De operatie is achter de rug, maar direct ontstaan er nieuwe zorgen

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

Lees eerst de vorige delen:

Deel 1: Liesa: “We stapten het kamertje binnen, waar ons leven zou veranderen

Deel 2: De hele kamer ademt ineens de ernst van dit gesprek

Deel 3: Liesa: “Vorige week hadden we nog een ‘gezond’ kind, nu staat onze wereld op zijn kop”

Deel 4: Bodhi heeft een tumor, op een hele lastige plek

Deel 5: Kleine Bodhi (bijna 2) blijkt een tumor te hebben van 8 cm lang

We blijven nog met een hoop vragen zitten

De operatie is goed verlopen, maar we weten nog niet hoeveel tumor de chirurg weg heeft kunnen halen. Uit het tumor onderzoek zal blijken om welke kanker het gaat en wat eventuele verdere behandeling zal zijn. Een heel spannend en belangrijk punt. En het blijft ook nog afwachten wat Bodhi zijn beenfuncties en herstelproces zullen zijn.

Bodhi moet weer onder narcose

De dag vliegt voorbij, de ene na de andere specialist en hulpverlener loopt onze kamer binnen. Er worden eindeloos testjes gedaan bij Bodhi zijn benen/voeten, maar eigenlijk is het nog te vroeg om er iets over te zeggen. Bodhi krijgt morgen ochtend weer een MRI onder narcose. Dit om te zien in hoeverre de tumor is weg gehaald. De anesthesie komt eerst langs voor een screening. Dit houdt in dat hij inschat in hoeverre Bodhi fit genoeg is om de MRI onder narcose te moeten ondergaan. 

Ineens heeft hij koorts

Bodhi heeft sinds vandaag koorts. Het is niet duidelijk waar deze koorts vandaan komt. Om dit uit te zoeken wordt zijn urine onderzocht, door de katheter heb je namelijk een grotere kans op een urineweg infectie. Dit blijkt allemaal in orde te zijn. Waar de koorts wel vandaan komt is de vraag. Omdat hij er verder niet ziek van lijkt en geen problemen met de luchtwegen heeft, is dit geen contra indicatie voor de MRI.

Weer een aanslag op zijn lijfje

Maikel en ik vinden het heftig dat Bodhi 40 uur na zijn operatie alweer onder narcose moet. We begrijpen de reden, dat het belangrijk is om te zien hoe het ervoor staat in zijn rug vlak na de operatie (voordat de tumor kans heeft te gaan groeien). Maar het is weer een aanslag op zijn lijfje. En gezien Bodhi’s heftige reactie op behandelingen en narcose ook op zijn en onze emotionele gesteldheid. 

Hij beweegt nog niet zelf

Bodhi heeft vandaag de hele dag in bed gelegen. Hij beweegt nog niet zelf zijn lijfje, dat zal hij te pijnlijk vinden. Hij ligt op zijn zij en om de paar uur leggen we hem op zijn andere zij. Bodhi heeft vandaag nog morfine, dit zijn ze aan het afbouwen. Morfine is een pijnstilling wat bij kindjes vooral rondom een operatie wordt gegeven, maar daarna zo snel mogelijk wordt afgebouwd omdat je problemen met de luchtwegen kan ondervinden. Zo lang Bodhi morfine door zijn infuus krijgt, ligt hij ook aan de hartmonitor en wordt de zuurstof in zijn bloed gemeten. 

We zitten in een emotionele rollercoaster

‘s Avonds zijn we dood op. We gaan hele dagen als een speer, we worden geleefd en zorgen voor ons mannetje. Het is lastig om stil te staan bij wat dit alles met ons doet. Natuurlijk zijn we verdrietig, bang, ongerust en moe. Maar tegelijkertijd kunnen we ook niet bevatten wat er nu eigenlijk allemaal gebeurt. Het is een vreemd proces. Sommige dingen gaan lang ons heen, of besef je pas op een later moment. Op sommige momenten voelen we ons vlak, en lukt het huilen niet. Of het lijkt ineens alsof het best oke gaat. Terwijl niks van dit alles “best oke” is. Op andere momenten raken de kleinste dingen je zo intens, dat je niet meer kan stoppen met huilen. De balans is ver te zoeken, maar dat is ook niet gek. We zorgen goed voor elkaar en het is nu eenmaal even zo. 

We maken er gewoon het beste van. Samen. 

Lees HIER verder.

LIESA

Insta: intu.liesawesselink

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

Plaats een reactie