag uw paspoort niet ouder zijn dan 10 jaar. En moet uw paspoort nog minimaal 3 maanden na vertrek uit het Schengengebied geldig

    Beantwoorden
  10. ik heb het zelfde meegemaakt, Er werd gelijk gezegd ga gauw pasfoto’s maken en bij de marechaussee een noodpaspoort…pfff opgelost…echt niet bleken de formulier op te zijn …morgen om 9 uur ben u de eerste..
    als er plaats is in het vliegtuig…want de vlucht moesten we ook verplaatsen naar de andere dag! we gingen naar Lo den een steden trip met 3 nachten…

    Beantwoorden
  11. het viel mij al een paar keer op dat paspoorten niet meer worden gechecked bij prijsvechters. je checked in online, en eigenlijk vraagt niemand naar je paspoort, ook niet op de luchthaven. international is anders uiteraard

    Beantwoorden
  12. Weer een verhaal uit de duim van de redactie? Hangt met haken en ogen aan elkaar. Check eerst wat kan en niet kan voor je zoiets neerpent. Zelfs al was het geschreven met de uitkomst dat ze geen tickets hadden dan had ieder modaal gezin nog in de wagen gestapr naar Italië. Of dekt een annulatieverzekering ook het verblijf, volgens de redactie, wanneer je geen noodpaspoort ophaalt? 🤣🙈

    Beantwoorden
  13. Reizen naar Alitalia heb je als Europeaan niet eens een paspoort voor nodig. De airliner kan gewoon toestaan je mee te nemen op basis van een rijbewijs of ID. Je hebt als Europeaan het recht volledig vrij te reizen binnen de grenzen van de EU.
    Los van het feit dat de Marechaussee op Schiphol kan helpen met een noodpaspoort. Dit gezin had gewoon kunnen reizen en heeft zich door onkunde van een medewerker verkeerd laten informeren.

    Beantwoorden
  14. Het enige wat ik denk…..na al die reacties…
    WAAROM heeft ze iig man en kinderen niet vast laten gaan?!
    Je zit toch niet aan elkaar geplakt?
    De kinderen vast lol in Italië en jij lost het volwassene probleem op in Nederland
    Daar hadden de kinderen geen last van hoeven ondervinden

    Beantwoorden
  15. Mijn man heeft enkele jaren terug via de douane ook een noodpaspoort gekregen. Dit omdat zijn paspoort in een andere koffer was blijven zitten. Echter, zijn.originele Paspoort was wel geldig, niet verlopen. Ik denk dat daar de crux zit.

    Beantwoorden
  16. Die vrouw maakt 1 fout. zo wat? Tja niet een fout die vele zullen maken maar het kan gebeuren. En dat heeft niks te maken met de basis boel niet op orde hebben. Altijd zo makkelijk iemand, die je niet eens kent, te veroordelen.

    Beantwoorden
  17. Wat een reacties weer. Zo vriendelijk. Als iets jou zelf nog nooit is overkomen dan is iemand maar meteen achterlijk of zelfs zwakbegaafd. TOT het jezelf een keer over komt. in eerste instantie dacht ik ook hey lekker je man en kids laten gaan en zelf een andere vlucht boeken. Maar ja dat is wel makkelijk denken en nog makkelijker om te zeggen. Sta daar zelf maar eens. Ze zal zich zelf allang schuldig genoeg hebben gevoeld. En dan zijn er natuurlijk weer mensen die zeggen tja eigen schuld. Nou bij jullie gaat waarschijnlijk nooit wat mis of verkeerd.

    Beantwoorden
    • rachel ik vind dat jij gelijk hebt iedereen vergeet weleens wat en als huisvrouw heb je al zoveel teregelen haar man heb toch ook kunnen kijken.

      Beantwoorden
  18. Erg vreemd verhaal en voor mij niet zo geloofwaardig, je maakt van te voren toch altijd een kopie van je reisdocument voor je op vakantie gaat, en dan zie je ook meteen of alles nog inorde is, en inderdaad reis altijd met je paspoort en ID en hou deze gescheiden voor als er een zoek raakt dan heb je nog altijd iets achter de hand. Veel reisplezier en wijsheid voor wie nog op vakantie gaat

    Beantwoorden
  19. Luie balie medewerker.
    Ooit meegemaakt dat paspoort 6 mnd na
    terugkomst nog geldig moest zijn.
    Had reisbureau ons niet verteld.
    Op Schiphol werd probleem opgelost
    door noodpaspoort.
    Vliegtuig nog gehaald.
    Reisbureau ingelicht en de kosten retour gehad
    samen met een bos bloemen.

    Overigens idd vooraf melding wanneer ID, rijbewijs etc verlopen.
    Dat dan mede reiziger was ten tijde van vertrek dus nog niet verlopen, wel 3 mnd er na.

    Beantwoorden
  20. behoorlijk egoïstisch tegenover de kinderen.. en wie controleert nou niet zijn document voor een reis.. desalniettemin zou ik het vliegveld bellen en een vergoeding vragen want je bent slecht geïnformeerd over de mogelijkheden.

    Beantwoorden
  21. ik vind het zo gek dat hier wordt gezegd dat men mogelijk niet een paspoort en ID kaart zou hebben. Niet iedereen met een ID kaart heeft een paspoort. Maar burgers van Belgie en NL hebben toch allemaal een ID kaart?

    En idd gewoon even noodpaspoort aanvragen.

    Beantwoorden
  22. ze had haar man en kinderen gewoon kunnen laten gaan.
    ze zit van haar probleem iedereens probleem te maken.
    “we kunnen niet op vakantie kids want mama is iets zeer cruciaals vergeten”
    raar

    Beantwoorden
    • Deze heeft zeker zelf geen gezin en ook een gebrek aan emphatisch vermogen.

      De balie medewekster behoord zulke procedures te weten en had haar meteen naar de marechaussees moeten verwijzen. Klacht en Schadevergoeding zijn op z’n plaats.

      Beantwoorden
  23. Dit is gewoon dom sorry. ik had me man en kinderen laten gaan. is wel jou domheid. een legetimatie is zo belangrijk. nu is het weggegooid geld en had je tenminste een dag of 2 later kunnen gaan. als je hier maanden naar uit keek was dit zeker ook te checken. but i guess shit happens.

    Beantwoorden
  24. Volgende keer Klm boeken, dan mag je met je rijbewijs of creditcard binnen de Schengenlanden reizen. Ook met een verlopen paspoort tot 5 jaar laten wij passagiers toe tot het Schengengebied. Klm is de enige luchtvaartmaatschappij waar het mag. Ik ben grondstuward bij de Klm en maak dit een paar keer per maand mee.

    Beantwoorden
  25. Wat sneu en nu ga ik jou iets vervelends vertellen want je kon heus wel op vakantie. Dit als tips voor anderen dan maar…
    .- spoedaanvraag voor een nieuw paspoort
    bij de dichtsbijzijnde gemeentelijke dienst. Duurt vaak aantal uren maar kan ook een dag duren. Vaak in overleg met je vliegtuig maatschappij kan je dan met een andere vlucht (zetten ze om) Ga dan wel vanuit dat je 1-2 dagen later vertrekt met name in drukke periodes.

    – Nooddocument aanvragenbij de marechaussee je kan dan gewoon je reis voort zetten

    – Neem contact op met je luchtvaartmaatschappij: Laat je luchtvaartmaatschappij weten wat er aan de hand is. Soms kunnen zij je helpen door je vlucht kosteloos om te boeken naar een later tijdstip, zodat je tijd hebt om een nieuw paspoort te regelen.

    – Reisverzekering: Controleer of je reisverzekering dekking biedt voor dit soort situaties. Sommige verzekeringen vergoeden extra kosten die ontstaan door een verlopen paspoort.

    Er zijn allerlei mogelijkheden met name de nooddocument want soms vergeten mensen wel eens een paspoort of raken zij het kwijt. Zo jamner, dat jullie de regels niet wisten en niet assertief waren. Als ik de regels niet kende ging ik persoonlijk gelijk op het internet op zoek naar oplossingen of naar de hepdesk/informatie balie. Nu lieten jullie je gewoon afschepen door iemand die heus wel wist wat de oplossingen waren.
    Want ik zit ook niet in de Toeristenbranche en weet het zelfs.

    Beantwoorden
    • Als je zelf zo een domme fout maakt ,moet je niet verwachten dat iedereen maar met je meedenkt,en maar op een verzekering of dergelijke afschuiven.

      Beantwoorden
  26. ik vind het echt bizar dat je hun dan niet gewoon eerder laat gaan en dat je zelf later kwam. dus omdat jij dat niet wil moeten de kinderen nu helemaal teleurgesteld zijn en hebben jullie geen vakantie meer. waar slaat dit op…wat maakt het nou weer uit dat je dan een paar dagen later komt. Gun hun dan in elk geval wel hun pret.

    Beantwoorden
    • precies dit dacht ik ook. het is egoïstisch. je kan niet zo een fout maken en verwachten dat iedereen erom neer moet vallen. heel bizaar dit. alles kan gebeuren, maar ze hadden kunnen gaan alvast

      Beantwoorden
  27. Ik vind dat alle reisbureaus ervoor moeten waarschuwen zoals informatie. LET OP! Jouw paspoort moet geldig zijn. Dan letten ze het wel op. Het overkwam mij ook hetzelfde. Hoe en wat weet ik het niet meer. We gingen toch wel met tweeën op vakantie. Ik was er echt aan toe. Het was echt balen dat wij niet met vieren konden gaan. Want een van ons had een ongeldig paspoort. Echt verschrikkelijk!

    Beantwoorden
  28. Dom dat de grondstewardes niet wist of doorgaf dat er noodpaspoorten afgegeven kunnen op Schiphol. Je betaald natuurlijk iets duurder maar daarna begint je vakantie .

    Beantwoorden
  29. Wij hebben dit ook voorgehad tijdens coronatijd. Een document van ons dochtertje was niet in orde. Wat er dan door je hoofd heen gaat is zo pijnlijk. De teleurstelling van het gezin en de kinderen is zo groot. Ik weet perfect wat je meemaakt.

    Beantwoorden
  30. Ongelooflijk een fout van de grond stuwerdes dit moet ze gewoon weten !! bij Douane een nood paspoort aanvragen !
    Wij zijn met de camper uit Spanje – Frankrijk – Duitsland – Polen – Tsjechië – Oostenrijk – Italië – Frankrijk – Spanje – Portugal geweest en niet een keer Controle voor ons paspoort geweest. En dan met de vliegtuig in Schiphol een paspoort nodig !! voor een Europese vlucht ??

    Beantwoorden
    • Of ID binnen de EU
      Ja is inderdaad te zot voor woorden
      Ik ben ook pas terug van een reis door Frankrijk, Spanje en Portugal
      Had alleen ID nodig bij inchecken in hotels
      Grenzen zijn er niet meer
      Maar douane is er wel op de vliegvelden

      Beantwoorden
    • u kunt overal binnen de EU reizen zonder paspoort. dat wil niet zeggen dat de bevoegde instanties u niet staande mogen houden om te checken dat u diegene bent die u zegt te zijn. Bij vliegverkeer heeft deze controle ook te maken met veiligheid. Immers die veiligheid wilt u zelf ook. Een vliegtuig zal niet vertrekken als er bv bagage aan boord is en de passagier niet aan boord is.dat is alleen te controleren met geldige documenten. Ik vind uw reactie erg naïef en gevaarlijk daar terroristen zich meestal niet als zodanig zullen presenteren.

      Beantwoorden
  31. Dit is onnozel. Ten eerste laat je de rest dan gewoon vliegen en kom je zelf later. Ten tweede heb je inderdaad binnen 1 uur een noodpaspoort, waarschijnlijk nog gewoon binnen de tijd dat je hebt ingepland om door de douane te komen.

    Dat ze dit niet doorkregen bij de balie is vreemd. Daarnaast ook erg blond van de dame in kwestie. Je gaat hierom toch niet je vakantie afbreken alleen omdat jij een verlopen paspoort hebt, wat een onzin. Gewoon volwassen vrouw zijn en de rest vooruit laten vliegen en je eigen probleem oplossen. Als de man dit had gedaan dan was ze gewoon zelf wel gaan vliegen.

    Beantwoorden
  32. het meest frappante is dat ze haar gezin niet heeft laten gaan en zij later zou komen. precies zwakbegaafd of zo….
    voor kinderen is dit best een traumatische ervaring. volwassenen noemen dat avontuur en geen drama maar kinderen nemen dit heel ernstig.

    Beantwoorden
  33. Binnen Europa, mag je met ID kaart reizen.
    Niet alleen met paspoort.
    Maar, wel met een geldige paspoort of een geldige ID- kaart.
    Zo leren we van onze fouten en anders.
    Goede reis!!

    Beantwoorden
  34. Had je geen ID bij je?
    Dat was genoeg om je reis door te laten gaan
    Hoop dat jullie een annuleringsverzekering had.
    Balen van dat gedoe

    Beantwoorden
    • Waarom zou ze die wel hebben? Je hoeft niet per ce beiden te hebben… De meeste mensen hebben maar 1 identiteitsbewijs (rijbewijs daarnaast niet meegerekend).

      Beantwoorden
  35. Wat een bijzonder vreemd verhaal.

    Mijn oudste dochter van 19 jaar is met haar vriendinnen 2 weken geleden naar Kroatië gegaan met het vliegtuig 1 van haar vriendinnen had ook een verlopen paspoort bleek op het vliegveld.

    Ze kreeg een noodpaspoort mee.

    Beantwoorden
  36. of dit verhaaltje werkelijk zo gegaan is , of een aangepast verzinsel weet je natuurlijk nooit. Vast staat dat je bij de Marechaussee een Laissez Passer (geen passe partout – ui) kunt aanvragen. laat je man en kinderen gewoon met de vlucht gaan reis je zelf er achter aan. kost je dan slechts de kosten van het ‘noodpaspoort’ en de extra vlucht,aar wel een leuke vakantie, blije kinderen en een goed verhaal. Niet iedereen is zo snugger blijkt wel (of kan leuke verhaaltjes schrijven waar ik dan weer op reageer – ook een kunst!)

    Beantwoorden
    • Ja Willem snap de ophef ook niet zo
      Ik zou kosten wat kost weggaan dan maar 2 dagen later er achteraan vliegen
      Krijgt extra vlucht geheel of gedeeltelijk vergoed bij juiste reisverzekering

      Beantwoorden
    • Veel reacties onder een bericht verhoogd in Google de belangrijkheid van de website. (interactie/betrokkenheid)

      Het is gek genoeg goed voor een hogere ranking in zoekresultaten, terwijl je je in gevallen zoals de,e kunt twijfelen aan het waarheidsgehalte en daarmee juist aan de betrouwbaarheid en waarde van het artikel/de website.

      Beantwoorden
  37. Je had een nood paspoort aan kunnen vragen en je man met de kinderen vast kunnen laten vertrekken zodat hun de vlucht wel konden halen en jij zelf zo snel mogelijk op een volgende vlucht.
    Je laat toch niet je hele vakantie in het niet vallen door iets wat gewoon op te lossen is zeker als je nog in Nederland bent .in het buitenland is zoiets misschien lastiger op te lossen maar dit is je thuisland
    Vraag mij ook af of je van de reis/ annulering verzekering het vakantiegeld terug krijgt voor zoiets?

    Beantwoorden
  38. Veel mensen denken dat ze met een verlopen paspoort mogen reizen. Dat staat de Nederlandse overheid niet toe terwijl je in verschillende landen er wel mee mag binnen komen. Fijn hè die EU. Daarnaast eisen airlines in een aantal gevallen een geldig reisdocument (geen rijbewijs). Een noodpaspoort is een optie alhoewel dat niet bedoeld is voor verlopen paspoorten. De Marechaussee heeft ze meestal wel af in die situatie

    Beantwoorden
    • Wat heeft dit met de EU te maken? Zonder de EU had je overal je een paspoort moeten hebben. Dit is een persoonlijke fout. Zo simpel is het

      Beantwoorden
        • Ik heb een ID kaart.ik reis altijd allen met mijn ID binnen Europa.ook naar Italie mijn geboorte land.Had die vrouw green ID? Ik vind het even raar verhal..Ideren heeft een ID kaart hier in Nederland!!!

          Beantwoorden
  39. ja, noodpaspoort, passe-partout heet dat, kun je aanschaffen op Schiphol, kosten gelijk aan een paspoort maar beperkt geldig. Na terugkomst weer inleveren bij de gemeente. ik was eens mijn paspoort vergeten.

    Beantwoorden
    • Een noodpaspoort kan alleen aangevraagd worden wanneer je vanuit Nederland vertrekt. Wellicht vertrok ze vanuit Duitsland of België.

      Beantwoorden
      • mijn paspoort was een aantal jaar geleden ook verlopen, kwam er pas achter tijdens t boarden in Düsseldorf naar Noord Ierland. Stewardess zei ook dat ik niet meekon maar een andere Steward zei van wel. Noodpaspoort aangevraagd( ik moest 2 pasfoto’s hebben) 25 euro betalen en een nieuw ticket omdat ik de vlucht hierdoor miste.

        Beantwoorden
    • ik heb eens een noodpaspoort moeten aanvragen op Schiphol omdat ik op de dag van de vlucht erachter kwam mijn eigen paspoort kwijt te zijn. volgens mij had ik wel een geldig rijbewijs om te laten zien. paspoort was binnen 20 minuten geregeld bij de Marechaussee…

      Beantwoorden
    • volgens mij heet dat een noodpaspoort. ….en dat kan inderdaad op vliegveld…..wel even pasfoto s maken..formulier invullen ..en als je terugkomt van je reis..paspoort aanvragen….Hoewel het ook al weer veranderd kan zijn in loop der jaren..

      Beantwoorden
      • De gemeente waar je woont stuurt toch altijd bericht dat je paspoort binnenkort verloopt, en dat je op tijd een nieuwe moet aanvragen? Hier in ieder geval wel.

        Beantwoorden
          • zover ik weet stuurt iedere gemeente bericht als je ID, paspoort of rijbewijs gaat verlopen. Ik vind het ook vreemd dat de vrouw achter de balie niet heeft gewezen op de mogelijkheid een noodpaspoort aan te vragen.

          • nee hoor. rijbewijs krijg je netjes maanden tevoren het eerste bericht en 1 maand te voren nog een herinnering om te verlengen.

          • Dan woon jij zeker in Verweggistan. Hier krijgt elke burger ingeschrevene in de gemeente, een melding voor: paspoort.rijbewijs.apk keuring. Oftewel. Alles waar je verlenging voor nodig hebt wordt je door de gemeente via een brief thuis op de hoogte gesteld dat er een verlenging moet worden aangevraagd.

          • nee ik ben 83 en al jaren niet meer vliegen of vakantie en ik krijg van niks bericht wat verlengd moet worden ennik denk er niet aan want niks meer nodig jammer bijv.i.d. kaart al jaren verlopen paspoort verl. enz maar krijg van niks bericht alleen de apk en dat iscdan voor mijn vrouwtje dus ???

        • Verlengen paspoort en/of rijbewijs krijg je altijd bijtijds een melding van!!! Maar paspoort 1 maand verlopen met gevolg het in de soep lopen van een gezinsreis naar Italie is weer eens een mooi voorbeeld van ergerlijke burocratie. Alhoewel, de baliemedewerkster had op het noodpaspoort kunnen attenderen. Bovendien, leer google gebruiken en je lost heel veel zelf op.

          Beantwoorden
        • is niet wettelijk verplicht, ongeveer 6 maanden van te krijg je brief. omdat in sommige landen moetje paspoort nog een paar maanden geldig zijn.

          Beantwoorden
        • Normaal wel maar de gemeente Venlo was mij dus twee keer vergeten ff door te geven dat mijn rijbewijs en id kaart over een x-aantal weken zouden verlopen. De eerste keer reed ik in duitsland toen “Herr Polizist” mij aanhield en vroeg of ik m’n rijbewijs kon tonen. Heel zelfverzekerd zei ik “ja natuurlijk Herr ein, zwei, Herr Polizei”. Hij kon dit wel waarderen, dat liedje van Trio. Maar niet lang daarna zei hij dus dat het rijbewijs al 5 weken verlopen was. Gelukkig had mijn vrouw haar geldig rijbewijs bij zich en kon doorrijden Herr Polizist had blijkbaar goede zin want hij gaf me gewoon een waarschuwing. Afgelopen jaar werd ik door de amsterdamse politie gevraagd om mijn id-kaart te ttonen.Toen ik hem deze gaf zei hij dat de kaart verlopen was. Ik moest mee naar het bureau. Kreeg daar een boete van tegen de €100.
          Dus in Venlo kan het gebeuren dat je géén bericht krijgt.

          Beantwoorden
          • vreemd verhaal , voor Italië heb je toch geen paspoort nodig , daarbij had ze een noodpaspoort aan kunnen vragen

      • ze had je op de hoogte moeten stellen dat je dan een nood paspoort moet aanvragen moet je wel gelijk 170euro betalen is dan voor heen en terug geldig bij zulke situaties kan je je geld terug krijgen er zijn instanties die je gratis helpen! kijk op Facebook of google

        Beantwoorden
      • Dan is baliemedewerkster heel slecht geïnformeerd want kan wel degelijk bij marechaussee want had ik ooit en duurde wel even maar ik werd erna zelfs afgezet bij vliegtuig. alleen betaal je er wel aardig voor.

        Beantwoorden
          • Ik heb nog nooit bericht gekregen over dit soort zaken van de Rijksoverheid
            Over andere dingen trouwens ook niet
            Waar moet ik dan kijken
            Is daar een app van of zo ??

          • Klopt hier ook. Vorige maand kreeg ik ook voor mijn bijna verlopen paspoort een bericht via Rijksoverheid
            (Met digid inloggen)
            superhandig!!

          • volgens mij doet elke gemeente dat wel.
            je krijg via je email bericht dat dan in MijnOverheid zit.

          • Je download de ap mijn berichtenbox van rijksoverheid
            Je maakt een wachtwoord en via je mail krijg je dan te zien er staat post in je berichtenbox van rijksoverheid… Zeer simpel kind kan de was doen👍

        • Ja, als je geen paspoort auto brommer identiteitskaart motor etc hebt krijg je ook geen melding. Voor elk ander persoon die een van deze items bezit, krijg Je gewoon een melding.

          Beantwoorden
      • Kom op zeg!,, Dat is toch het eerste waar je naar kijkt als je gaat vliegen ? Paspoort zoeken en kijken naar de datum. Vind dit wel een beetje……

        Beantwoorden
        • Precies dat! Iedereen wijst nu met de vinger naar de baliemedewerker, maar je hebt zelf de verantwoordelijkheid om re zorgen voor een geldig reisdocument. En sat is het eerste waar je naar kijkt als je een vakantie gaat boelen!

          Beantwoorden
    • maar dat kan toch niet? ik weet niet beter dat dat alleen in het stadhuis kan en ook met spoed daar betaal je exstra voor maar dn heb je hem de volgende dag.

      Beantwoorden
    • Toen ik op huwelijksreis ging was mijn paspoort ook verlopen. Zag het pas in de rij. Je moet dan een noodpaspoort aanvragen. En er wordt niet gegarandeerd dat je je vlucht haalt. Je moet pasfoto’s laten maken. Ook niet het goedkoopst op Schiphol. De snelheid hangt oa af van het gemeentehuis van jouw woonplaats. Ik redde het gelukkig (en daarmee waarschijnlijk ook mijn huwelijk 😀). Na terugkomst moest ik gewoon een paspoort aanvragen.

      Beantwoorden

Plaats een reactie